vrijdag 27 mei 2011

Mien schoonmoeder

Nou Lui, Lawando zal hut maar eerlijk opbiechten. Lawando heef soms ginne goesting meer. Die dooie koeien van Lawanda liggen Lawando dikkels zwaar op de maag. 

Zou Lawanda, as ze d'r blog weer heef volgescheten daar nou een voldaan gevoel over hebben? Da vraag Lawando zien eige wel is af. Zou hut heur ech opluchten?  Want een normaal mens  word d'r bijkans een bietje onpasselijk van.

Geniet er nog van, schrijf Lawanda. Waarvan, vrouwke? Lawando heef d’r ech nie van genoten.  Hut gezever in pakskes van Lawanda houd maar niet op,wa! Lawando heef nog effkes gewacht want in Amerika zitten ze d’r wel vakers naast. 

Maar helaas.  Iederene had hoop da die dominee uut Amerika gelijk had en dat we hut urinegeklater van Lawanda na deze week niet meer hoefden te lezen, maar zoals altied had ons meneerke pastoor  weer gelijk. We leven, al is hut maar voor  even, lui. 

Hoe zal Lawando het latrinegeweld van de saarlooswolfhondenweetjes dees keer samenvatten? Da is geen flutje van een cent want ge wit ook wel da Lawando ginne onnozelaar is die zich d’r gemakkelijkheidshalve vanaf maak.

Maar lui,  d’r  moet Lawando wel iets van hut hart.  Lawando wor bijkans een bietje dollekoeienziek van al die dooie koeien uut de sloot van Lawanda. En hut bint steeds maar weer dezelfde koeien. 

Kan da madammeke niet is een ander schijfke opzetten waarmede iederene uut volle borsten met mee kan kwelen??  Derhalve? Want as Lawando weer een saarlooswolfhondeweetjes uut heef, is Lawando ech nog dagenlang onder de voet.

Nou lui, met de moed der wanhoop. Daor gaon we weer. 

Die AVLS leden da bint volges Lawanda allemaal zwakhoofdige nonnekesverkrachters die net vrij bint uut de TBS inrichting na een levenlange opsluiting 

omdat ze na hun kraak van de Hollandse Bank hun crimineel gerief zochen bij jonges en meiskes die ze met hun geslachsdelen beswanselden 

en hunnie medesleepten naor kooikes om d’r dinges  mee te doen waor  het Kindeke Jezus en zien moeder de Onbevlekte Maagd hut schaamrood op de schaamstreek van kregen,

Want de Maagd die is onbevlekt ,  net zoas water nat is. Die moede gij daar helegaar niet mee opzadelen. Da wit gij ook wel. Dus nat water hoefde gij niet te zeggen want da is van zien eige al nat net as Lawanda van heur eige al vies en vals is , 

 dus een valse Lawanda hoefde gij ook al niet te zeggen, net zoas witte sneeuw, want die is van zien eige ook al wit.   Of de onbevlekte maagd moet zomersproetekes hebben, dan is hut vanzelfs wat anders want dan is hut wel een bevlekte maagd maar daar kan Lawando vedders ook niks aan doen, want dan had die maagd zich maar beters in moeten smeren op de zonnebank.   

Maar de heilig Maagd Maria die had ginne zomersproetjes volges ons meneer pastoor, want Lawando heef hut veur de zekerheid nog effkes nagevraag.  En toen kwamp de engel Gabriél names Onzelieveheer zeggen dat Humzelf het kindeke Jezus in de schoot van Maria had  geworpe en toen zei de heilige Jozef dat Onzelieveheer zich daarmede heulegaar niet moes bemoeien 

omdat hum best zelf wel in staat was om een kindeke te maken bij de Maagd en toen gonk hij lopen in de woestijn en toen heef Joop van Ellende d'r later nog een musical van gemaak  ‘Op zoek naar Jozef.’ En as ge hut niet geleuft, dan gade gij maor zelf kieken, want d’r bint nog kaartjes. 

 Nou lui en volgens Hans Teven is  da allemaal gebeurt in de Jordaan, maar nou kunde gij Lawando veul wijsmaken maar niet da da in de Jordaan is gebeurt want daor is hut met Kerstmis veuls te koud veur een kindeke in de kribbe en de herdertjes lagen ook nog is bij nachte in het veld getrouwe te wachten 

en Lawando wit heul goei dat in die hele Jordaan in de verste verte gin veld te bekennen is dus die Hans Teven die loop mooi een bietje uut zien nek te zeveren.  Nou lui en toen was daar opeens in de stille nacht, heilige nacht hut kindeke Jezus geboren in een bakske met strooi tussen een raszuvere Os en een raszuvere Ezel 

van de NVROE de Nederlandse Vereniging van Raszuver Ossen en Ezels. En zekers te weten niet van de Saarlose Nepwolven Vereniging want die kossen 8 honderd  tot duuzend  Euro   

en da kan helegaar niet want Jozef en Maria die zaten heul krap bij kas en die konden geeneens een kamer in een  hotel op die Gazastrook boeken , dus zoveul geld veur een nepwolf hadden ze gewoon niet. En nou is Lawando effkes de weg kwiet.

Want waor gonk hut ook alweer over. Oh ja lui, Lawanda en Saarlooswolfhondenweetjes.

Maor da vond Lawanda van saarlooswolfhondenweetjes nog lange nie hut ergste.

Mennekes en vrouwkes, luustert goei. Da alles kan Lawanda helegaar niks schelen.  D’r bint grote wereldproblemen en Lawanda heef efkes met president Obama  opgetelefoneerd hoe of volges hum  Lawanda dit probleem hut beste kon attakeren. 

