donderdag 2 juni 2011

Iederene harstikke hertelijks gefeliciteerd

Beste leden van de NVSWH en beste hundjes van de NVSWH, names Lawando hartstikke hertelijks gefeliciteerd met oew werkelijk schitterende behaalde resultaten. Ja lui, de NVSWH heef de clubmatch weer gehad.

Allenigs veur hunnie eigen hundjes vanzelfs, dat anderen d'r niet met hun bekers vandoor konden gaon. Da zou pas sneu wezen, wa! Veur al die raszuvere hundjes.

Maar lui, d’r waren maor 45 hundjes op hunnie  clubmatch ingeschreve, schreef Lawanda d'r bij.. En da 'is ech jammer jonges en meiskes, zo weinig hundjes, maar Lawando begrijp hut wel. As d’r geen hondjes worre geboren, kunde  gij ze ook nie op de clubmatch  inschrieve, wa! Maar wel mooi dat d’r nou ook hundjes bint in de NVSWH met een wit staartpuntke. Is daar ook de genendrift doorgebroken.

Ons Lawanda heef die witte puntkes ook gezien, schrijf ze. Eindelijks zeg Lawando  want Lawando begon al aan hut zicht van Lawanda te twijfelen.

Lawanda schreef da ze de eigenaars en de honden feliciteert die gewonnen hebben op de clubmatch van de NVSWH. En da ' is fideel, lui. Ech waar. Lawando wil nie achterblieve en feliciteert ook alle eigenaars en alle hundjes die gewonnen hebben, maor Lawando feliciteert ook alle hundjes en hunnie eigenaren die verloren hebben op de clubmatch van de NVSWH. Anders is hut sneu, lui. En hut geet in ene moeite deur.

Want die erme raszuvere  hundjes in de NVSWH die verloren hebben, ook al bint die lange ziet zo mooi as die andere raszuvere hundjes die gewonnen hebben, mogen d’r ook wezen, niet? Vraog maor aan Malle Babbe. As de natuur da zo heef bepaald da ge niet zo'n mooi raszuver hundje bent, dan is daar volges Malle Babbe niks op teges en meugt gij as hundje ook heus wel vedders leven. En da vin Lawando nou ook!

Trouwes, heef de AVLS al een clubmatch gehad, lui? En daar heef Lawanda ook zekers gefeliciteert?? Mooi zo. Nou , ook hier wil Lawando nie achterblijven en Lawando feliciteert ook daar alle hundjes en eigenaren die gewonnen hebben en teves feliciteert Lawando ook weer alle eigenaren en hundjes die niet gewonnen hebben., want een felicitatie kos helegaar niks en da maak dus veur Lawando niks uut.  Derhalve.

Lawando wil teves geerne van deze gelegenheid gebruuk make om alle hundjes op de hele wereld te feliciteren, ook  as ze nooit erges een clubmatch hebben gewonnne, want niet iederene kan altied  alles winnen, en lang niet iederene weet wa een clubmatch is, lui. Da moede gij oezelver ook is bedenken, wa!

Vraog da maar aan vrouwke Tanzani@. Daor in Tanzani@ land hebben ze helegaar ginne clubmatches. Maar  Lawando zeg altied maar zo: hoop doet leven, misscheen komp er veur alle hundjes op de hele wereld ooit een clubmatch waar ze kunne verliezen of winnen. Alvast gefeliciteerd allemaal. Zo, is da ook weer geregeld. Ja lui, Lawando moet soms overal aan denken en da 'is soms best veul werk.

En Lawando vin hut pas ech sneu veur dat dooie dwergpupke van de NVSWH die nou zo zielig steeds deur Lawanda wor dooigezwege. Nou bende al dooi en nou worre ook nog  dooigezwege door Lawanda. Da 'is dubbel op en da 's nie eerlijk.

Da pupke wor nooit nie meer levendig nie, want die beweeg al maanden nie meer, dus die kan ook never nooit nie meer een clubmatch winnen., want om een clubmatch te winnen moede gij minstes een goed gangwerk hebben. Da weet Lawando d’r dan wel weer van.

En die lui van de NVSWH hebben geen eens een respecvolle stilte in ach genomen op de clubmatch veur da dooie pupke. Nou zoveul liefde veur oew hundjes, da zeg Lawando genuug. 

Daarum wil Lawando speciaal veur da dooie dwergpupke een moment van stilte.









Dank U.

Weet U wat of het mooie is van hartstikke dooi wezen, lui.. Nee? Nou, as ge dooi bint dan maak hut allemaol niks meer uut. Da heef Onzelieveheer zo geregeld, zeg ons meneer pastoor.. . Dan kunde gij fijns een lange neus  trekken naor iederene vanaf oew wolk naost hut kindeke Jezus, en bent U alles vergeten, zegt hum.  Da ' is pas lachen, wa!!

