woensdag 23 maart 2011

Veuls te zwart

Nou jonges en meiskes, nou Lawanda hard nadenk hoe of ze nou alles eerlijk en open zal vertellen op saarlooswolfhondenweetjes over dat dooie DWERGpupke van de NVSWH heef Lawando effkes tied om over een heul raar nest te praten.

Want Noekies heef een heel stiekum gefokt nest gezien.  Maar dat vrouwke kwam d’r toch maar mooi achter. Tis van ene Misty.  Nou die naam zeg al genuug wa!!  MISTY!!! Noekie heef al van alles in haar leven gezien waar ze verschrikkelijk van is geschrokken, en heus niet allenig van in de spiegel kieken bij Stenka, maar van wat ze nou zag gonk bij haar bijkans de mond op slot.

Ze viel stil. Nou vrouwkes,  dat wil wat zeggen, wa!  Wa istter in godsnaam aan de hand? Het stiekumme nest van Misty was  ZWART !!!! . En niet zomaar veuls te zwart. Nee, HARTSTIKKE VEULS TE ZWART. Echte zwarte roetmoppen.

En Natasja wil het vanzelfs weer netjes houden met al die zwartigheid. Maar die brune bint toch bruun genuug volges haar? En variatie is toch ook goed? Toch?

Stenka kan d'r allenig maar um wenen. Want ja, Frankrijk hé, dan witte gij het wel!! Zij hoef niks meer te zeggen vedders.

Maar zo makkelijk laat Noekie zich niet passeren. Met inteeld legde gij  eigenschappen vast, zegt de genetica, en dan krijgde gij vanzelfs kleurvervagink. Dus deze pups zijn geen inteeld want anders waren ze wel beter kleurvervaagd en niet zo verschrikkelijk zwart as dat ze nou bent. Ja , ze weet ok nie hoe of ze dat vedders moet omschrijven,

D’r komt ook nog bij , zeg Noekie ,dat die fokker Misty  gewoon goed fokt.  En Misty heef 2 stamboomhonden  en dan krijgde gij dit.  Iemand anders heef dus buuten de pot geblazen, zo begrijp Lawando.  Nou da weten wij hier wel. Hoe zuudelijker hoe eerders buuten de pot gepist, neemt dat maor van Lawando aan. .

En Malle Jogi weet dat kleurvervaging d'r niks mee te maken heef. Tis maor net hoe of die geenkes vallen. Maar hier bint ze dan wel erg zwart gevallen.  Veuls te zwart.

En de nicht die heef effkes naar de stambomen gekeken. Dus Lawando ook maar effkes. En wat denkt gij vrouwkes?  Ja hoor!!!!  Pernault en Zazizen!!!!  Nou wijfies, Lawando weet nou wel waor of de volgende saarlooswolfhondenweetjes over zal gaon!!!! En nou komen d'r ook nog ene Skarf en Skog bij.  Nou met zukke vreemde namen hedde gij ook al gauw vreemde praktijken wa!! Laat dat maor aan saarlooswolfhondenweetjes over, jonges en meiskes.  Die lus daar wel pap van.

Zekers nou Schadulleke heef gezeg dat de hondjes van de NVSWH ook steeds meer vervagen. Ze vervagen zo erg dat ze strakskes allemaol  bijkans  verdwenen bent.

Maar Schadulleke vind dat dit nest echt  nie kan!!!  Blesjes!   Die ziede gij toch anders allenig maar bij peerden, wa! En schaduw heb in de verste verte gekeken, maar geen saarloos kunnen zien in dit nest.

Variatie vind Noekie ook prima maar dan wel met grenzen. Ze wil de rasstandaard nog is d’r op nalezen.

Nou lui, dat heb Lawando ook gedaan. En? Geen woord overs  een bleske of een wit puntje aan de staart. Het mag dus gewoon.  Wat zeurde nou,  Noek!!

Maar Noekie is nooit veur 1 gat te vangen.  Die vind dat ze dan misschien best mooi uitgroeien maar daar geet het niet um. "Het" zit er in. HET!!! Die bleskes!!!  Erme pupkes!!!  Die moeten nu de res van hun leven as gebrandschilderd gemerkte bastaarden deur het leven gaon met een bles op de kop.

