zondag 19 juni 2011

Triestig, supertriestig

D’r is weer een nieuwe saarlooswolfhondenweetjes. Hedde hut ook gelezen? Lawando kan hut haost allemaol niet meer bijschrieve, zo rap geet het. Wat moet Lawando d’r deze keer weer van zeggen, lui. "Mijn zaterdag overpeinzingen" steet d'r boven. Klink da triestig of nie ! Wa vinde gij d'r van? .Lawando wor d'r een bietje neerslachtig van........

Of ge elken dag tot over oew oren  in de overpeinzingen zit. De zondagoverpeinzingen, en dan de maandagoverpeinzingen, en daarna de dinsdagoverpeinzingen.... en zo de hele week deur om dan de week af te sluiten mee oew zaterdagoverpeinzingen.... Om daarna weer van vorens af aan te beginnen.

En zo komp ge in oew eige kleine kringeltje terech.    Lawando wor d'r echt een bietje  triestig van .Lawando veult de traankes nou al opkomen en we bint pas bij de zondagoverpeinzingen van Lawando en Lawando moet de heule week nog door.

Lawanda leest natuurlijks ook de reacties op Lawando. D'r had d'r ene geschreven da hut goei was da Lawando alles over die manipulaties en de leuges op saarlooswolfhondenweetjes schreef. Lawando wis trouwes niet da d'r zoveul lui Anoniem heten in Nederland. Is da bij jullie zo'n veul voorkomende naam lui?

Maar goed, Lawanda speult weer de vermoorde onschuld, want ze schrijf dat ze nooit leugetjes schrijf. Ze heef alles van weblogs en forums en van de papieren bij de NVSWH en vanheurzelf. Nou is da effkes fijn betrouwbaar, jonges en meiskes. .

Maar gelukkigs geef ze meteen hut bewijs van een mooie manipulamie d'r bij. Want de Stille Kracht heef pups.  Fijns. Maar de reu was 22 maanden. Fijns. Ho ho. Witte gij nog wel wat Lawanda d'r van vond toen  da hundje van da cafévrouwke 22 maanden was? Ja natuurlijks wit gij dat nog heul goei want ge heb net zo'n goei geheugen as Lawando, niet!.

Schande sprak Lawanda d'r van. Die lui van dat café die gongen toen ongenadiglijk deur het slijk. Maar die hundjes van da café van Zima en Wolf hadden ginne ziektes ! En bij hunnie was het oograpport niet verlopen ! Maar daar gonk hut Lawanda toen helegaar niet om, want bij hunnie van de NVSWH fokten ze nog niet eens niet met een hundje as die 28 maanden was! Witte nog wel? Want da was pas echte rasliefde, schreef ze. !

En nou heef ze hut d'r niet meer overs, want nou vind ze hut heul vreemd dat da nest van de Stille Kracht niet aan de fokregels van de AVLS voldoet terwel alle hundjes ginne ziektes hebben. Kijk lui, Lawando wit niet hoe of ze dat bij jullie neumen, maar da neumen zo nou hier bij ons hier  manipulamie. En ginne gewone manipulamie, maar triestige manipulamie.

En dan de leugen, want daar is Lawanda ook keigoed in. Vooral as ze schrijf da ze nooit leuges opschrijf. Lawanda zeg da hut oograpport van die reu van de Indische archipel verlopen is. Want die was 8 maanden. Nou weet ge da Lawando alles uitzuukt niet? Dus Lawando heef efkes nagegaon hoe lang of zo'n rapport mag duren. Witte wat lui? 1 jaor !!!

Dus da rapport  is helegaar niet verlopen. Da die regels van de AVLS met 6 maanden strenger bint veur jonge honden? Prijst Lawanda de AVLS daarvoor? Nee, daor hoorde Lawanda dan niet over! Ze lieg dat hut rapport verlopen is. Triestig. Supertriestig!

Weet gij ook wat of Lawando nou steeds meer opvalt, lui? Da secretarisechtpaar heef hut altied gedaan bij Lawanda!  Waarum is dat vrouwke Lawanda toch zo in haar gat gebeten?  En wat heeft Lawanda toch teges die AVLS?.. Da is toch een leuke club? Lawando heef die foto's van de clubdagen gezien. Allemaal blije gezichten!! FUN met de hundjes!!  En zo heurt hut toch? Toch?

Kan iemand van jullie Lawando vertellen waarom Lawanda zoveul sjaggerijn heef ? Komp hut misscheen umdat die AVLS ook een vereniging veur de Saarlose Wolfhonden heef opgericht? Mog dat soms niet van Lawanda? Zind dat da madammeke niet?

Of komp hut omdat die AVLS probeert te proberen om eerlijk alles op te schrieve over die  Saarloos wolfhonden? En dat ze dat op het internet zetten in de databees van Bengt. En wor hut daarom te duudelijk dat de NVSWH d’r gin malle mosie aan doet om aan iedereen te laten weten hoe of hut met hunnie hundjes is.

