vrijdag 18 maart 2011

Aandacht veur humane dwergpupkes

Stenka  wol op wolfhondenonline een diskussie omdat van 'bepaalde personen' verwijten 'richting haar kant' opgaon!  Vooral van 'die persoon.'  Stenka houd van openheid luitjes. Da kunde gij wel zien zo. Maar ze gonk zichzelf metene in bed steken, dus 'die persoon' hoefde niet meteen te antwoorden.

Maar wel ff de volgede dag een dudelijk antwoord anders zwaait er wat. Nog nooit heef Lawando zo slech geslapen, luitjes.. Hoe gonk die lorejas van dat nichtengezelschap zich hieruut redden? De spanning was ondrageluk op het ganse forum.

Maar Lawando snap put niet. Dus ik schrijf terug op wolfhondenonline  dat Stenka die persoon toch kan SMSen of MMSen of SMen? Mogelijkheden genuug in de bedstee! Waarom dan op een forum iedereen in ondragelukke spanning brengen?

Vrouwke Tanzania is ook sprakeloos. (?????) Dat poezenvrouwke wacht nog steeds op een herplaatster dus die is d'r zo druk mee da ze geen tied heef om meer as 5 vraagtekes te tikken.. Maar toch laat vrouwke  wat van zich horen want dan hedde toch weer effkes de aandacht. En dat is ook belangrijk, wa....!

Maar Stenka laot zich nie zo makkelijk uut de aandacht verdreiven.  Ze is weer wakker geworre en as Stenka weer wakker is beweerd ze herhaaldelijk  'dingen' hierover maar 'hij' zegt niet wat 'hij' bedoeld en 'de vorige keer' plaatste 'hij' gewoon 'de mail'

Dus Stenka schrijft dat ze  de volgende keer wel link uitkijk veur te veel duidelijkheid en bij die roddelkliek van MMS en SMS en MSN wil ze helemaal nooit bijhoren. Nee dan maar gewoon openlijk want da ' is wel zo eerlijk.

Zo ken ik minne Stenka weer. Goed geslapen? Kopje thee d'r bij , meiske, mee unne beschuitje ?  En een zacht of hard gekookt eitje? Zeggut maor. Nee klop! . Hahahaha Net wa gij zeg, Stenka. Lawando hoef niet te vragen naar de bekende weg , wa! Stenka en een zacht gekook ei,  Hahaha.

Veurdat mensen afhaken om zoveel duidelijkheid  tip ik Stenka ffkes dat roddelen via de telefoon ook heel goed gaat en per PB lukt het bij Lawando ook altied heel fijn. Moet Stenka dan toch ook lukken?

En soms worden er gewoon 'dingen' verzonnen en soms ook niet maar soms ook weer wel maar gelukkig geet da overal zo, zeg ik teges Stenka.. Nee, Lawando verbaas zich nergens meer overs sinds  'bepaalde personen' erachter zijn gekomen dat ik Lawando ben.

Stenka heeft een fijne ochendwandeling gemaak en is blij dat ze niet in Japan woont want dan was al haar duidelijkheid misschien zomaars weggespoelt in de kernreaktor. En da mag natuurlijk never nooit nie gebeuren want da; is hartstikke gevaarluk met al die radio aktiviteit en alles.

Het bint dan wel japanners maar daarum nog wel gewoon mensen. Maar 'bepaalde personen' vinden het misschien weer jammer dat Stenka niet in Japan woont. Misschien vooral 'die persoon.'

MiranMeiske wor nu verdrietig. Zij dreig nu een bietje buuten de boot te vallen in de strijd om de aandacht. MM is bang dat strakskes pupkeJos of het schaduwnichtje zich d'r mee bemoeien want dan hedde zij zekers het nakijken. MiranMeiske is het trouwes wel met Lawando eens.

Zij kan zich over 'bepaalde dingen' ook niet meer zo druk maken. Dus da geet mooi de goede kant uut mee dat meiske.

Zelf gooit ze de ellende van die inteelt wolfhybride pup van de nichtjes gewoon op haar eigen blog, die Dragan hadden  Ed en Willem Bever zo liefdevol overgenomen van ome Ton (stil jonges en meiskes, effkes goed luusteren , dan hoorde gij nog steeds unne grote zuch van verlichting, die is van ome Ton)  terwijl de nichtjes zelf daar liever het zwijgen toe deden op hun eigen blog maar da maok voor Miranmeiske niks uut. want eerlijk is eerlijk en zij vind dat gewoon als mens fijn. En het komt allemaal toch wel uut.

Maar het mocht toen wel gesloten worre  van Stenka,  want ze had haar zegje weer gedaan. En ze verhuist niet naar Japan dreigde ze ,   bang dat ze de aandacht niet meer krijg. Want dat internet daor lig helemaol op zien gat door die tsoenamie..

Toen vroeg ik me af waarom er dwerg Tsjechen naar Nederland werre gehaald. In Nederland zijn de Tsjechen toch groot genuug.???

PupkeJos snapput ook niet. Speciaal dwergen fokken? Dat lijk pupke ver gezocht. As het nou speciaal gefokte tjech 'wolfhybride' dwergpupkes waren, waarvan ge nie weet wie of de vader is,  dan lag het veur pupke natuurlijk anders.

Ik had alleen maar een vraag gesteld, maar de schaduwnicht gaat nu uitleggen wat ik d'r mee bedoel. Fijn zo'n behulpzame nicht d'r bij. Er is volges Schadulleke een markt voor dwergjes.

D'r is ook al een stichting veur opgezet volges hem speciaal om dwergjes mee te fokken. En Stefanie heb al unne dwerg binnen. En d'r komen d'r  nog twee aan , zeg ze..

