dinsdag 14 juni 2011

Gezoch: een goeie papierversnipperaar

Luitjes, met Pinksteren daalt de Heilige Geest neer op de Onbevlekte Maagd en op alle heilige apostelen. Da wit gij as goei katholiek ook wel.  Hut kindeke Jezus heef aan zien vader Onzelieveheer na de wonderbaarlijke tenhemelopnemink gevraag of hum de Heilige Geest wou uitstorten met Pinksteren  toen  de Here Jezus uut de dooien was opgestaan. Makkelijk zat.

De heilige Petrus nam hut woord en hield een schone toespraak voor alle goeie katholieken, volges ons meneer pastoor,  en dat wer in alle talen ondertiteld zodat iedereen hut kon volgen en gelukkigs was onze heilige Petrus lang niet zo erg dislecties as Lawando dus da gonk heul goei !!!

En  volges meneer pastoor kunnen wij allenigs zo om vergeving van onze zonden vragen. Want weet gij wat zo fijn is, luitjes !!  Ge krijg hut !!!  Iedereen !!! Ook de Enige Echte Oprechte Huichelaarster en de kale prof en vedders  iederene die onoprecht en leugenachtig door het leven gaon. En da bint wij allemaol, zeg ons meneer pastoor.  Dus sluit aan in de rij, lui !!! Gezellig.

Want veur de heilige Petrus maak da allemaaol niks uut. Die was gewoon met al zien tongen aan hut tongen met al die katholieke meisjes. Want heilig is de heilige Petrus zekers te weten.

Da kunde gij wel aan onzen eerste kerkvorst overlaten.  En da is mooi lui, as ge d'r overs na gaot denken. En  gij hoef nie eens lid te worre van een parenclub of zo, dus hut kost Uzelvers ook nog is niks.

Lawando kreeg een koppiepeest uut de bijna gesloten parenclub van Zeelandia. En ech waar, lui.... daarom wil Lawando de Enige Oprechte Huichelaarster uut Zeeland van herte proficiat wensen met de geboorte van 6 incestpupkes. En vooruit, Hedonneke d'r ook gelijk bij, want hut is maar ene keer Pinksteren dit jaar.

Want dan worre al Uwer zonden vergeven, zeg ons meneer pastoor. En de bange rukkert heef ook nog van Onzelieveheer  3 keuzes gekregen lui....!! Is da effkes mooi of nie!

Jazekers,  da wor kiezen veur ons bange Lawandoa uut maar liefs 3 incestpupkes. Nou, da wor nog een heule kluif, Kale !!. Iene miene mutte, tien pond grutte, en dat dan een paor keerkes herhalen tot ge bij de goeie pup uutkomp.

Hedde ook gezien hoe stillekes hut is op alle forums over deze  blijde boodschap? Zouden alle  eerlijke en oprechte fokkers in Nederland en Vlaanderen een cordon sanitair rondom Zeelandia hebben aangelegen?

Zo van: we zwijgen da nestje gewoon dooi. Blieve ze d'r mooi mee zitten !!! Zou best kunnen lui, nou ook Tempo Doeloe met de fluwelen elleboogkes een nestje krijg. Is  toch ongewenste concurrentie veur de Indische archipel van die Zeeuwse kleikoppen,wa .  En zaken bint zaken, zeg Lawando altied de Berenboot na.

Maar ja, da nest van de Stille Kracht is ook niet volges de fokregels van de AVLS gefok,  las Lawando op hunnie website. Da heef de Stille Kracht nog tot hut laatst met alle kracht mooi stil weten te houwen, wa!!  Want deze week komen de pupkes al.

Wat zegde gij nou.  Lawando? Ja lui, tis waar. Lawando vraag zich bij zien eige af, as ge de regels van de club aan oew indische laars lapt, waarom bende gij dan eigelijks lid? Oh!! Da scheult geld bij de aangifte !!.

Nou  lui, da 'is toch ook een eerlijke en oprechte  reden om lid te worre van een club ? En zaken bint zaken, zeg Lawando gewoon de Berenboot weer na. Was da met ene kale rukkende proffessor  uut Zeelandia ook niet zo?