Da ze bij Lawanda's NVSWH liever nie willen dat iederene dat kan lezen.  Lawando vind da triestig, lui! As ge zo stuurs deur hut leve moet gaan! In plaas van fijn mee te helpen en de mouwkes op te stropen. Da kos toch niks? Derhalve?

Geef die lui van de AVLS toch effkes de tied. Tis nog lange niet klaar, maar ze bint al een heul eind gekomen, da ziet Lawando ook wel. Lawando heef gelezen dat die AVLS nou ook al door de RaadvanBeheer is erkend as rasvereniging veur de Saarlose Wolfhond.

Is da misscheen wat te ambetant veur da vrouwke Lawanda ? Lawando vind dat triestig, luitjes. Echt. Gun een ander ook is wat! Want iederene mag van Lawando worre erkend. Da kos helegaar niks extra’s bij Lawando.

Maar luitjes, Lawando heef zitten prakkezeren, wa kunnen wij d’r toch aan doen om da leven van dat madammeke wa draaglijker te maken. Da zij niet meer zo triestig is. Da zij hut leven weer positief ziet.

Oew hele leven zo moeten verslonsen in geweeklaag overs anderen, da is veur een normaal mens al niet op te brengen. Daar wor iedereen depressief en neerslachtig van.. en dan gade gij rare dingen zien en denken.

De dagen glijen as zand deur oew vingers voorbij, hut leven lacht oew niet meer toe, hut regent al dagen lang en hut houd nooit meer op, niks lukt Uzelvers nog, alles is koud en grijs, zo grijs as de drie oversgeblieve schaamharen van zuster Concordia, en ge zit d’r steeds naost, ge heb nerges zin meer in, ge ziet hut leve eigenlijks niet meer zitten, 

want waartoe bent gij op aarde as al Uw 128 blogs niet meer zereneus genomen worre, en ge heet ook nog is een keerke Lawanda en da is ech waar, en overs die naam hedde gij U eige al Uw leven lang  geschaamp, maar gij kon dr ook niks aan te doen! Toch? Derhalve? 

Want gij wou die naam helegaar niet , maar  een gegeven peerd meugt gij niet in de bek kieke en wat  nog hut allerergste is (want  da wenst ge Uw ergste vijand niet toe en ook Uw beste vriendin Madammeke Pielekes niet, want die kan d’r ook niks aan doen)  dat nou iederene denk da dat vrouwke Pielekes Lawanda zelvers is 

En daarum word het de heugste tied  dat gij as Lawanda zogenaamp da madammeke maar weer is oew hoogste gemeende excuses aanbied maar toch denk gij aan hut eind van oew leven: hut is nie geluk. En da vind Lawando pas ech triestig, lui. Ech wel !

Want d’r moet toch iets lukken in hut leven van Lawanda.  Al is hut maar heel klein. Ja, da’is nog niet zo makkelijk. Bij  Lawando schiet zich zo in ene ook niks zinvols te binnen, maar d’r moet toch iets te prakkezeren wezen. Zoiets as dat Lawanda hut nog een keerke lukt om een nestje te fokken. 

Al zit d’r maar 1 pupke in. Een klein pupke. Da is al genuug. Een heel klein pupke, as da maar blèf leven teminste. Da zou toch een mooie beloning wezen veur al dat gescheld op saarlooswolfhondenweetjes. Dan is hut derhalve toch allemaol niet veur niks gewees. 

Maar snotvermiete, mien zuster heef grote tiete en getvermote, mien breur heef een heule grote. en potverdomme ich heb een kleine kromme, zeg  ons meneer pastoor wel is bij zien eige as hum teveel pintjes heef genomen bij Stefke: Gaot maor staon gebukt, hut is Lawanda niet gelukt.

D’r benne ginne pupkes bij de NVSWH en bij de AVLS bent ze d’r wel!  En al da krapuul van de AVLS  en hunnie bastaarden bint  d’r ook nog . Wa hedde dan bereik vrouwke? Da vind Lawando triestig lui, ech, dat ge oew leven zo lusteloos en zonder vervulde wensen moet slijten onder hut heilig oog van het kindeke Jezus. 

Want de Heer wil oew wel troosten, maar die kan d’r ook weinig aan doen.  Tis de natuur, niet? Die leest de saarlooswoflhondenweetjes helegaar  niet. Die trek zich van Lawanda niks aan en geet gewoon zien eige gang.  En ge moet oew eige wel willen bekeren tot het enige ware geloof , zeg ons meneer pastoor altied, want anders help hut niet.

Erme Bengt van de databees. As hum die gegeves op de databees zet,  dan klop hut weer niet volges  Lawanda of hut geet lang niet rap genuug volges heur . Ja lui, nou moet hut in ene weer veul rapper.  Snap gij dat nou?