Lawanda vind ook, schrijf ze, dat hoe ouderder de Saarloos is, hoe mooierder en toegankelijkerder hij wor. Nou, asof hut zo moes wezen, jonges en meiskes. Want d’r  waren bijna geen jonge Saarlozen op hunnie clubmatch van de NVSH en wat waren ze allemaol mooi en toegankelijk niet? Ge moet d'r jaren op wachen , bijna tot ze dooi bint en alles vergeten, maar dan hedde ook wat!. 

En zo ziet gij maar weer da Onzelieveheer met alles rekening houd. Lawanda schrijf da ze het zo fijn vind om al die oudjes te zien lopen op hunnie  clubmatch van de NVSH. Zo fijn da ze die oudjes nie in de veteranenklas maar in de openklas heef gestop.  Is U allen da ook opgevallen lui?? Of moet Lawando U dat nou ook weer voorvloeken? Kunde gij dan helegaor niks zelf??

Maar goed, gij leest nu de antwoorden op saarlooswolfhondenweetjes, dus dan bende weer op de heugte.

Weet gij hoe of Lawando dat neumt?? Te ouwe hundjes in de open klasse stoppen???

FRAUDE  !!!!

Wa zeg gij nou Lawanda???  Het bestuur van de NVSWH was van dit alles op de heugte??  Maar die heef de mond toegehouden? En die lui zitten d'r  nog steeds???. Op hunnie bestuurszetel!!! Zal Lawando  is efkes een gepeperd briefke sturen naar de RaadvanBeheertjes, want Lawando heef nou mooi de bewijzen.

En vreemd  da die keurmeesters da ook nie is opgevallen. Da waren toch nie de eersten de besten. Heef da  met corruptie te maken in de gelederen van het Hollandse keurmeesterswezen, vraag Lawando zien eige af. Derhalve. Ja, tis maar een meugelijkheid die Lawando oppert. Da ge nie denk da da zo is, want dan mag hut niet van pupkeJos. Dan is hut valsheid in geschrifte en daor weet pupke alles van. 

Maar lui, doen die keurmeesters in Holland veur een boekenbonneke de oogskes toe? Da vin Lawando dan wel weer schattig. Jullie Hollanders witten ook nooit  nie een bietje boergondies te leve, wa! Broodje slappe  kaas met un glaaske appelsienensap d'r bij. Da ' is hut culinair hoogtepunt in Holland! In Vlaanderen hoef gij daor ech nie mee aan te komen, lui .

Die hundje bint vas mooie hundjes vanzelfs, maar hundjes van 8 jaar horen bij de veteraantjes!!  Geef niks verders en Lawando is vandaag gelukkigs in een goeie bui.

Dus stop die ouwe hundjes nog maar een paor jaarkes in de openklasse, ook as ze strakskes 14 bint,  want iederene wach al een paar jaar op die tsoenami van pupkes die gaot komen. En anders wor hut zo triestig leeg in de open klasse.

Maar lui, da zou toch niet net zo gaon as met de voorspelling van die dominee in Amerika??. Da hut strakskes helegaar nie waar is van die tsoenamie ? Dan heef Lawanda al die tied iederene mooi  bij de taas gehad!!! Sorrie Natas.

De secretaris en da redacteurke van de AVLS die bint bang, schrijf Lawanda. Da wis Lawando nie, lui. Volges Lawanda heef da echpaar de staart tussen de poten van angst en daarum durfden ze niet op de clubmatch van de NVSWH te komen. Nou vraag Lawando an Lawanda, gij hedde toch ginne stiekumme geheimkes , wa?  Had gij die lui  dan uutgenooidigd ?

Maar volges Lawanda hadden die luitjes daar mooi kunnen bewieze aan alle leden van de NVSWH hoe blind of dat hun hundje was. Lawando kan zich goei voorstellen met al die blinde hundjes in de NVSWH dat 'hoe blind is oew hundje' een vas onderdeel wor van de keuring daor. Doen ze toch nog iets aan  PRA,  niet, kale rukker!  Nee, eerlijk is eerlijk, zeg Lawando altied. Ge moet het positief blieve zien.

Kijk lui, ge heb mensen die geloven in Lawanda,  ge heb mensen die geloven in sprookjes en ge heb mensen die geloven de ooguutslag van hunnie hondjes. Maak veur Lawando allemaol niks uut,. Maar bewijzen dat oew hond blind is op een clubmatch?? Veel zotter moede gij hut nie maken Lawanda.Maar ge waart al niet geleufwaardig meer.

