woensdag 22 juni 2011

In hut kringeltje van hut verleden

Nou, nou, luitjes wat een reacties weer op Lawando hè! Lawando is d'r weder blijde mede.  Derhalve. Nog effkes overs de vorige saarlooswolfhondenweetjes. Lawanda tik een stukske over uut hut Dordrechts Nieuwsblad. Da heef ook in hut clubblad van de NVSWH gestaan, tik  ze d’r bij. Fijns. Ze tikken daar wat af, hé.

Nou heef Lawando al is eerders geschrieve dat Lawanda een bietje veul in hut verleden leef, maar dees keer duik ze wel heul ver in de tied terug. Toen was zuster Concordia van de zusters van hut Heilig Hart nog een jong en fris bloemke.

Vol leveslust dartelde Concordia langs de rietkragen. En soms dach da nonneke dan heul stiekum aan heul stoute dingen…… maar da mog niet van de Heer, da wis ons zusterke zekers te weten. Nee, luitjes niet zeuren nou. Lawando hou hut smaakvol.

Luitjes, hut is bij Lawanda zaterdag 2 juni 1956 !

Wie heef zukke busjes? Da vroegen ze zich in Dordrecht 55 jaor geleden af . Lawando zou hut niet weten. Want hut was 1956.  Lawando lag toen nog netjes in de rij as eitje te wachten tot mamma Lawando bevlekt zou worre deur pappa Lawando. En da duurde nog bes een tiedje.

Maar goed, as ge weet wie die domkop is die heef gecollecteert veur een failliete boedel dan kunde gij Lawanda efkes optelefoneren dan kan zij de burregemaister van Dordrecht inlichten en die kan dan Bromsnor d’r op af sturen om den schavuit asnog in den kraag te vatten. Het recht moet ziene loop hebben, wa!

Gaot hut lukken, meneer de burregemaister? Nou mevrouw Lawanda, hopelijks is de zaak nog nie verjaard. Ik zal Bromsnor terstond opdracht geven om den bandiet asnog in hut gevang te kriege, maar ik denk dat de struikrovert tegeswoordigs al 97 is en in het verpleeghuus met een luier om zien criminele reet naost zuster Concordia zit te wachten op zien wekelijkse wasbeurt.

En daarna mag Bromsnor weer terug naar juffrouw Saartje voor een kopjen koffie. Allenigs as Swiebertje en Malle Pietje maar niet in de keuken komen om rotzooi te trappen, want daar hou Bromsnor niet van.

En nou wil de NVSWH met belangrijke gesprekspartners  om tafel zitten? En wie zit daar aan tafel? Sapperdeflap Pipo! Dikke Deur en Kluk kluk : da is toch van de gekke.!!

DE AVLS !
Wa zeggu Mamma Lou?
Oogjes dicht en snaveltjes toe.
DE AVLS ??

 Ja Hallo, meneer den Uil,  die AVLS is helegaar ginne belangrijke gesprekspartner zeggen hunnie van de NVSWH. Waarom gaan zij d’r dan mee om tafel zitten? Ja , da ‘is  zomaar een vraagke van Lawando.  Daggeda niet persoonlijk  opvat. Derhalve.

Maar goed, as sommige lui vinden da Bromsnor   bij de douane nog effkes aan de grens  de genetisch visuele echte Saarloos Wolfhond van de onechte onderschijt ,  dan heef Lawando d’r geen grote pet van op. Is da ook weer klaar. Broekske ophalen, Timmeke en terug naar de juf.

Want nou komp hier in ene een meneer Tim Anoniem kwinkeleren overs da hut strafbaar is een licentie na te maken. Vraagke van Lawando.  Heef die familie Pielekes de licentie van de Saarloos Wolfhond  niet gejat van de Enige Echte ?

En die Enige Echte, is die toen niet samen met Corries de vereniging uut gesodejuut met nog een paar anderen  toen de Pielemuisjes de licentie in de vingers hadden? Zodat ze  de licentie konnen gebruuken zonder vedders nog tegengesputter van de Enige Echte licentiehoudster? . Hedde dat ook bedach met oew stomme apenkop, Tim?

