vrijdag 24 juni 2011

Eindelijks, eindelijks, eindelijks

Luitjes, hut is nog niet de beloofde tsoenamie, maar eerlijk is eerlijk, we waren al een heul eind opgeschoten in dit jaar, maar nou is dan eindelijks, eindelijks, eindelijks een nestje gekomen bij Lawanda.

Dus Lawando wil eerst Lawanda en de heule NVSWH van herte feliciteren met dit nest. Nee, zekers te weten !  En natuurlijks ook de gelukkige fokkert.  Wie da dan ook is. 

Want hoe erg U as fokkert ook door de NVSWH in hunnie transparantie achters de schermen wor gehouwen, lieve fokkert, en derhalve onbekend blijf, de felicitaties van Lawando bint d’r  niet minder om.

 Lui, overs onbekend gesproken.  Efkes  de gegevens van dit nest op een rijtje.
Dekking. Onbekend
Fokker. Onbekend
Reu eigenaar. Onbekend
Teef. Onbekend
Reu. Onbekend
PRA. Onbekend
Dwerggroei. Onbekend
DM. Onbekend
DNA. Onbekend
Woon en verblijfplaats. Onbekend

En toen had Lawando ook nog de loep neudig om te lezen wat d’r onder de foto stond.
“Van dit nestje nog geen foto’s beschikbaar, daarom maar even een foto van een eerder nestje erbij geplaatst.”

Dus de pupkes op de foto bent dan weer pupkes van een andere onbekende teef !!! En dus ook onbekend !!!!  Da bint onder de hand wel heul veul onbekende pupkes. Nou hopen we maar luitjes dat Lawanda hut d'r op de foto bijzet as hut  de echte pupkes bint, want anders weten we nog niks.

En we weten hut van Lawanda niet? "Openheid en transparantie is een goede zaak en daarom ben ik lid van de NVSWH en niet van de AVLS."

Maar da geef bij de NVSWH allemaal niks want  d'r is wel meer niet beschikbaar in hunnie transparantie. En da' is ook logisch lui, daarom veult  Lawanda heur eiges d'r zo goed op heur gemak.  En da is ook wat weerd. Lui!   Da iemand zien eige fijn erges op zien gemak veult.

En ook al staon ze niet op de foto,  Lawando wil vanzelfs ook geere alle 5 pupkes van herte feliciteren da ze in de enige echte vereniging van niet visueel genetisch gelijke 1 eiege tweelingen bent geboren. Da had veur hetzelfde geld nog mooi mis kunnen gaon. Niet luitjes? Da ze in een andere vereniging waren geboren.

Verder wil Lawando iedereen verwijzen naar de website van de NVSWH.
Onder het kopje gezondheid  en dan naar ECVO uitslagen . Goh, staat er zo maar nog een verrassing. Is d’r al weer wat tijdelijk niet beschikbaar.

De Stille Krach wis de pups nog 1 week voor hunnie geboorte verborgen te houwen. Altied baas boven baas, dacht  Lawanda . En  hoe kan hut ook anders lui, Lawanda kon hut stukken beter. De dekkingsdatum  daar kan iedereen naar fluiten in de transparantie van de NVSWH, en de pups krijg gij pas te weten as ze al een paar dagen geboren bint.

Kan d’r ook niet meer ene stiekum tussenuut kniepen, wa Lawanda . Naar hut hemelrijk veur te vruug doodgegane dwergpupkes!  Want da overkomp U  ginne 2e keer.

Lawando koppiepeest nog efkkes wat Lawanda schrijf overs  waarom ze lid is geworre van de NVSWH. Da kan nooit kwaad lui, daggeda nog een keerke leest.

"Openheid en transparantie is een goede zaak en daarom ben ik lid van de NVSWH en niet van de AVLS."

En dan met zien allen rap naar de website van de NVSWH om die openheid en transparantie met open mond te aanschouwen. Luitjes, nog ene keer, iedereen mag van Lawando anderen de maat nemen, maar begint ook is een keer met de lat bij oewzelf.

En Lawando's felicitaties gelden natuurlijks ook veur de eigenaar van de reu. Want Lawando wit ook wel da ge zonder reu niet kunt fokken. Da’s mooi zo’n onbekende reu eigenaart. Maar hoe erg U ook onbekend blijf achter de schermen van de rietkraag as reu eigenaart, de felicitaties van Lawando bint d’r niet minder om.

En da geldt natuurlijks ook veur de teef vanzelfs. Want Lawando wit ook wel da ge zonder teef niet kun fokken. Maar dit is dus een onbekende teef in de transparantie van de tsoenamie van puppen in de NVSWH. Maar hoe erg U ook onbekend blijf, lief teefke want gij kunt d'r ook niks aan doen, de felicitaties van Lawando bint d’r echt niet minder om.