Dat hum weer lid wer toen d´r een nestje kwam, nadat hum eerst met veul kabaal achters de Enigste Oprechte Huichelaarster was meegelopen omdat hum hut zo oneens was met die club???  Maar goed lui, ... as prof moede gij goed kunnen rekenen,  schreef Lawando d´r toen al bij. Derhalve.

Luitjes, effkes heul wa anders. Weet gij erges nog een goeie papierversnipperaar te koop veur Lawando? Ze bint nerges meer te  kriege! Lawando vroeg d´r om bij de Makro, maar daar waren ze op en ook alle keukenrollen trouwes ,  en met de Overtoom heef Lawando ook getelefoneerd , maar daor zeiden ze dat ene meneer John W. van de Raad van Beheer alle papierversnipperaars  heef opgekoch.

Waarom heef Lawando een papierversnipperaart neudig?? Nou Lawando wil geerne  da aangetekende dossier van dat lid van de NVSWH dat iederene bij de Raad van Beheer en de Justitie aangetekend heef opgestuurd gekrege d'r in ene keer door jassen.

En alle 128  blogs van Lawanda d'r in ene moeite achteraan .   . . Weg d'r mee! Want lui, weest eerlijk. Wat of ge ook zeg en wat of ge ook doet, hut is niet goei of hut deugd niet bij Lawanda.

Komp ge met een rasvereniging, is de rasvereniging niet goei, komp ge met cijfers, bint de cijfers niet goei,  komp ge met fokplannen, bint de fokplannen niet goei, komp ge met onderzuuken, bint de onderzuuken niet goei, komp ge met geneticaas, bint de geneticaas niet goei, komp ge met een databees, is de databees niet goei, komp ge met een gesprek, is hut gesprek niet  goei, komp ge met helegaar niks, is helegaar niks niet goei.

Daar worre toch moei van !!

Komp ge met oew schoonmeuder, is oew schoonmoeder niet goei. Nou ja, dat klop dan  wel weer, moet Lawando eerlijk toegeven. Maar die geet jammer genuug niet deur de papierversnipperaar. Of heef iemand misscheen een heule grote. !  Kan Lawando d'r nog 3 weekskes vet gehak van eten.

Jonges en meiskes, Lawando heef een advies voor de AVLS. En vooral aan da secretaris vrouwke. Schei d'r toch mee uut !!.  Hut heef allemaol ginne zin. Wat U ook doet en hoezeer U oew bes doet, hut heef allemaol ginne zin.

Hedde gij hut lijstje van de NVSWH wel is gezeen? Zo moede gij dat doen !

DM onderzoch: 0      Lijders:0      Dragers:0
Dwerggroei onderzoch:0     Lijders:0      Dragers:0

Oogkes: Ja , da gaon wij U zekers te weten niet vertellen, wa , want anders ga gij dat weer teges ons gebruuken en dan lijk hut net of onze raszuvere hundjes PRA hebben en mevrouw Pielekes heef ze laatst nog langs de rietkraag zien dartelen, dus dat onze hundjes PRA hebben da is ene grote leugen want da zeggen heul onbetrouwbare oogartsen in Nederland en daarum gaan onze hundjes mooi naar Duutsland en dan kunne wij zogenaamd die uutslagen effkes niet vinden en dus ook niet publiceren en da is dan veul beter.

Nee, da is heul goei lui !.  Want weet ge nog wat Lawanda heef geschreven in heur vorige blog? Lawando koppiepeest hut efkes anders geleuft gij hut niet.  "Openheid en transparantie is een goede zaak en daarom ben ik lid van de NVSWH en niet van de AVLS." 

Lawando snap nou precies wat of da wijffie bedoelde. Openheid en transparantie van de AVLS is een goede zaak en daarum is Lawanda lid van de NVSWH en niet van de AVLS.

Dus wil Lawanda nou in ene weer de jaartallen weten van da secretarisvrouwke van de AVLS wanneer da vrouwke  met tellen is begonnen. Want openheid en transparantie is een goede zaak en daarum is Lawanda lid van de NVSWH en niet van de AVLS.