Ja Timmeke, da gij de geschiedenis niet kent is niet erg. Da overkomp wel meer mensen. Dus da ge dat nie persoonlijks opvat , hé, dus.  Dat tis zekers niet Lawando’s bedoeling. Maar as ge zo hoog van de toren blaat terwel ge niet weet waar U het over heef......kunde gij oew eiges voorstellen da da ook een bietje pijlijk is?

Veurnamelijks veur anderen die die geschiedenis wel meegemaak hebben? Lawando bedoel, as die anderen die het zelvers hoogsteigen aan den lijve hebben meegemaak zomaar in hut openbaar al oew domme  gewauwel kunnen lezen. zonder da ge weet wat d'r echt aan de hand was? Dan is dat een bietje pijnlijk. Voor oewzelf. Da gij daar oew eige te kijk zet as een hersenloze aap.

Maar goed , Timmie menneke, as gij de citotoets veur de kleuterschool niet heb gehaald (dan vind Lawando hut nog knap dadde gij 3 heule blogs zo maar uut heb gelezen) dan kunde misscheen ook moeilijk uutrekenen dadde een splinterclubke met unne heule grote bek overhoud as iederene d'r uutgeknikkert wor en d'r op hut lest allenigs ja-knikkers overblieve die nooit een ander verhaal hebben geheurd dan de Pielemuis storie.

En die hun oren geere dichtstoppen veur da andere verhaal, umdat da niet zo lekker ligt bij de Pielemuisjes.  Maar da geef nie, want eigelijks vind Lawando dat helegaar niet meer vreemd, nou ge oew eige effkes hier keurigs heb voorgesteld.

Een weinig belangrijke gesprekspartner?
Wie?  De NVSWH?
Die club met vorig jaor zegge en schrieve 1 nestje?

Daar komp Zwitserse Kaatje in Zeelandia al binnen 14 dagen met gemak overheen. Da heef Lawando al eerders geschreven en Lawando hou niet van dooie koeien uut de sloot dus zuukt dat maar effkes op.

De NVSWH mag hut kindeke Jezus echt op hunnie knieen danken dat ze as clubske nog worre uutgenooijigd. Want aan hunnie fok lig hut niet. Die stelt al heul lang geen ene kloot meer voor. Sorrie Natas, soms is de waarheid niet zo smaakvol  as Lawando samen met U geere zou willen.

Gaat is efkes de geschiedenis  van de Saarloos Wolfhond uutpluuzen, Timmie. Gij kunt daarveur zo terecht bij de papieren van de NVSWH. Teminste as ze daor de papierversnipperaart niet hebben gehanteert. Dan moede gij de stukskes maar weer  aan mekaar plakken. Of misscheen hebben hunnie de papierversnipperaart wel deur hullie hele geheugenschijf gehaald. Kan zo maar gebeuren.

As ge toch met monseigneur Pielemoos in conclaaf gaat  ,  vraag dan meteen efkes naar die zaak over de wereldshow in Brno met  meneerke Grotenhut en de ontbrekende gebitselementen. Daar weet hum alles van! Dan komp ge gelijk op de levensechte kruisingen van Tsjechen  met Saarlose Wolfhonden in de NVSWH terech.

Vraag ook is efkes wat die koningin van de jungle in Afrika, Lawando kan efkes niet op zien naam komen,  een dierenarts, d’r mee te maken had. Dan word hut pas echt interressant . Een R-nest uut een oort erges in de Duynen. Zeg maar da Lawando heef gezeg dadda vrouwke Pielemakers oew daar helemaol overs kan voorlichten.

Heb gij al vernomen dat de keurmeesters tegeswoordigs extra scherp bent  op ontbrekende gebitselementen bij de Saarloos Wolfhond? Hoe zou dat komen, lui? Nee, das zo maar een vraagje van Lawando. Daggeda nie persoonlijks opvat met alle transparantie van de NVSWH de laatste tied. Derhalve!

Trouwes lui, as Timp Anoniem vind dat die papieren niet kloppen, dan moed hij niet bij Lawando kwinkelieren  , dan moed hij naar het loket van de fraudestambomen van de Raad van Beheer om daar een nummertje te trekken.

Kunnen Lawanda en pupkeJos ook meteen mee , want die weten daar de weg.  Nee Lawando bedeult hut ech niet zo as gij weer denk met oew dirty mind, Natasja. Da vrouwke Lawanda  heuf ech niks van pupkeJos te slikken, hut is heul smaakvol allemaol..Da witte bes.

