zaterdag 4 juni 2011

Ronddraaien in oew eige veilige wereldje

Nou luitjes, we zijn effkes onders mekaar want Lawanda is met vakantie. Puf maar  is lekker uut, al is hut maar voor een weekske. Heerlijk  wa, un  heule  week ginne saarlooswolfhondenweetjes.

Zet de ramen en deuren goed  open en geef oew huus een stevige kuis. Dan kunde er weer teges as Lawanda strakskes terug is.

Lawanda was trouwes erg in verzekerde verwarring lui, Ze renneweert geerne alles wa op heur weg komp. Maar ze wit nou onder de hand wie of die specialist is van de databees. Hum heet Bengt. 

Maar luitjes, da wis Lawanda al lang , want die Bengt had al eerders contact opgenomen met de NVSWH of ze ook mee wollen doen, maar die lui maken geen gebruik van de kennis die er is.  Ze blieve  liever  ronddraaien in hun eigen veilige wereldje. Da was iederene al opgevallen.

Bengt had ook al veul eerders op die 128 blogs van Lawanda gereageerd. Dus daar kenden die twee elkaar al.  Witte hut nog? Toen werd Bengt d'r deur Lawanda afgedonderd, umdat hij Hare Majesteit niet met U aansprak. Witte nog wel? Da was veuls te brutaal, schreef Lawanda. Maar Lawando hou nie van dooie koeien, dus Lawando zal daar nie vedders over uitweien ook al bint hut koeien.

Lawanda schrijf over die databees van Bengt  “dat ze al eerder heeft aangegeven dat die gegevens gewoon klakkeloos overgenomen worden zonder controle van enige aard en dat iedereen de database zomaar kan veranderen zonder dat er ook maar iemand naar omkijkt.’

En lui, laten we eerlijk wezen. As da zo zou zijn, dan was da zeker en vast een zeer slechte zaak. Maar zoas zo vaak zeggen de vrouwkes des nachts teges hun mennekes: Ge zit d’r weer een heul eind naost! En zo was hut met Lawanda ook krek zo , lui.  

Ze zat d'r weer een heul eind naost. Nou heef Bengt op wolfhondenonline precies uut de doekskes gedaan hoe of dat geet met de controles in de databees. En de secretaris van de AVLS had da eerders ook al geschreve omdat de Enige Oprechte Huichelaarster uut Zeeland zei da die databees niet gecontroleerd wer.

Da leek Lawando kras, dus da heef Lawando effkes opgezoch. Makkelijk zat.

Bengt: “Het is dus niet mogelijk om rechtstreeks een hond, van zowel jezelf als van iemand anders aan te passen in de database.. Het is wel mogelijk om een VERZOEK in te dienen om een hond aan te passen. Pas na een controleslag wordt het door- of ingevoerd in de database.”

En de secretaris van de AVLS schrijf op wolfhondenonlijn: "Eigenaar kan zelf alvast de uitslag invullen op de database, deze uitslag wordt later, als de uitslag van de Raad binnenkomt bij de AVLS, gechekt en zonodig in gevuld. Van de DM en Dwerggen testen die in Nederland zijn uitgevoerd, krijgt de AVLS eens per drie maanden een overzicht. Ook hier kan de eigenaar het zelf eerst invullen in de database en wordt het later gechekt of aangevuld."

Laot Lawando da nou helemaol begrijpen , lui.  Maar Lawanda zit d'r weer is naost. Ze schrijf:  “Wat is de waarde dan van zo’n database? Ik sta, voor wat deze mensen betreft, nergens meer vreemd van te kijken. Maar wat ik nog veel pijnlijker vindt is dat o.a. het secretaris-echtpaar deze database gebruikt als zijnde een zaligmakend iets.  Zij nemen wel de uitslagen voor waar aan en durven dit zelfs in hun clubblad zo te vermelden.  Dat noem ik simpelweg je eigen leden voorliegen.”

Ge moet altied tussen de regels doorlezen, lui. Bij Lawanda. Die probeert U steeds maar af te lijden van waar hut ech overs gaat. Want wat is d’r ech aan de hand?? De mail van lawando@hotmail.nl stroomt deze week over en daarin stond da hut bestuur van de NVSWH  met hut bestuur van de AVLS gaat praoten! Jazekers. En wat nog meer lui? De RaadvanBeheertjes is d’r ook bij!!! Ene meneer John Wauben. En laot Lawanda hut nou ook overs deze meneer hebben!!! Is da effkes toevallig!!!

