dinsdag 28 juni 2011

Een positief leermoment

Luitjes, oew bakkes valt open met al die openheid, wa. En wat een emoties weer hé. In alle reacties . Eers schrijf d'r hier ene van die familie Anoniem  dat de AID moet worre ingeschakeld, da pupke schijnt die AID trouwes al eerders aan de deur te hebben gehad met zien gepruts met zien  "wolvenopvang" in Nederland.

Heef iemand zich al is afgevraag waarom pupke naar Moffenlland is verhuust met zien uutkering? En  gossie me nossie luitjes,  nou hum met zien schepnet de hoofd aankopert is geworre van wolvenpupkes in Amerika krijgt hum misscheen weer de AID op zien dak. Nee, disse keer niet de Nederlandse AID maar de Duutse AID. Hunnie samenwerking schijnt heul goei te wezen heef Lawando uut betrouwbare bron. Ahum.

En de Griezelbus wer opgetelefoneert, schreef hum. Hum wer een bietje misselijk van alle blogs overs de wolfhonden, en zekers te weten van al die lui die zichzelvers met wolfhonden bezig houwen. De Griezel schreef hut een bietje minder smaakvol as Lawando nou doet maar ge ziet Natasja:  Lawando houw hut hier netjes .

Nou lijk hut Lawando een eer as U denk dat ge Lawando bent. Witte nog wel da da vrouwke Lawanda zich immer mal wieder in alle bochten wrong  om te zeggen da ze niet mevrouw Pielekes was. Daar gade gij op den duur toch ook wat van denken, wa! Derhalve! Maar Lawando is niet uut dat hout gesnejen. .

En nou hou da Griezelmenneke d'r heleganz mee op. Hedde dat ook gezeen?

Nou lui, is da effkes een schoon presentje veur Lawanda. 1-0 ! Nee vrouwke, Lawando heuf helegaar ginne dank. Geerne tot Uwe  diens berijd,. Nou moet Lawando nog efkes veur Lawanda veur melkanders zien te kriege da de AVLS d'r mee ophou. Da zou een stunt wezen wa!!

Gelukkigs een positief leermoment, zo leest Lawando.  Want da telefoonke heeft meneerke Griezel de oogkes geopend hoe of de mensen bint in de wolfhondenwereld. En da is belangrijk lui. Inzicht in de wereld !!!!! Da is ook wat weerd, da moede gij toegeven, wa!

Maar Griezel, daar heb gij helegaar gin telefoontje veur neudigs. As ge elke keer een aflevering van Lawando lees, dan wit gij precies hoe of de wolfhondenwereld met al die mennekes en vrouwkes in elkaar steek. En dan kun gij gerus ophouwen met oew eige blog. Da geef helegaar niks.

Moet Lawando hut dan nog 1 keer zeggen?  Niemand weet wie Lawando is en niemand kan bewijzen dat hum Lawando niet is. En da is ook helegander niet neudig. Want zijn wij allemaal niet een bietje Lawando???  Iedereen wit van zichzelvers of  d'r een bietje Lawando in hum steekt. En dat is d'r sjuust zo mooi aan..luitjes.

Zoas ons meneer pastor altied zeg, wij bent allemaal een bietje zondig,  behalve het kindeke Jezus en zien  heilige familie. Want as oe eenmaal heilig bint dan kunde gij ginne zonden meer maken. Zelfs de Enigste Echte Huichelaarster uut Zeelandia niet.

Maar die zeg van zichzelf dat ze heilig is, en dan telt hut niet . Ñee lui, hedde de heilige onbevlekte maagd ooit van heurzelf heuren zeggen dat ze heilig was?  Ik ben de heilige maagd Maria, de Enigste Alwetende Oprechtigheid van de heule wereld maar zekers te weten van Zeelandia en ommestreken. ? Nee hè lui. En zo is hut maar krek.

Da was alweder een fijn leermoment da Lawando met U allen wou delen. 

Over de heilige familie gesproken lui.  De wonderen bint de wereld nog niet uut. Kiek maar naor da nestje van  de NVSWH. Hoe is hut meugdelijk! Van 14 dagen oud is d'r terug een bosbruin teefke van 4 dagen oud geplaatst!! . En die 4 wolfsgrauwe teefkes bent nou in ene verdwenen !!!!!!!.

Nou lui, as ge nou nog niet in de wonderbaarlike opstanding van Onzelieveheer geleuft, dan wit Lawando hut ook niet meer !  Dan zijt gij veur eeuwig verloren, zeg ons meneer pastoor.

