maandag 21 maart 2011

Mierenneuken op de vierkante mieliemeter.

Nou Jonges en meiskes,  nou kunde gij veel overs Lawando zeggen, maar Lawando heef het toch al vakers gehad overs  dat dooie dwergpupke van de NVSWH en dat Lawando is afgehaak omdat Lawando pas in 2273 op zunne vreugst aan de beurt wa voor een pupske en zo lange wil Lawando nie wachten. Maar van da dwergpupske daor weet Lawando nou toevallig alles af en Lawando wil gewoon weten hoe eerlijk Lawanda da alles verteld, want ze wil dat anderen ook altied eerlijk zijn. 

En wat doet Lawanda??  Die houd de kaken stijf op elkaar en mierenneukt  het clubblad van de AVLS door op alle punten en kommas. Vragen stellen is 1 ding, antwoord geven is nog niet zo makkelijk wa, Lawanda?

Lawando was verbaast dat er al weer zoveul bezoekers waren, maar iederene wil natuurlijk snel de antwoorden op saarlooswolfhondenweetjes lezen op antwoordenopsaarlooswolfhonden.  Nou luitjes, Lawando zal Uw geduld nie langer op de proef stellen. Lawanda in zwart. Lawando in rood. Komtieeee.

zaterdag 19 maart 2011
Meningen van anderen/veranderen


Van diverse leden van de AVLS heb ik het clubblad ontvangen via mijn e-mail adres. Als het goed is heb ik al deze leden een bedank mailtje gestuurd, want ik vind het heel aardig dat sommige mensen de moeite nemen om alles in te scannen en dan naar mij te sturen.
Ja die leden van de AVLS vallen nog bes mee. En net wat Lawando dacht. Gewoon oew eige kennissen vragen om lid te worre. Dat kan gewoon bij de AVLS. Die hebbe niks te verberge, wa! En as ge zelfs lid wordt dan krijgde hem zoo in de Bus. Efkes rekenen. Internet verbinding , tijd die ge derin stekt, printen (inkt)  Das duur!! Wor mar gerust lid hoor das goeiekoper. misschien moet Lawando dat ook maor es gaan doen.

Ik heb een vraagje aan Ajanga over Tsjono. Een vraagje? Lawanda, gij moet eers nog antwoord geven overs dat DWERGpupke van de NVSWH! Gij bent toch altied zo open en wilt dat van anderen ook????
Ben je van voer veranderd?
En welk voer geef je?
Misschien ben je niet van voer veranderd en dan zijn mijn gedachten nutteloos voor jou. Da geef nie Lawanda. Gij heb  wel vaker nutteloze gedachten, maar die moet dan wel iedereen van Uedele weten.
In ieder geval sterkte, want het is intriest om Tsjono zo te zien. Ja da is zekers zo. Maar bedank nog  dokter Lawanda voor oew bijdrage. Daar is Tsjono veul mee opgeschoten! Met oew vraag over het voer.

Kom ik toch weer mijn naam tegen op wolfhondenonline en hoe kan het ook anders, in negatieve zin. Hoe kan da nou weer?? Gij Lawanda, staot altied zo open , eerlijk,  en positief in het leven .  Lawando wil Uedele geerne helpen.
Sta ik hier versteld van, welnee, zo langzamerhand is het de gewoonste zaak van de wereld geworden. Waar word ik nu weer van beschuldigd zult u zich afvragen?
Wel, door Stenka (=nickname) wordt geschreven:
“Of ben jij er zo eentje die wel tegen het fokken van Dragers is, al la Lawanda”.
Mag ik Stenka er even op wijzen dat de opmerking:
“Openlijk gewoon doorgaan met erfelijk belaste dieren doorfokken en gewoon maar wat aanklooien dus? Enz.” door mij geschreven onder de titel Niet voor tere zieltjes, van haar hand is. Nou de dames vechten het vedders wel met mekaar uut? Schadulleke is het trouwes met U eens Lawanda! Die heef da ook al gezeg op wolfhondenonline, hedde gij da nie gelezen?? Ach Uedele is zelf altijd zo positief, zekers over andere. En Stenka leert altied weer een bietje bij van U. Maarre, deez keer nie, Lawando denkt dat ‘gewoon doorgaan met erfelijk belaste dieren doorfokken’ net effkes wa anders is as fokken met dragers.