Diezelfde RaadvanBeheer van die meneer John Wauben die door Lawanda  veur Jan met de zwakke ballen en hypocriete geldwolven  en wat al niet meer wer uutgemaak . Witte nog wel? Nooit en te nimmer (let wel: nooit en te nimmer!) zou hut volges Lawanda zover komen.

Da is het triestege van Lawanda, luitjes. . Nou is hut zover. Ze moes effkes met vakantie om van de slag bij te komen.

Want d'r blèf Lawanda nou  niks anders meer overs dan  over die databees te zeveren da hut allemaol niet klop. In de hoop dat d'r geen samenwerking komp! Want dan kan ze veur altied met vakantie. Luitjes, let op wat Lawando zeg. Lawanda dach altied dat ze iederene kon rondcommanderen, maar het geet nou een kant op die ze niet in de hand heef.

Ach erme Perneault. Erm hundje. As ge is wis waor of Lawada allemaol overs oew schrijf. Dat met U alle  gedonder is begonnen. Ja , da was met Adam en Eva ook zo, zeg ons meneer pastoor en kiekt is wat of een fijn leven wij allemaol nou hebben. Hier nou al en strakskes ook nog in de eeuwige hemel. Die Pernault is nog zo gek niet, lui!!!

Zou Lawanda nou ech bij heur eige denken da as ze da van Pernault nou 128 keer herhaalt da hut daarmee anders wor?? . En lui, laten we Commerciële zaken C.z. Polonin niet vergeten. Gedane zaken nemen ginne keer. Da is de Eva in hut verhaal, of bint het allebei Adams. Da moet Lawando nog effkes bij de relnichtjes navraogen, die witten daor meer van vanzelfs.

En nou komp hut lui. Koppiepeest dit in oew computer. Lawanda schrijf  "openheid en transparantie is een goede zaak en daarom ben ik lid van de NVSWH en niet van de AVLS."  

Daar val U de bek van toe, niet!  Waarom heeft de NVSWH de samenwerking met Bengt afgewezen over de databees. Waarom geef de NVSWH nooit informatie. Waarum nooit openheid overs hunnie dekkingen en hunnie nesten. Waarum moe da allemaol zo geheimzinnig. Waarum geen lijsten van PRA. Waarom geen testen op erfelijke afwijkingen? Waarom geen DNA opsturen van de hundjes. En waarom nie openheid over da dwergpupke da dooi is gegaon.Is da in het kader van al die openheid en transparantie in de NVSWH?

Ge kun nie zot worre wanneer ge hut wilt lui !!!!

En dan krijg hut fokregelement van de AVLS d’r vanzelfs weer van langs. Maar as die NVSWH dan zo open en transparant is, vraag Lawando zien eige af, waar is dan da fokregelement van de NVSWH te vinden?

WAOR LUI???  WAOR  LAWANDA???

Lawanda klaag da heur naam wor geassocieerd met andere mensen. Tis zielig veur die lui, da 's zekers. Een normaal mens wil nie geerne met Lawanda geassocieerd worre. Lawando heef een tip. As Lawanda nou is  verteld wie ze ech is en waar ze woont, met een leuke foto d'r bij, van heur man en van heur hundjes  , dan hebben we al een stukske meer openheid en transparantie , waar Lawanda zo'n groot voorstander van is , Want lui, daarum is ze lid van de NVSWH. !! Derhalve !!! Nou U weer.

Maar Lawanda zeg heur echte naam niet.  Lawanda is woedend da alle gegeves van heur hundjes zo maar op straat liggen in die databees. Maar da is nou precies de bedoeling van openheid en transparantie, vrouwke. En daar was ge toch zo voor!!!

Lawando zal Lawanda effkes uut de droom helpen. Lawanda wijffie ,  niemand geleuft da Lawanda ook ech Uw naam is. Niemand is zo erg van de zotteklop, vrouwke, ook al denk gij daor de heule wereld mooi een loer mee te kunnen draaien.

Trouwes, as d’r nog mensen bint die denken da Lawando ech Lawando heet, dan moet Lawando deze luitjes ook uut een droom wakker schudden. Pas op vrouwke Tanzani@ :

LAWANDO HEET HELEGAAR GEEN LAWANDO.