Lawanda wil eigelijks zo rap de uutslagen van alle pupkes in de databees stoppen. dat die erme pupkes bijkans nog  nauwelijks de oogkes open hebben of ze moeten al onderzoch worre van Lawanda. En Lawando snap dat ook wel, lui. 

As ge zelf geen pupkes heb om te onderzuuken, dan wilt ge geerne dadda bij een andere wel rap gebeurd. Nou Bengt, wacht d’r gerus nog maar effkes mee, want as ge de gegeves in oew databees stopt, dan klopt het toch niet van Lawanda.

Lawanda schrijf: "Het eerste nest bij de AVLS in 2011 (bent u ook zo benieuwd hoeveel nesten er nog geboren worden bij de fokkers van de AVLS?)"

Ach erm vrouwke, Gij moet oew eiges  wel bezigs houwen met de nestjes van de AVLS. En da vind Lawando triestig lui. Want die beloofde tsoenamie van pupkes in de NVSWH die wil maar niet over de dijken stromen, wa! En wat wil Lawanda da geerne, lui.  Pupkes !!! Da is toch logisch.

Is U trouwes ook opgevallen lui, dat de Enigste Echte Huichelaarster uut Zeelandia met een Zwitsers Kaasje en een bietje zaad van Storm binnen de kortste keren meer pupkes bij mekaar heef gefokt as de enigste echte rasvereniging van verskrikkelijk raszuvere  Saarloos Wolfhonden  in heul Nederland, die zichzelvers de NVSWH neumen?

Of zouwen ze bij de NVSWH hebben gezeg, Beste leden, we fokken hut eerste halfjaar van 2011 ginne pupkes, dan lijk hut net of hut d'r  allenigs maar meer worre straks.  Ja, da 'is ook een taktiek , luitjes, Da moede gij ook  toegeven. .

NHAB schrijf Lawanda. Daar klopt volges haar niks van, want da NHAB besteet helegaar niet en daarum klop die databees alweer niet.  Nou heef Lawando op zien tikklavier gekeken en wat steet er naost de A? De S! Dus da kan ech elke agrarische mannelijke geslachsdeel bedenken dadda NHSB moet wezen. 

Maar nee lui, Lawanda moet die erme Bengt daor weer overs beklappen. En da vind Lawando triestig, lui. Supertriestig.  En dat NLD , dat d’r dan bijsteet bij die enorme fout van NHAB, zou dat dan volges Lawanda Nieuw Zeelandia wezen waar die inteeltpupkes bent geboren??

Hé lui, wa lees Lawando nou !! Lawanda heef ook een databees !!!!!!. Ze schrijf: “Kan ik ook mijn database bijwerken. Bedankt alvast.” 

Lui, Lawanda is lid van de NVSWH omdat ze openheid en transparantie zo belangrijk vind. Waar kan  Lawando die databees van Lawanda bezichtigen? Weet iemand van jullie dat?   Wil Lawanda da in heur openheid en transparantie efkes opschrieve in de volgede saarlooswolfhondenweetjes??

Lawando hoop wel dat  Lawanda de databees van heurzelf  niet op zien Lawanda’s invult, want dan komp ge nog veur heul vreemde dingen te staan, vrouwke. Van hundjes die niet onderzocht bint,  neemp da vrouwke zomaar wat aan.

Maar lui,  waar heef Lawando hut over, in de databees van Lawanda steet bij alle hundjes van de NVSWH  gewoon da ze niks mankeren, want d’r is ginne hundje onderzoch..  En ook da vind Lawando weer erg triestig, lui.

En dan nog een manipulamie over hut nestje van da vrouwke van Sumsi. Da neumt Lawando geen manipulamie, geen trieste manipulamie, maar een supertrieste manipulamie. En prijst Lawanda da vrouwke Panorama nou omdat ze d'r zo open en eerlijk over is. Da ze zelf die pup heeft open gesneden om te zien waar het misgonk? Nee!

Lawanda krijst da ze hut zo verschrikkelijk vind. Maar vrouwke, as ge anderen zo geerne langs oew eige meetlat van de eerlijkste oprechtigheid legt en dat ge Uzelvers zo open en transparant vind dat ge lid bent van de NVSWH, dan vraag Lawando U veur de leste keer wat d'r gebeurt is met da allenig geboren pupke dat dooi is gegaan!

Nee vrouwke, hou de bek maar mooi dicht. Het meurt Lawando al van ver tegemoei met al oew zogenaamde transparantie . Zo lui, da moes Lawando effkes kwiet. En of Natasja hut nou smaakvol vond of niet , daar veeg Lawando dees keer ziene gat mee af.

Supertriestig.  Hedde da goei in oew oren geknupt !!!!!!

Hut leven is kort. Geniet d'r van. Potje bier d'r weer bij en een prettige voorzetting.

Uw aller Lawando.