Dus niet van a la Lawanda, maar a la Stenka.
In het vervolg van dit topic (de babbelbox van Stenka) komt er nog een uitspraak van Spelenderwijs aan te pas.
“Er wordt met lijders van erfelijke afwijkingen gefokt. De reden is simpel. Ze zijn nog in de ontkennende fase enz.”
Hier blijkt maar weer uit dat mensen van mening kunnen veranderen en hou me ten goede, daar is niet mis mee.
Maar indien de mening opeens veranderd omdat het in je eigen straatje te pas komt, kun je verwachten dat daar een reactie op komt.

Shadow maakt ook nog een opmerking op wolfhondenonline:
“Laat me niet leiden door kletspraatjes als die van Lawanda”.
Zal maar niet vragen welke kletspraatjes. Nee Lawanda, niet te veul vragen!! Oew kletspraatjes die kent niemand!

Dan het nieuwsblad van Rotterdam, oftewel het clubblad van de AVLS. Kan iemand ffkes uutleggen wat de AVLS met het nieuwsblad van Rotterdam heef te maken?

Op pagina 2 is er iets veranderd en ik hoef mezelf niet op de borst te kloppen, maar de redacteur van dit blad heeft toch Weetjes gelezen. Gelukkig maar.
Gelukkig maar, Lawando lees ook saarlooswolfhondenweetjes anders waren d’r geen antwoorden op saarlooswolfhondenweetjes. Maar saarlooswolfhondenweetjes geef geen antwoord op vragen van antwoordenopsaarlooswolfhondenweetjes. Ja , lees dat nog maar een keer overs Lawanda!! Is da lekker mierenneuken of nie!!!
Wat stond er eerst:
“Gezinsleden zijn de levenspartner of de kinderen (tot 18 jaar) van leden die op hetzelfde adres wonen. Zij hebben dezelfde rechten als leden”
Mijn commentaar hierop was:
”Een net geboren baby wordt door de ouders aangemeld als gezinslid en heeft dus ook stemrecht, want zij/hij heeft dezelfde rechten als een lid. Nu is een baby handelings-onbekwaam, wat weer wil zeggen dat de ouders het recht van de baby als lid overnemen. De ouders mogen dus ook stemmen voor de baby. Krom, welnee niet bij de AVLS”.
Dit had ik al geschreven in het hoofdstuk:
Het komisch trio, Jut, Jul en Prul (28 sept vorig jaar) en nu komt de redacteur tot de slotsom dat er inderdaad een aanpassing is vereist.

En wat staat er nu:
“Gezinsleden zijn de levenspartner of de kinderen van leden die op hetzelfde adres wonen. Zij hebben dezelfde rechten als leden. Kinderen hebben stemrecht vanaf hun 18e levensjaar”
Maar ook nu klopt het nog niet dus zal er aan het eind van het jaar wel weer een verandering komen, want wat staat er in de Statuten van de AVLS:
“De vereniging kent uitsluitend leden en gezinsleden. Leden zijn natuurlijke personen, die door het bestuur als lid zijn toegelaten en de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Tenzij anders aangeven worden in de statuten onder ‘leden’ ook gezinsleden begrepen.
Gezinsleden zijn de levenspartners of de kinderen van leden die met het lid op hetzelfde adres een samenlevingsverband hebben en als zodanig door het bestuur zijn toegelaten. Kinderen van leden verkrijgen stemrecht bij het bereiken van de leeftijd van 18 jaar. Het gezinslidmaatschap wordt dan omgezet in een lidmaatschap”
Grote verwarring alom:
Kinderen vanaf hun 18e jaar zijn dus geen gezinslid meer, maar gewoon lid.
En dan is het geen 17,50 per jaar meer, maar 27,50 en moeten zij ook nog eens 10 euro inschrijfgeld betalen.
Verandering is goed, maar als je iets doet doe het dan goed en niet zo halfslachtig.
Vind Lawanda het heul erg as Lawando helemaal niks snap van dit geoudehoer? Lawanda was eers zo blij met het nieuwsblad van de AVLS,