Zo, da meugt gij ook in oew computer koppiepeesten en hut volgede ook;

LAWANDA HEET HELEGAAR GEEN LAWANDA.

Ja vrouwke Tanzani@, daar kijk ge efkes van op, wa. Maar die luitjes die da geleuven meugen wel  gelijk van Lawando door naar het heerlijke eeuwige leven bij hut kindeke Jezus veur zoveel kinderlijke kinderlijkheid.

Want het kindeke Jezus was ook altied zo kinderlijk kinderlijk. En  het kindeke Jezus heet zekers te weten  het kindeke Jezus en niet het kindeke Paulus of het kindeke Pilatus en zekers niet het kindeke Lawanda.

Lawando wil ook net as Lawanda excuses aanbieden aan alle  personen die voor Lawando worre  aangezien, ook al kon en kan Lawando daar niets aan doen. Derhalve.

Tis bijkans een ware dagtaak lui, al da gelul recht lullen. Ja Lawando zeg hut nou maar zo, Natas. Ge moet dat maor efkkes slikken, ge wit best hoe of da smaakvol moet.

Nou heeft Lawando op de website van de Griezelbus gelezen dat de heer de Gids Frodo van de Griezel zo’n mooi hundje von. Maar Lawanda is d’r as de hennen bij om da  feestje weer te verzieken. Want Frodo is drager van dwerggroei, schrijf ze.. Nooit is een keer hut zonnetje in het water laten schijnen bij een ander. Altied wel wa te zeveren en te zeiken over andermans hundje. SUPER TRIESTIG.

En Lawanda geet vedders: “ Ik kan iedereen er niet genoeg op wijzen, koop toch geen hond waarvan pa of moe dragers zijn van defecte genen. Wat schrijf ik nu weer, de honden van de AVLS zijn, op enkele na, allemaal dragers van of DM of Dwerggroei-gen.”

Luitjes, Lawanda heef nog steeds niet gesnopen dat ELKE hond drager is van defecte genen. Maar da komp omdat Lawanda allenig maar wil geleuven  wa ze zichzelf voor zegt. Of wat de NVSWH zegt.  Dat neumt Lawando: ronddraaien in oew eige veilige wereldje.

Da secretarisvrouwke van de AVLS heef een brief geschreve aan da secretarisvrouwke van de NVSWH da da nie klopt van hunnie cijfers op de NVSWH website en of ze da willen veranderen.  Hedde hut ook gelezen, lui? Nou , ze gaon d'r daor over vergaderen, schreef da vrouwke van de NVSWH terug. .

Lawando heef d’r nie veul vedusie in. Op de NVSWH website kunde gij lezen da gij allemaal naar  saarlooswolfhondenweetjes van Lawanda moet . .Dus Lawanda heef da bestuur van de NVSWH en hunnie website mooi in de tang.

Lawanda schrijf dat ze berichten heef gehoord dat zij hut vaak over oude koeien heef.  Luitjes, neemt van Lawando aan da  Lawanda helegaar niks heef gehoord, Lawanda lees gewoon de antwoorden op saarlooswolfhondenweetjes, net as iedereen.

En vedders natuurlijks veul zjaloesegatterij over da meiske Stoop die het blaaike van De Hondenwereld heef gehaald. Da is Lawanda nog nooit overkomen , lui. Da de saarlooswolfhondenweetjes in de Hondenwereld werre geneumd. En da gaat ook nooit gebeuren. Mag ik even overgeven, schrijf Lawanda. Da mag , wijffie. Maar allenigs op oew vakantie. Dan haalt de Enige Oprechte Huichelaarster effkes de keukenrollen d´r bij. Is hut zo weer proper.

Luitjes, tis allemaal zjaloesegatterij en anders niks . Superzielig!!!!

Dan komp ze weer bij het punt over de populatie buiten de NVSWH, "want dit zijn toch allang geen Saarlooswolfhonden meer."  Nou moet Lawanda  haar contacten is aanboren bij de  NVSWH. Die hebben op hunnie website geschreve dat hullie de stambomen van Saarlooswolfhonden buiten de NVSWH ook erkennen. Zonder uitzondering stond d'r nog bij!

Ja, dat hebben ze d’r na 14 dagen weer op kousevoetjes af gehaald, maar da past dan weer prima in die openheid en transparantie van de NVSWH en daarum is Lawanda lid en niet van de AVLS, snap ge wel !!.