Maar lui, kan Lawanda da zelf niet uutzuuken,  ?? Wanneer die ziektes bent ontdekt. ?  Da weet ze anders toch ook zo goed iederene te zeggen . En 2800 hundjes in een databees uutzuuken daor draait Lawanda d'r eige handjes ook niet veur um. . Geef hut kluske maar aan Lawanda as d'r wat uut te pluuzen is!

Dus da secretaris vrouwke van de AVLS kan d'r net zo goei mee ophouden. Nee zeg U? Hoezo lui. Hoe bedoel U nee! Oh ja. U heef gelijk, want dan is hut van Lawanda ook weer  niet goei as da secretaris vrouwke d'r mee ophoud. Want dan kan Lawanda net zo goed lid worre van de AVLS as die ginne  openheid en transparantie meer heef.

Tis soms net een redenatie van us pupkeJos., Daar worre op den duur ook heul draaierig van. Ja luitjes, dan wit Lawando hut ook niet meer. As dan alles wa ge doet niet goei is, wat  blèf d'r dan nog overs, wa!

DAN KUNDE GIJ INDERDAAD NET ZO GOED NIKS DOEN !!!

De NVSWH publiceert ginne ooggegeves. Da heef Lawando effkes nagevraogd. Jazekers. En? Nou ..... zeg de Raad van Beheer: de  Raad van Beheer publiceert alleen gegeves as de rasvereniging in gebreke blijft. Wa is da ??, vreug Lawando nog, want al die geleerde woorden die kunde gij zo in  de papierversnipperaar van Lawando gooien. As Lawando d'r ene heef dan. Wat dus niet zo is.

 Maar lui,  hut is poepsimpel. Hut  betekent gewoon da de Raad van Beheer de cijfers geef op hunnie website as de rasvereniging da niet doet. En da kunde gij dan gewoon vinden op de site van de Raad van Beheer, zeiden ze. Derhalve .!! En wat vinde gij? Ginne uutslagen van de NVSWH !!!. Want ze gaon met hunnie hundjes naar Duutsland !

Dus zeggen hunnie van de NVSW dat hunnie hunnie cijfers nog steeds niet gevonden hebben. Zogenaamd dan hè. Nou vraag Lawando zich bij zien eige af, hoe lang  willen ze bij de NVSWH da spelleke volhouwen?

Want die Raad van Beheer is niet zot. Hoe lang duurt hut veurdat de  Raad van Beheer zeg, en nou is hut genuug. Nou gade ge goei zuuken en anders komen wij van de Raad wel effkes mee zuuken !! .Want as ge een PRA dwergpupke met een DM verlamming met een rollator d'r naor laat zuuken dan komp d'r nooit wat van terecht.

Want da moment komp, lui. Dat de Raad van Beheer d'r zien bekomst van heef. Da is zo zeker as dat de Heilige Maagd onbevlekt is ontvangen door Onzelieveheer en haar bekomst d'r van kreeg. Want toen zei de Heilige Maria:  Nou , Heer der Heerscharen, as dit Uw onbevlekte ontvangenis is, doe hut de volgede keer dan maar bevlekt, want dan heb ik d'r zelf ook nog wat aan. Derhalve.

En zo is hut maar krek.

Maar Onzelieveheer liet hut bij die ene keer, want anders waren d'r 2 kindeke Jezussen gewees.  En daar komp allenig maar gedonder van. Net as d’r nou 2 rasverenigingen voor de Saarlose Wolfhond bint en da heef ook niet veul geholpen,. wa. Ze moesen samen gaon praten van de Raad van Beheer.

Nou luitjes, eers wouwen die lui van hut bestuur van de NVSWH helegaar niet praten. Maar toen heef de ledenvergadering d'r over gestemd en toen moesen ze wel. Want eers hielden ze mooi de boot af. Hut bestuur kon zogenaamd steeds niet. Ze hadden het veuls te druk met vergaderen over die raszuvere, gezonde en betrouwbare Saarloos Wolfhond.