Daar hedde gij helegaar geen wattestaafke meer veur neudig. Da kunde gij gewoon aan hunne kop zien. En anders wel aan de kleur. Want zwarte Saarlose Wolfhonden die bestaan helegaar niet.
Of ze moeten telkes een grijs kleurspoelinkje kriegen as ze naor de show gaon. Want die fokkers die deinzen nerges veur terug!! Vraag dat maar aan Stenka!

En Schaduwke vind dat ze helegaar geen saarlozen geneumd mogen worden.   Zo, dat zal ze leren. Die rotte zwartjoekels  met een bles.

En Mitessa denk dat ze gelukkigs heul hun leven hartstikke zwart zulle blieve. Nou, daar bende mooi klaar mee as pup. As bastaard zulde gij deur het leven , kreng!!

Maar mejufrouw Audry laat inene twee foto's zien. Van een pup en een andere pup. Maar dat is niet zo zeg ze want het bent dezelfde puppen. Ja Lawando is niet helemaal zot juffrouw. Da moede gij niet denken!! . Lawando ziet heus wel dat dat 2 verschillende hondjes zijn. Nou kunde gij zelf is zien hoe onbetrouwbaar al die fokkers zijn.

Ja juffrouw Audry, want  gij kunde Lawando heus niet van alles wijsmaken, wa!! . Of die andere pup moet gij in een emmer met javel hebben gedoopt. Ja, dan klopt het weer.

Maar mejuffrouw vind in tegenstellings tot de deftige Natasja dat dat bruun helemaal niet zo bruun is. Het is een rare kleur bruun . Misschien wel poepbruin. Nou en dat kan natuurlijk al helemaal niet!!! Heurde gij Lawanda al weer brullen vanachters de computer op saarlooswolfhondenweetjes.  Saarlooswolfhonden met  unne poepkleur. Dat nooit niet hé. Zo kriegen al die honden nen slechten naam.

En deftige Natasja denkt dat het nepwolven met rotweilers zijn. die hebben een ingedeukte kop. Nou dat is volges Lawando bijna goed, want Saarloos Wolfhonden zijn ook nepwolven wa! Met een Duutse herder kop!! En die heef geen bles, dat klop. 

Soms dan, want ge weet het nooit met al die fokkers. Vraag dat maar aan saarlooswolfhondenweetjes. Het klop nerges behalve bij de NVSWH van de saarlooswolfhondenweetjes van Lawanda.

Da mag dan zo wesen lui, maar van Noekie moeten wij nie vergeten hoelange as of dat wijfke al meegaot.  Anders zou ze d'r ook niks over schrijven. En de moederhond was zelvers ook nog een pup, schrijf ze.

Nou, die was d'r ook al vruug bij, denk Lawando. Sommigen bent zekers wat veurlijk. En dit is dan wel een heul vruchtbare pup gewees, denkt Lawando?? Daar waren ze bij de NVSWH zekers blij mee gewees!!!Wa Lawanda??

En Schadulleke geet nog  lang niet zo lang niet mee, zegt hum,  maar Noekie komt zekers niet op de goede plekkies en hij wel. Ja , dat is misschien wel het verschil tussen een nicht en een Noekie, da weet Lawando dan ook weer niet.

En Natasja wil geerne weten of de ouders zijn onderzocht. Nee, het is puur niewschierigheid, schreef ze.  Lawando vraag zien eige af of da meiske zelf  geen mond heb om da te vragen aan de fokker? Noekie had toch zo fijns de link gegeven?

En dan ziet Lawando het pupke met de bles, die Noekie zo liefdevol op wolfhondenonline heef geplaats.  Jonges en meiskes, wat een ophef over zoon nen leuk, lief, mooi pupke. Dat het maar een gezonde saarloos mag worre.

Maar us o zo as mens geslaagde Katrienke denk dat het nen Hovawart zal worre. Want ge moet niet denken dat us Kartienke d'r geen verstand van heef, vrouwkes. Dus die laot heur mening ook effkes weten. 

En pupkeJos houd zich d’r buuten, want die weet natuurlijk niet wie of de vader is. Maar as Misty stambomen wil veur die veuls te zwarte pupkes met een bles dan heef pupkeJos vast nog wel een paar goeie tips.

En Lawanda gaat zekers te weten de volgende keer alles open  en eerlijk over dat dooie DWERGpupke van de NVSWH vertellen.  Zodat iederene weet hoe of dat zit.

Potje bier d’r bij. Groetekes weer en geniet ervan.

Van het onafhankelijkste blog. 
 Uw aller Lawando