Misscheen moet Lawanda is  gaon praten met die John Wauben van de RaadvanBeheertjes. Want Wauben zeg volges Lawanda: “de ene vereniging kan leden van de andere vereniging niet weigeren.” Nou, da zal bij  de NVSWH inslaon as een bom, lui. Misscheen kan meneer Pielekes da nog effkes navragen bij meneer John of da ech zo is, Ze spreken mekaar toch binnenkort gezellig samen met de AVLS.

Luitjes, nog efkes een ander nieuwtje. De kogel is deur de kerk. Jazekers! Groot nieuws. Een splitsing in de AVLS !!  D'r komp een nieuwe vereniging! Krijg Lawanda toch heur zin. Die eerste AVLS was bedoeld veur eigenaren die niet in de NVSWH moggen, ook al zei John Wauben da de ene vereniging leden van de andere vereniging niet kan weigeren.

Maar die vlieger geet in de NVSWH niet op want as U op hut verkeerde adres in Frankrijk, of België of Duutsland een hundje had gekoch, dan kon gij hut vedders schudden bij de NVSWH. Of bij Corries vanzelfs want dan bende veur eeuwig vervleukt.Vraag maor na bij de Enigste Oprechte Huichelaarster, draagster van de blikken erespeld,  uut Zeeland.  Allenig de hundjes van Lawanda moogt gij kopen bij de NVSWH.

Of ze hadden kritiek op de Pielekes van de NVSWH da die NVSWH veuls te open en transparant was. En ge moet oew eigen d'r eers goed bij die lui inslijmen en zeggen dat hullie alles weten hoe of  dat zit met die nepwolven van hunnie want anders kunde meteen vertrekken. Poepsimpel derhalve. Vraag hut maar an den kalen prof. Die ouwe rukker wit dat as ginne ander. Met dank aan pupkeJos veur bewezen diensten, hè prof?

Maar lui, veur die AVLS wor dus nu al een tweede opgerich. Jazekers! Lawando heeft de foto's al gezeen. Het wor de Algemene Vereniging veur Liefhebbers van Spencerwolfdogs, ook AVLS dus.

D'r bint nog nie veul leden, een stuk of drie vier, het bint voornamelijks lui die vruuger een Saarlose nepwolf hadden , maar die hundjes bint dooi gegaan of ze spoten ze zelf dooi omdat ze ziek waren , of  zwak of verlamd en nou proberen die eigenaren weer is wat anders.

Ja, as ge uutgegeten bent op pindakaas, dan neemt ge is een tiedje een pottekeke duo penotti twee kleuren in een potti. Kijken hoe dat bevalt. Want verandering van spijs doet eten, jonges en meiskes. Da weet iederene. En dus is het nu efkes de Spencerwolfdog wat de pot schaft.

En us schadulleke gonk d'r mee op de foto. Met zo unne spencer pupske. En zunne vriendinneke met de moeders op wolhondenonline. Jullie wit wel dat forum dat sinds kort allenigs over de saarloze wolfhond gaat. Schadulleke Shadow heef na die DM lijder die hum in alle openheid en eerlijkheid eerders stillekes wilde houwen en die zieke inteeltpup van pupkeJos, wel effkes zien bekomst van die nepwolven van Saarloos.

Da kapiert Lawando zeker en vast!

Maar met da zwarte spencer pupske moet hut nou een stuks beters gaon. Temiste, veur even. Want  overs een half jaar wor hut misscheen weer een WoPo , lui. Unne kruising tussen een Wolf en unne Poedel. Makkelijk zat. Of een WoPa , unne kruising tussen een wolf en een paard of een WoKa unne kruising tussen een wolf en een kat. Let op Lawando's woorden. Die lui wisselen van hundje, zoas Lawando van winter naor zomerbanden wisselt.

Ach, agge maor leut het, zeg ons meneer pastoor altied as hum weer de wekelijkse biech van jongetjes en meiskes heef afgenomen. Meneer pastoor heef ook rech op troost , net as ons schadulleke Shadow. Want ons meneer pastoor mag ook best van hut leven genieten! En zo is hut maar krek.

Geniet, d'r van lui. Tis zo voorbij. Een hele week.

Potje bier d'r bij en prettige voortzetting weer.

Uw aller Lawando.