Maar hut moes van de leden allemaal wel zo dat het belang van hunnie raszuvere, gezonde en betrouwbare Saarlooswolfhond centraal stond. Da stond dan in hunnie clubblad, schrijf Lawanda. Nou da kan kloppen want met die raszuvere, gezonde en betrouwbare Saarloos Wolfhond in hunnie populatie geet het helegaar de verkeerde kant op.

Die bint onder de hand zo onvruchtbaar as moeder Overste van de zusters van hut Heilige Hart in Abbekerke.  Die zuster Concordia is 87. Daar kan Onzelieveheer zelfs ginne onbevlekte ontvangenis meer uutpersen. Dus da belang bij die hundjes dat ligt d'r zo wie zo.

En de Raad van Beheer heef toen ook nog een keerke gezeg: en nou is hut gedonder afgelopen. Ge komp gewoon praoten, en anders zwaait d'r wat !! Dan stuurt gij Lawanda maar effkes met verlof. Dat hielp lui! En daarom is Lawanda zo van de zeik.

Maar Lawando vraag zien eige wel af of hut wel zin heef as de andere kant van de tafel niet wil praten. En de lipkes stijf op mekaar houwen. Want da kunnen ze daar heul goei. Da witte gij ook wel, luitjes. Kijk maar naar Lawanda. Die kan da as geen ander.

Die houd de lipkes zo stijf op mekaar, daar komp zelfs onze Heilige Petrus met zien in woorden sprekende tongen niet tussen. En dan hedde gij dus geen gesprek derhalve. As de ander zien bek stijf dich houd.

Over stijve lipkes gesproken,  lui...... zou de Raad van Beheer in dat gesprek nog vraogen naar da dooie dwergpupke van Lawanda, vraag Lawando zich bij zien eige zomaar in ene af !!

Of hebben ze bij DwergenTanja van de Stichting veur Bijna Dooie Dwergpupkes uut Polen en Tsjechenland de gegeves over da dooie dwergpupke van Lawanda. Want die hebben ook de gegeves van alle  dwergpupkes  die allemaol nog worre gebore bij de AVLS,  volges Lawanda, die vanzelfs derhalve dan weer niet kloppen bij de AVLS. 

En Lawando geet hut helegaar niet meer hebben over wat Lawanda zeg van die twee subpopulaties, en dat die van haar van de NVSWH veul beterder is dan die van de AVLS, en niet overs dat de Raad van Beheer die volges Lawanda allenigs maar geld wil verdienen en hut vedders ginne bal kan schelen. En dat ze bij de AVLS volges Lawanda allenig maar raak fokken.

Lawando haalt zien scheepstoeter d'r effkes bij want anders komp het weer niet door.

Witte gij wat ge krijgt in een gesloten populatie Lawanda?
INTEELT !

En wat veur een populatie hedde gij Lawanda?
EEN GESLOTEN POPULATIE !

Dus wat hedde gij in die gesloten populatie Lawanda?
INTEELT !

En nou kunde gij wel weer gaan juichen as d'r 1 of misscheen 2 of zelfs wel 3 nestjes worre gebore dit jaar  in de NVSWH asof hut schip van Sinterklaas met de pakjesboot weer is binnengevaren, maar het is en blijf inteelt.

En wit gij Lawanda wat of het gevolg is van inteelt?
MEER KANS OP ERFELIJKE ZIEKTES !!!

Maar Lawanda, d'r is 1 goed bericht. Gij hoef Oew eige daar vedders  niks van aan te trekken , want hut wor gezegd door geneticaas. En die hebben d'r helegaar geen verstand van. En d'r zekers nog lange nie zoveul verstand  van as Uzelvers Enige Echte Alwetendheid  met 30 jaor ervaring, wa! ! Lawando zeg hut nog maar een keerke.

LAWANDO WOR DAAR ONGANS MOEI VAN !!!!. 

EN ......

AS GE NIET WILT PRATEN, LUI VAN DE NVSWH, ZEG DAT DAN GEWOON EN BREI D'R NIET ZO'N ONGELEUFLIJK ELLENLANG OUWEHOER VERHAAL OMHEEN !!!!

Daar wil Lawando het veur deze keer bij laten.

Nog een prettige voortzetting en een potje bier d'r bij

Uw aller Lawando.