En vedders was hut weer hut ouwe liedje, lui. Ze bint volges Lawanda allemaol  niet te vertrouwen, de leden van de AVLS niet, het bestuur van de AVLS niet, de fokkers van de AVLS niet, de hundjes van de AVLS niet, de database van de AVLS niet,

de Raad van Beheer van de AVLS niet, de oogartsen van de AVLS niet , de geneticaas van de AVLS niet.     Eigenlijks iederene die gin lid is van de Pielekesclub niet.. Daarum willen da madammeke en die sinjeur Pielekes niks met de AVLS te maken hebben.

Maar Lieve Lawanda, hut zal schrikken worre als U Enigste Eerlijkheid wakker wor uut oew droom, dan zal Uedele d’r tot oew schrik achter komen dat al oew hundjes drager bint van afwijkingen, Uw Edele Eerlijkheid kan hoog springen of laag springen of ontkennen of op oew Edele kop gaon staon, d’r is geen ontkomen aan. Ze bint drager. Allemaol en allemaol van iets. Ook van wat ge nou nog niet weet!! Da 'is pas schrikken ,  wa???

Ook as een dominee uut Amerika zeg dat hut niet zo is. Geleuft hum maar niet!!! En Lawanda wit da heus wel, lui. Lawanda is niet dom. En daarum luitjes, heef Lawanda bang. Neemt dat maor van Lawando aan.

Lawando heef al is eerders geschreven overs de taktiek van Lawanda. Zij schrijf in 128 blogs dat heur de schrik om hut hart slaat. Lawanda is keigoed in de kuns van liegen, luitjes daar kan pupkeJos nog bij in de leer. Want d'r slaot bij Lawanda helegaar niks um hut hart.

Lawanda neemt voor zeker en vas iets aan wat zij nie weet, dan  borduur ze d’r  op door en door en inene is hut een feit, want hut is erges in die 128 blogs opgeschreve deur Hare Majesteit Lawanda zelf. 

Nou, dan steet hut toch zekers zwart op wit?? Da neumt Lawando logika à  la Lawanda. Simpele lui bint d'r zat. En die trappen d'r in.. Dus het werk !!!

Dan heef Lawanda hut aan hut eind nog over gewone leden van de AVLS en da die niks te vertellen hebben in die AVLS. Maar die lui hebben toch gewoon allemaol een stem op de vergadering, ???

Maar nee, Lawanda schrijf da de fokkers alles bepalen in de AVLS. Hebben die fokkers dan driedubbele stemmen of zo??  Nee lui, hut is weer een doorzichtig truukske van Lawanda . Meer niet.

En nou moede gij opletten,!!!  De volgede keer schrijf Lawanda dat iederene nou wel weet dat de gewone leden van de AVLS niks te vertellen hebben. Da da  dan algemeen bekend is , volges Lawanda. Da de fokkers alles te vertellen hebben. Witte wel!!! Mannelijk geslachsdeel-lig truukske,  niet?

Da gemannelijke geslachsdeel duwt Lawanda, ze allemaal door hun strottekes. Sorrie Natas, Lawando probeer hut hier heus wel smaakvol te houwen, maar hut valt nie altied mee.

Lawanda  schrijf ook (Lawando citeert nou effkes luitjes, net as Lawanda om ginne problemen met het parket te kriege) ‘uiteindelijk blijk da die AVLS nie meer of minders is as un fokkersklubje, die presies hetzelfde deun as waor hunnie de NVSWH al 30 jaor van beschuldigen.’

Nou dacht Lawando da die lui van de AVLS net een paar jaorkes bestaan. Is 30 jaor niet een bietje veel om daar allemaol in te proppen, Lawanda!!

En trouwes,  de AVLS beschuldig niemand nerges van . Da heef Lawando nerges kunnen lezen. Ziede  gij , weer zo’n truukske van Lawanda. Schrieven of hut as waarheid gedruk staat,  maar hut is nerges te lezen. En dan de volgende 128 blogs schrieve dat de AVLS de NVSWH steeds beschuldig. En dan is hut na 30 jaor algemeen bekend. Poepsimpel, lui!! Zo doede gij da!

Maar teges die tied bint wij allemaol dooi en dan maak hut allemaal nie meer uut, zeg ons meneer pastoor, en dan kunde gij een lange neus trekken naor iederene op oew eige wolk naost het kindeke Jezus. Want in de dooi bint wij hut allemaol rap vergeten. En zo is hut maar krek. 

Nou luitjes, leukerder kan Lawando hut deez keerke niet maken, ook nie makkelijker der. Dusss.

Potje bier d'r weer bij en smakelijke voortzetting

Uw aller Lawando.