Ook de zin:
"De vereniging kent uitsluitend leden en gezinsleden” klopt niet.
Want in het huishoudelijk reglement van de AVLS staat weer:
“De vereniging kent naast leden donateurs”.
Dus een tip voor de AVLS leden:
Op zondag 29 mei is er de algemene jaarvergadering en stel dit punt ter discussie.
Goed idee Lawanda, kunnen die leden  meteen alle teksten van al die clubbladen effkes doorlopen, en dan in de volgende clubblad een rektifikatie van al die stukjes. Die lui hebben op die vergadering toch niks anders te doen dan te mierenneuken, wa! Komt Lawanda d’r bij om die lui op gang te helpen?

Verder met het clubblad:
Het Jaarverslag 2010.

Jos dB. is geroyeerd als lid van de vereniging. Eerst werd hij geschorst als bestuurslid door het bestuur van de AVLS, en nu is hij ook geroyeerd als lid.
En dat allemaal vanwege een declaratie? (verteld door de voorzitter van de AVLS tijdens de ledenvergadering van vorig jaar)
Een declaratie die een bedrag van een halve tank benzine bedroeg?
Oh nee, er staat verder:
“Het bestuur deelde hem dit per e-mail en aangetekende post mee, met redenen (noot van mij: dus meervoud van reden) omkleed en met kennisgeving dat hij statutair 4 weken de tijd had tegen dit besluit in beroep te gaan. Van deze termijn heeft hij geen gebruik gemaakt, waarna het bestuur hem per aangetekende post heeft meegedeeld dat het royement daarmee definitief was geworden”.
Ja Jos, zo ben je mede-oprichter van de AVLS en zo lig je eruit.
Tja, da overkom da erme Pupke wel vakers. Pupke vond het allenig lang zo belangrijk nie as Lawanda want Pupke heef nie teruggeschreven da hij het d’r nie mee eens was. Misschien kan pupke nog niet tot 4 tellen wa! Da'is toch wel nen echten metteko ! Maar das logies want unne pup is ook nog lange niet zinnelijk.


De Russische televisie kwam in november naar Nederland om een reportage te maken over de Nederlandse hondenrassen.
Dat klopt helemaal, begin van 2010 is er contact geweest met de Russische televisie makers en de NVSWH. Het programma zou alleen in Rusland worden uitgezonden en aangezien de NVSWH geen honden exporteert naar Rusland had/heeft het ook weinig zin om aan zo’n programma mee te werken. Nee, anders bende gij wel erg snel van al oew pukes af, wa!
Maar goed, de AVLS in casu het bestuur zag er wel wat in en dat is hun goed recht.
Misschien gaan er nu ook puppen van de AVLS richting Rusland, wie zal het zeggen.
Ja wie zal dat zeggen. Maor Lawanda, heef dat bestuur van de NVSWH dat eerst efkes met Uedele besproken? Dan witte gij zekers ook wel hoe da met da ene pupske is, da pupske wa zo alenig was zonder broertjes en zusje, dat DWERGpupske dat is overleden.

Rasspecifiek Fokreglement;“Besloten werd voortaan alle dekkingen en nesten te melden op de website”.
Mag ik dan de dekkingsdatum weten van Zima en Gambit?
Houde gij u nu van den domme, Lawanda. Die datum witte gij donders goe. Da motte gij eens in al die 128 blogsvan Uedele  koekeloeren.

Hieronder de namen van de teven:
Megah 5 puppen
Mulan 6 puppen
Amber 7 puppen
Solo 6 puppen
Alpha 8 puppen
Zima 6 puppen.
Stambomen nakijken kunt u ongetwijfeld zelf via de database SWH.
??? Ja, Lawando kan heus wel lezen Maar die aantal pupkes kan de NVSWH nog een puntje aan zugen wa?.