Want wat is hut probleem lui? Da krapuul van de AVLS heef die vervleukte databees nie kloppend.  En da  ambeteert  Lawanda nog hut meest!!!

Lawanda schrijf dat d’r geen controle is op die databees en da d’r zo fouten op fouten worre gestapeld.

Maar luitjes, as d’r ene is die as een zotteklap die databees doorploeterd is dat het madammeke Lawanda wel om hut allemaol te controleren, niet? Lawando  denk da die lui van de AVLS da madammeke  helegaar nie kennen. 

Misscheen moet da vrouwke  zich eers is een keerke netjes komen voorstellen aan de AVLS, zoas da vrouwke ook wil da andere lui doen bij de NVSWH? Handje geven, netjes oew naam prevelen , op de kniekes veur meneer pastoor,  want meneer pastoor heef ook recht op een bietje troost, Weesgegroetje veur al oew zonden deze week en met unne knikske achteruut de kamer weer uut. 

En dan de officiële papierkes achterlaten met alle aandoeningen van hundjes die niet in hunnie  AVLS databees staon. anders hebben ze d'r niks aan!

Heef Lawanda nog nie begrepen dat zo’n databees een bezigheid is van lui die het beste willen met de Saarlose Wolfhond.?? En da zo’n databees alleen waarde heef as d’r gegeves in staon die gecontroleerd kunne worre.?? Met echte papiere van de eigenaren van die hundjes ?? 

En nie omdat ene madammeke Lawanda zeg dat hut niet klop???

Nou luitjes, de ouders die klopten niet en d’r staon te weinig drager en lijders in en wat al niet meer. Lawanda, nou moede gij goed begrijpen dat achteruut fokken niet helpt! Leer da nou is een keerke, vrouwke. Vooruut fokken!! Dat help allenigs. 

Ge moet fokken met de dieren die d’r nog bint! Da heef Lawando U nou al zoveul keer gezeg. Hut is met honden net as met koeien en met dooie koeien kunde gij ook niet fokken! En van te veul dooie koeien krijg gij ook nog is de pestilentie. Lig daarum de fok bij U misscheen op zunne gat?

En lui, Lawanda gonk ook nog stukskes koppiepeesten van de AVLS website. En nou is Lawando ech nie kleizerig maar daor waren best mooie teksten bij. Lawando moes echt hier en daor een vreugdetraanke wegpinken. 

Zoas : “ Elke hond is ons even lief en elke gezonde hond kan een mooie bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het ras.”  en “Bij onze leden leeft sterk het besef dat geen mens de waarheid in pacht heeft, ook niet als het om het fokken van rashonden gaat.” en “ De AVLS wijst commerciële broodfokkerij resoluut van de hand.” 

 Nou  jonges en meiskes, daar wor een normaal mens toch blij van. Van zukke mooie woorden. Maar toen kwam Lawanda d'r weer overheen met een vette schedebabbel en toen wer  alles inene weer vies. As ge nou daar oew gerief moet halen!!! Supertriestig vind Lawando dat!

En d’r was clubdag hè. En Lawanda zou d'r wezen, schreef ze. Dus as  ge op de NVSWH dag een vrouwke heb zien rondscharrelen met een zware kringspierverkramping omdat ze steeds d’r intestinale organen moes legen op  het latrien, dan wit ge nou da da ons  Lawandake was.

En witte nou wat ook zo plezant is? Lawando heef dit alles aan ons meneer pastoor laten lezen en die zei: Lawando, we hebben hier met het Kwaad der Wereld te maken. Hedde gij nog wat meer van die zooi, dan make we d’r meteen korte metten mee. . 

Nou meneer pastoor, zei Lawando, Lawando heef wel 128 blogs van Lawanda. Nou zeg meneer pastoor, geef al die blogs maar hier, dan gaan we die in de volgende mis is mooi ritueel verbranden op het altaar van de liefde. 

Nou lui, da zal een fik geven wa! Lawando heef de lucifers al in huus en de naftbak gevuld.  As die dominee in Amerika de heilige Koran van de concurrentie in de fik kan steken, dan draait ons meneer pastoorke zien eige hand d'r niet veur um om een paar papierkes van da valse madammke uut Holland op de brandstapel te zetten, wa!

Geeft hut leven net wat meer kleur.

Luitjes, Lawando heef zien eige persoonlijke astroloog geraadpleeg  en die heef in de sterrekes gekeken en die spreek net as meneer pastoor altied de waarheid. 

Wit gij waor de volgede saarlooswolfhondenweetjes overs zal gaan? heef Lawando gevraag. Nou zeg ze, da clubblad van de AVLS is d’r weer.  Nou verwed Lawando d’r zien eige schoonmoeder onder , want Lawando kan best leven zonder die tang, dat hut over leuges zal gaon  die d’r  nou weer instaan. Let op lui, morge of zondag kunde gij da al lezen! Was hut hele leven maar zo voorspelbaar as Lawanda, dan had die dominee uut Amerika hut bij hut goeie eind gehad.

Maar ons meneer pastoor zeg altied maar zo: heb oew naaste lief as oewzelf, want zij weten niet wat ze doen, maar veur oew schoonmoeder meugt gij best  een bietje een uutzondering maken. En zo is hut maar krek.

En daar laat Lawando hut veur dees keer bij.

Potje bier d’r weer bij en een prettige voortzetting.

Uw aller Lawando.