En da geldt natuurlijk ook veur de reu zelf. Da’s mooi zo’n onbekende reu  . Maar hoe erg U ook onbekend dartelt langs de rietkragen in da videoclipke van Lawanda, de felicitaties bint d’r van Lawando niet minder om hundje.

En de pupkes heef Lawando al gefeliciteert , ook al waren hut andere pupkes op de foto, maar daar kunnen die pupkes ook niks aan doen ,  maar Lawando laat hut daar nou bij , want overdrijven is ook een kunst, zeg ons meneer pastoor.

Lui, ook dees keer weer een saarlooswolfhondenweetjes met een heul  dooie koeien verhaal over Pernault en Pastis en Commerciële Zaken en Skog en Skarv.  Lawando heef al is eerders gezeg da ge met dooie koeien niet kunt fokken.

En Lawanda probeert errug met creatief boekhouwen de DM en Dwerg gevallekes van de databees van Bengt omhoog te krikken, maar Lawando krijg toch de indruk da die databees op bewijs is gebaseerd en niet omdat Lawanda vind  dat een hundje een brandmerk moet hebben om de cijfers met manipulamie te verhogen .

Trouwes lui, hedde ook gelezen dat Rambo as DM lijder DM vrije pups heef gekregen?? Da kan helegaar niet hé! Da hebbe ze 2 keer getest en 2 keer kwam d’r hutzelfde uut. En ook met Sibir was dat hut geval. Nou was dat onderzoek in Praag en hunnie emeel  stond d´r bij.

Nou wil hut schaduwnichtje dat de AVLS daar is contact mee opneemt en op wolfhondenonline aan hum komp vertellen hoe of de geleerden d'r overs denken.

Nou wou hum toch niks meer met de Saaarloos Wolfhonden te maken hebben?  En zekers niet met de AVLS ? Die hypocriete bende ?  Dus kan da nichtenmadammeke niet effkes zelf op die meel drukken zodat hum dat zelf kan vragen in Praag? Of is hum daar weer te lui voor.

Luitjes, zou de Enige Echte dan toch geliek kriege? Da hut laatste woord overs DM nog nie is gezegd? En da een lijder een verhoog risico heef, maar ginne zekerheid dat hum DM krijg? En zekers nou is gebleken da DM lijders ook vrije hundjes hebben gekriege.Zet gij da ook efkes in oew eige databees Lawanda?

Nog effkes overs die meneer Gubbels. Die grote vriend van Lawanda van de vivisectie.  Witte wat lui. De mail van lawando@hotmail.nl stroomp soms vol. Alweer van de familie Anoniem.  Lawando  had ook nooit gedach dadda nog zoveul zou opleveren.

En witte wat d'r instroomde? Een koppiepeest van het clubblad van de NVSWH ! !. Met een stukske d’r in van ? Van wie? Kom Lawando, hou ons nou niet zo  in ondraagdelijke spanning ! Ja lui, lees Lawando da nou goei ???  Wat staat d'r onder dat stukske in dat clubblad van de NVSWH. Wie heef da geschrieve? Nou ? Nou? Ja, ja, ja  Lawando lees hut goei,   Lawando lees: Ir. Ed. J.Gubbels.

Lawando heef toen da stukske van die ingenieur meneer effkes gelezen. En? Lawando begrijp nou helemaal waarom da meneerke deur Lawanda onder de strontdouche wer gezet.  Hum  heef hut d’r overs in dat clubblad dagge hut best de genenpoel zo groot meugdelijk moet houwen.

Da ge niet moet selecteren met mooie hundjes en zekers niet met te weinig hundjes moet fokken en te veul de hondjes uutzuuken, , want dan krijg gij later problemen . . Nou lui, toen die meneer da had geschrieve, wis Lawanda niet hoe rap of ze hum van d'r erf af moes donderen met zien genensprijding. Opgesodemietert bij de NVSWH. Was da effkes goei mis gegaon met zo'n klotenstukske !!

 Lawando zeg hut nog een keerke teges Lawanda, As gij met manipulamie de zaak wil flessen, moet ge hut wel goei doen, anders valt hut zo op dagge door de mand valt.

Want d'r bent veul lui die de antwoorden op saarlooswolfhondenweetjes van Lawando lezen. Ook lui waarvan Lawanda in de allerstoutste dromen van zuster Concordia nie zou kunnen denken da die hier op Lawando meelezen.

En die lui weten veul meer dan Lawando in Lawando's eentje!

Dus bedank veur de koppiepeest , luitjes Anoniem. Altied tot een wederdienst bereid, zeg Lawando aan ons meneer pastoor as hum zondag weder al onze zonden heef vergeven.

Potje bier d’r weer bij en prettige voortzetting.

Uw hartelijkste Lawando.