“In 2010 gaf neuroloog dr. P. Mandigers een lezing over de problematiek rondom de erfelijke afwijking Degeneratieve Myelopathie (DM) waarmee ook ons ras heeft te kampen”.
Het ware beter geweest dat het bestuur had geschreven:
“Waarmee ook onze populatie heeft te kampen”.
Tis nog veul erger Lawanda, hij heeft gezegd dat het in alle rassen voorkom.
Dus ook bij Saarlooswolfhonden, da is ook een ras. Dus het ras heef d’r mee te maken.

Tot zover het jaarverslag.
Ik mis alleen de begroting in dit clubblad, maar die zal ongetwijfeld naar de leden zijn verstuurd.


Het lakeitje (?) heeft het secretariaat van de AVLS op de hoogte gebracht van beeldmateriaal van Dier en Vriend met Tanja Koen en dierenarts Snelders uit 1968.
Was ik toch in de veronderstelling dat ik dit onder de aandacht had gebracht, maar ja als iemand anders de eer wil opeisen, is ook goed. Bovendien was de NVSWH al in 1997 door dhr. Snelders op de hoogte gebracht van het bestaan van dit materiaal.
Voor de goede orde:
Er is meer beeldmateriaal beschikbaar waar dhr. Saarloos op te horen en te zien is.
Fijns de leden van de AVLS kriegen dat te zien op de ledenvergadering. Is toch leuk! De leden van de NVSWH kriegen de film niet te zien? Is die film dan niet in het bezit van de NVSWH?


Gezondheidscommissie.
Gezondheidscommissie is weer bijeen geweest op woensdag12 januari.
 Er staan 2840 Saarlooswolfhonden in de database ingeschreven, waarvan vrijwel alle dieren op 4 stamouders zijn terug te voeren.
Vrijwel alle dieren?
Op welke stamouders zijn dan die andere Saarlooswolfhonden terug te voeren?
Ja, VRIJWEL alle dieren Lawanda, tis gek maar d’r zitten ook Duutse Herders en wolven in de database, maar da witte gij ook wel.
U gaat met niet vertellen dat de AVLS nu plotseling toegeeft dat de afstamming van hun populatie niet klopt!
Let op, nou komt de grote Lawanda truuk, ik hoor Kwik,Kwek en Kwak al in de verte en ook Zazizen en Pernault komen d’r al aan.  Maar de afstamming klop altijd, Lawanda. Elke hond heeft een moeder en een vader en dat klopt as een zwerende vinger. Behalve as ge nie weet wie of de vader is zoals bij PupkeJos. As gij wil mierenneuken over teksten, kan Lawando ook makkelijk mierenneuken over oew tekst. Ziede gij wel!

Dat men dus toch toegeeft dat er andere rassen zijn ingekruist?

4 Stamouders?
Was ik toch in de veronderstelling dat de hele populatie Saarlooswolfhonden is terug te voeren op 2 stamouders en wel Fleur en Gerard. Jammer dat de namen van die 4 stamouders niet genoemd worden, mag zeker niemand weten. Nee, niemand mag ’t weten Lawanda, daarom steet het  in een openbare database.

Maar goed en nu even opletten Lawando let altied al op, . Want nu kompt weer de grote Lawanda truuk!
Verwantschap:
De database is gecheckt en verbeterd op voorkomende fouten.
Gelukkig maar, ipv de ruim 400 fouten zijn het er nu nog maar 300. Als ge dat zo goed weet, Lawanda kom dan is door met die fouten, dan leert vrouwtje Stenka en de deftige Natasja ook nog eens wat.waarom hedde gij die 400 fouten niet gemeld?? Dan bende pas positief bezig! .