 De familie Piemelmoos heef ook Lawando uutgelezen en toen hebben hunnie besloten om de namen van de ouders van die genetisch visueel loepzuuvere  pupkes toch  bekend te maken. De druk binneskamers wer te groot. Ja lui, hedde hut niet gehoord?

D'r  was van de week een enorme oploop aan de rietkragen. Duuzenden woedende liefhebbers van de Saarlose Nepwolf bonkten aan den deur van de familie Pielemakers da ze nou eindelijks de namen wouwen weten van die hundjes. Want nou werre ze weder met een kluutje in de rietkragen gestuurd. Derhalve!

En toen mog hut lui, van da madammeke Pielemoos, want d'r kon toch weinig meer mis gaon, want de pupkes waren al 4 dagen dus de kans dat d'r 1 gonk hemelen die was d'r niet meer. En as d'r al 1 tje dooi was gegaon, dan wis niemand hut en dan konden ze weer mooi de lipkes op mekanders houwen. En omdat niemand hut weet kan ook niemand wat vrage. Da Lawanda da dan weer allemaal uut moet leggen. Wat of d'r aan de hand was met dat ene pupke. Want daar hou Lawanda niet van.

En da is ook weer winst Griezel. Nou kunde gij Lawando wel uut oew favorieten smijten, maar dan mist ge toch maar mooi dit leste nieuws.

Lawando heef nog een tipke veur Lawanda.  As ge de pupkes d'r nou pas opzet as ze na 1 week geboren bint, dan haalt ge Oew eige niet deze vragen op de hals. Dan schrief gij d'r gewoon bij op dat ze al een week geboren bent.  Makkelijk zat toch? Alweder een fijn leermoment.

Ach luitjes, da erme bestuurslid Cees die een foto d'r op had gezet op zien eige website met 5 pupkes die al bijna hut nest uut konnen lopen, die heef hut nou niet best.  Nee da is een bietje triestig voor Ceeske. Want as Lawanda boos wor, dan wor Lawanda goei boos. En da wit Ceeske nou ook. Die stomkop met zien puppenfoto van 14 dagen!

Nou lui, we horen vanzelf hoe hut is afgelopen met de Duutse AID op de stoep van pupkeJos. Niet? Kunnen ze meteen vragen of alles goed geet met de uutkering van pupke. Trouwes, denken jullie nou ook da die nichtjes  bezuuk zulle kriege? Van de Nederlandse AID? Da zou bes kunnen wezen lui! Nou, da hoop Lawando niet veur de schadullekes want dan moeten ze misscheen ook naar Moffenland vertrekken.

Want hunnie van de AID kunnen met een bietje bloed van zo'n very high content pupke gewoon  vaststellen da zij met een wolfke in schaapskleren te maken hebben. En da mag niet lui!  Want wolven bint beschermt in Nederland hé. Trouwes ook in Amerika. Daar meugt gij ze niet uutvoeren. Jazekers! Die meugt gij helegaar niet kopen en houwen. Derhalve.

Die worre in beslag genomen en de berg geld dat die vrouwkes d'r voor betaald hebben kriege die lui niet terug. Nee, d'r komp gewoon nog een grote amende achteraan. Daar bende mooi klaar mee. Sparen maar nichtjes! Nou lui, we horen vanzelfs of die schadullekes straks nog een wolfke hebben of da ze verdwenen bint naar de "wolvenopvang" van pupkeJos.

En da is ook positief lui. Wederom een fijn leermoment. Kunnen ze samen met pupke gaon prutsen in de "wolvenopvang" met very very very high content wolfhybriden. En de resultaten kun U terug dan lezen in de gratis rubriek van wolfhybridenpupkes van de deftige Natas en heur clubje da allenigs nog maar zou gaon over de Saarloos Wolfhond !!!  Da forum van die wolfhybriden online. Hedde hut zo langzamerhand ook een bietje deur , lui?

Of moet Lawando oew nou alles veurvloeken !  Kijk lui,  dat Tanzani@ hut niet snap, da is gin probleem. En da Miranmeiske hut niet weet, da weet ook iederene. En da de Kale Rukkert liever een inteelpupke neemp (as hut maar een teefke is want anders kan hum niet vedders fokken met die inteeltteef) en da liever doet dan zien grote levesvriendin de Enigste Echte Huichelaarster is flink de waarheid zeggen met d'r gehuichel, da witten we nou allemaal wel.