Want menneke Tim, gade gij daar gerus oew beklag doen !. Want bij Lawando vullen praatjes geen gaatjes. Nog een vraagke voor U. Lawando heef u net meegenomen naar  Brno.

Waarom slaat de NVSWH ginne DNA op? Witte dat Tim.? Nee? Witte nog hoe erg of Lawanda daor op teges was. Denk is nao menneke! Misscheen komp Brno dan te veul in de belangstelling van hut bureau van stambomenfraudezaken van de Raad van Beheer?..

En is hut trouwes zo dat de keurmeesters van de Raad van Beheer de hundjes van de AVLS niet willen keuren omdat hut bastaarden bint? Da heef Lawando dan nog niet vernomen, lui!

Maar d’r bent buiten de echte keurmeesters gelukkigs dan weer mennekes, zogenaamde kenners, die hut gelukkigs dan weer veul beter weten. En hebben die mennekes as Timmie protest aangetekend bij de Raad van Beheer dat die bastaarden van de AVLS gekeurd werre as Saarloos Wolfhonden? Vraag Lawando zich in ene zomaar af.
Nee?

Nou dan moede gij gewoon oew bek houwen of anders oew eige vervoegen bij hut loket van frauderende keurmeesters aangelegenheden en daar weer een nummertje trekken.  Ja lui, d’r wor nou heul wat getrokken, niet?  Misscheen kan die kale rukkert ook mee. Die schijnt daar een prof in te wezen. Kan hum Timmeke ook veurlichting geven. .

Maar hut is nooit goed, lui. Da witte ook wel. Want as keurmeesters  Saarloos Wolfhonden goedkeuren wat die lui niet zint dan bent hut weer slechte keurmeesters die d’r ginne verstand van hebben. En zo komp ge d’r veur oewzelf altied uut lui! Ronddraaien in oew eige veilige wereldje, witte nog wel?.

Zuuk dat nog maar effkes op Timmie in de antwoorden op saarlooswolfhondenweetjes . Lawando graaf ginne dooie koeien op en zekers niet veur U!

Laat maar blaten. Geef niks. Een kip zonder kop kan niet loeien en een koe zonder gat kan niet poepen. En zo is d’r altied ellende in de wereld, zeg ons meneer pastoor!

Iederene is blij met zien eigen hundje en dat is Lawando veul meer weerd as al da gemiereneuk waor zuster Concordia al lang niet meer opgewonden van wor. Allenigs da vrouwke Pielemuis met heur Timmie.

Lawando zeg Lawanda na, d’r is d’r maar 1 die weet wie Lawando is. En da die  lui denken dadda de Griezelman is dat geet Lawando nou wel een bietje ver de keel  uuthangen.

En da die Griezelman d’r zo ongesteld over was dat hum nou misscheen geen baantje meer bij de overheid kan kriege vanweges de schande da ze misscheen daor denken da hum Lawando  is en dat zodoende ziene reputamie naor de maan is, daar kan Lawando ook niks aan doen.  Da Griezelmenneke mog willen dat hum Lawando was.

Trouwes lui, Lawando heef effkes op die website van de Griezel gekeken. Nou denken ze in Amerika dat de Saarlose Wolfhond van de NVSWH een Husky is. Een echte nepwolf.  

Lawando zeg, is da humor of niet !.  Lawando say, is that humor or not ! Lawando daggut wel. Lawando thinks hut well. Gaot daor maar is wat aan doen in Amerika Lawanda.

Misscheen kan pupkeJos U daar efkes mee helpen en d’r langs gaan op zien vlindertoerke.  Pupke  zal onder de hand toch wel uutgeschept wezen?

Maar eerlijk lui, as dat een raszuuvere Saarloos Wolfhond van de NVSWH is op die foto, laot dan maar zitten.
But honest people, if that  is a  raspure Saarloos Wolfdog of the NVSWH on that foto,
let then but sit.

Lawando zeg altied maar zo :
Een dag zonder een potje bier, is een dag niet geleefd.
A day without a potje beer , is a dead day .

Neemt dat maar van Lawando aan. Prettige voortzetting weer.

Uw  aller Lawando.