Van de honden die geboren zijn tussen 2000 en 2010 is dat opgelopen tot 1.00. Een normale ontwikkeling omdat elk jaar de verwantschap oploopt. Echter, een verwantschap van 1.00 is vergelijkbaar met een eeneiige tweeling: de dieren hebben allemaal vrijwel hetzelfde DNA. Lawando is blij da ge uzelfs inziet dat uw gesloten fok niet werkt
Nu ben ik perplex want ook hier was ik in de veronderstelling dat een eeneiige tweeling exact hetzelfde DNA heeft en dus genetisch identiek is, anders was het geen eeneiige tweeling.
Mijn vraag is dan ook: Hoe komt men aan de verwantschap van 1.00? Lawando’s  vraag is dan ook: kunde gij niet lezen Lawanda? D’r staat VRIJWEL hetzelfde dna! Allenigs zijn het geen echte eeeneiige tweelingen de hondjes maar ze lijken soms wel es op elkaar. De genes zijn hetzelefde maar anders gemikst.
Anders geet dat mierenneuken op de vierkante punt en komma Uedele toch zo goed af? En nu niet?
Heeft de AVLS het opgeslagen DNA onderzocht om deze verwantschap te staven?
Lawando heef gelezen dat d’r op 7 april een themadag over dit onderwerp is, ik neem dat Lawanda meteen  heef  ingeschreven om al deez vragen aan de genetici te stellen?? Wel komen ,hé en Uzelfs netjes voorstellen in de voorstelronde.

Ideale fokcombinaties.
Selecteren op erfelijke gebreken, dwz alleen ouderdieren gebruiken die vrij zijn van erfelijke gebreken, is het kind met het badwater weggooien omdat de betreffende honden ook een heleboel uniek ‘gezond’ DNA hebben wat dan verloren gaat voor de populatie.
Deze zin is voor mij onbegrijpelijk.
Tis ook best moeilijk, da begrijp Lawando
Welke betreffende honden?
De honden die vrij zijn van erfelijke gebreken?
En dat DNA gaat dan verloren voor de populatie als je die vrije honden inzet?
Jongens, wat is dit toch knullig geschreven.
Lawanda kan krom redeneren as het haar goed uutkomt. As Lawanda het niet goed uut kom, kan ze inene nie meer goed lezen. Lawando kan misschien niet zo goed schrieven, maar wel begriepen wat d’r steet. D’r steet SELECTEREN OP ERFELIJKE GEBREKEN, da is toch nie zo moeilijk Lawanda!!  Gij zijt toch niet dislekties. As ge ALLENIG  honden neem voor de fok die volges de onderzoeken geen afwijkingen hebben, dan bende gij heel erg dom bezig volges de genetrici. Maar dadde gij dat niet snap, vin Lawando eigelijks nog veul sneuder.

Ook met een betere en ‘strengere’ fokkerij (dwz indien alleen de ‘ideale fokcombinaties’ worden gebruikt) raken we niet van erfelijke gebreken af.
Indien men bij de AVLS alleen de ideale fokcombinaties gebruikt, dus de honden zonder erfelijke gebreken, kom je niet van de erfelijke gebreken af.
Dit begrijpen de leden van de AVLS toch wel? Lawando wil niet herhalen.

Doorfokken zoals we tot nu toe hebben gedaan, is volgens de genetici die aanwezig waren bij dit overleg, (noot van mij: dr. J. Windig en Marianne Stoop), geen optie. De fokkerij zal dan op de langere termijn vastlopen.
Hoe lang is het langere termijn?
Waarom toch zo onduidelijk tegenover je eigen leden?
Lawanda heef helemaal gelijk. De genetici hebben bepaalt (noot van mij: dr. J. Windig en Marianne Stoop???) dat  op vrijdagmiddag 28 september 2012 om kwart over drie ’s middags de fokkerij is vastgelopen .Is dat dudelijk genuug veur Lawanda??  Dan  houd het dus op met de fokkerij van Saarlose Wolfshonden. Kan Lawanda ook ophouen.

Volgende keer maar weer verder met het nieuwsblad. Van dat mierenneuken krijg Lawanda geen genuug van. Tis een echte hobbie.
Dus!!!! Dus!!!!
Wordt vervolgd.
Geplaatst door lawanda op 07:55 0 reacties

En lui, weer geen woord over dat DWERGpupske van de NVSWH dat na 2 dagen dood gonk.

Wordt vervolgd. Groetekes weer en potje bier d’rrbij. Lawando heef er weer zin in.
                            
Uw aller Lawandoooooo.