Maar GIJ, as normaal mens snapt hut best.  Gaot anders  is met ons meneer pastoor praten , die kan U precies vertellen hoe of de mens in elkaar steek. Die heef ervaring. En as ge nadenk dan valt hut nog best mee, zeg ons meneer pastoor altied. En zo is hut maar krek. 

Nou lees Lawando dadda blonde Noekie kontje hut nou ook eindelijks deur heef. Want die heef wel een blond kontje maar gin dom kontje. en inderdaad schadulleke, as pupkeJos een Teckel in zien schepnetje had meegenomen, dan had d'r niemand overs gekraait, want d'r is niks stoers te kraaien over een teckel wa! Da wit gij ook heus wel. En anders pupke wel.

Maar pupke moes toch zonodig en Uzelvers ook, pronken met oew very high high content wolfke. Dan moet gij niet vreemd opkieken as dat een bietje in de kijkert loop. Bijvoorbeeld bij de AID. En da gij binnekort misscheen ook gaat  moeven naar Moffenland.

En Lawando vin hut onder de hand vreemd da mensen hut nog vreemd vinden da pupkeJos met zien "wolvenopvang" iets anders schrijf as da hum in de praktijk doet. Want da vind Lawando helegaar niet vreemd.

PupkeJos schrijf zelf da die tekst op zien website niet van hem is.  En da die gene die hut geschrieve heef al lang is vertrokken. Lui, was dat niet da vrouwke da Lawanda die meels van pupkeJos heef doorgespeuld over die fraude van pupke met zien vorige nest. Was da toen niet zien eige compagnon?

Ja ,  da vraag Lawando zien eige zo maar in ene af !! Da zou bes is kunne , lui. Ook al komp het eigelijks nooit veur da pupkeJos ruzie met iemand krieg, wa!  Niet dan? En da is dan weder een fijn leermoment voor ons allen. En d'r komen d'r nog meer lui, dus efkes doorlezen.

 Lawando heef al eerders geschreve da gij NOOIT naar hut geleuter van deze  kleuter moet luusteren, maar naor zien daden. Leert da nou een keerke!

Geen commerciële zaken? Adess is gekoch veur 150 Euro. En neemp maar van Lawando aan da de kopers 900 Duutse Euro's of meer hebben betaald veur die nep saarlose wolfhonden!! Want pupke had die Duutsers voorgelogen da ze d'r echte stambomen  bij zouwen kriege,.

PupkeJos dach dat hum met gemak  die stambomen  bij mekanders kon liegen met list en bedrog bij de Raad vanBeheer. Want hij is as ginne ander daar heul goei in . De firma PupkeJos in Leuges & Bedrog veur al oew wolvenhandel en aanverwante  stamboomfraudezaken. En heus nie van echt te onderschijden!!

Leuke handel en een leuke aanvulling op oew uutkering, wa! . Maar dat is Lawando’s mening hé. Hut is dus allenigs een meugdelijkheid. Want anders is hut weer valsigheid in geschrifte. En veur valsigheid in geschrifte moed gij altied bij de nichtjes op wolfhybridenonline wezen. Dadde gij da goei deur hebt. In de wereld waar pupkeJos iedereen aan de taas heeft.  Lawando wil ook geerne zo’n handeltje.

Wie van jullie geet dit allemaol  aan Tanzani@ uutleggen ? Da duurt nog wel effkes een stief kwartierke, maar da vrouwke moet ook bij de les blieve, niet? Dat die ook is een keerke een positief leermoment beleef.

En da waren alweder de dinsdag overpijnzingen van Lawando , luitjes. Gelukkig komp merge de man met de zaag om de week weer deur te zagen. Hebben we dat ook weer gehad.

En vedders deze week komp Lawanda natuurlijks weder met Pernault en Pastis en Skog en Skrim en de AVLS. En da de cijfers van Bengt niet kloppen. En natuurlijks de lofzang op die genetisch visuele loepzuvere enige echte  Saarlose Nephondjes  van kennel van de Wolftreurnis.  Lawando veult de vreugdetraankes al weder opkomen.

Denk d'r vedders maar een bietje over na. En zorg veur oew eige positieve leermoment. Dat is de opdracht die Lawando U allen veur deze week wil meegeven.

Potje bier d'r weer bij en een prettige voortzetting.

Uw immer positieve  leermeester Lawando.