Nou Lawanda effkes meetellen anders maak Lawando fouten. 2+1=3 Toch? Oh nee, Stefanie zeg later dat er al twee waren dus 2+2=4. Nee lui, Lawando bedenk zich inene als er al 2 waren in Nederland dan is die dwerg van Stefanie nummer 3 en d'r komen d'r nog 2 dus 3+2=5.

Ja, Lawando is het met Lawanda eens. Het word niet makkelijk om zo al die zaken uut elkaar te houden. Da kan veel duidelijker. En veurdat ge het weet is d'r een hele kolonie dwergen in Nederland en dan weet niemand meer hoeveul as d'r zo waardeloos getelt word.

Maar goed, later word uut al die 4 of 5 dwergjes de hypofyse gehaald door de wetenschap. Want daor geet het om en daor bint die dwergen veur neudig. Maar dan moeten ze wel eers dood.

En Cera heb een onafhankelijke website d'r overs opgezet. Mooi, Lawando heb ook een onafhankelijke website, want een afhankelijke website daor houd Lawando niet van.

En Cera heef alle papieren vertaalt in alle talen en nou word er gelukkig getest maar toch worre d'r nog steeds dwergen geboren. Lawando vraag zich  af bij zien eiges of Cera al die papieren dan wel goed vertaald heef? Da Pools en Tsjechs is heus niet zo makkelijk!!

Maar ........ zeg Cera, met het vinden van het dwerggen was de zaak nog lang niet klaor. De hele mensheid moet d'r wat aan hebben ("aan humane geneeskunde gerelateerde zaken" schrijf ze , nou veul deftiger kan Lawando  het niet zeggen lui) en daarom moeten d'r dwergjes gefokt worre.

Niet bij mensen, want daor hebben de wetenschappes niet veul aan ,  maar bij honden. En dat komp goed uut want bij Tsjechen kunde gij hartstikke makkelijk dwergen fokken. Bij de AVLS trouwes ook. Volges Lawanda dan . Da scheelt mooi weer kilometerkosten om al de dwergjes uut Polen en Tsjechenland  te halen, wa!!!.Anders moeten die AVLS leden daar ook weer voor opdraaien.

Want volges Cera kunnen ze die hypofyses goed gebruken. Maar ze wil d´r zekers niet mee opvallen, en  daarom schrijf ze d'r niet over. Maar d´r komen volges Cera nog 4 dwergen naar Nederland, dus nou is Lawando met Lawanda helemaal de tel kwiet. . Bent het d'r strakskes dan 9 ???  Nou ja, zo groot bent die dwergen niet, dus d'r kunnen d'r best nog wel een paar asieldwergkes erbij.

En as ze aan de dwerggroei dood benne gegaon dan moeten ze hun hypofyse ook nog is afstaan. D'r blèf die dwergkes weinig bespaard, lui, en ze moeten ook nog opdraven  voor veurlichting, maar dat moet dan nog veurdat ze dood worre gemaak.Vanzelfs.

Of de voorlichting moet d'r overs gaon dat het een dooie dwergpup is. Maar da kunde gij zonder voorlichting ook wel zien. As het nie meer beweeg is het een dooie dwergpup. Trouwes, as een gewoon pupske niet meer beweeg is het een gewoon dooi pupske.

Nee een dwergpup is heel wat anders dan een gewone pup, zeg Cera d´r nog effkes bij veur het geval als iemand dat niet snap. Nee Cera, een dwergpup is een dwergpup en een gewone pup is een gewone pup. Nou motte niet denken dat iederene zo simpel is da ze da niet snappen! Of misschien wil Lawanda dat de AVLS leden nog effkes veurvloeken, want die snappen da misschien niet. Da ' is waor!

Maar met die 9 asieldwergen is het dan genuug en Cera stel iederene gerus want d´r word achter de schermen hard gewerkt aan andere ziektes die bij de Tsjech voorkomen.  Fijns. De rest mag dan kreperen in Polen of Tsjechenland. Of as ze daar misschien nog DM hondjes hebben, mogen die misschien ook wel naar Nederland. Ook voor de research. In Utrecht kunne ze hun geluk niet op!!!!

En Stenka weet ook hoe ´sommige mensen´ druk bezig zijn. Maar da weten volges Stenka alleen mensen die op de hoogte zijn. 

Ik ben eigelijks wel blij met die wandelende hypofises. Ja, dat klink misschien niet zo smaakvol dus misschien is het gewoon smaakvoller  om die dwergen meteen na de geboorte gewoon dood te maken. Hebben ze gelijk nerges geen last meer van, schrijf ik as Lawando.Want da weet nou toch iederene,

En Stenka denk ook dat de meeste honden die geboren worre met medicijnen en zo beter meteen dood gemaak kunne worre. Want door de verzekering kunnen mensen veul laten knusselen aan hun hundjes . En wat humaan is is gewoon wat de eigenaar d'r van vind volges Stenka.

Maar schaduw vind het een goed idee om eers dwergpupkes op te laten groeien en pas daarna dan dood te maken. Over het algemeen dan, schrijf hij.. Maar veur de hond zelf is dat natuurlijk sneu genuug vanzelfs. Maar wel fijn dat sommige lui dit kunnen, meent nichtje schaduw. Een pup laten opgroeien en dood maken as het neudig is, bedoelt hum . En Stenka moet de hand maar is tussen d'r eigen borsten steken.

Dus Stenka vraagt wat of nichtje daarmee bedoel. Want as die relnicht zich nou is in iets anders zou verdiepen dan waar nichten zich normaal in verdiepen, dan zou hij misschien net zoveul d'r van af weten as Stenka zelf.

Bijvoorbeeld  van die 'grote groep mensen' die al zo lang bezig bint hiermee om 'allerlei soorten testen' erdoor te krijgen maar het zijn altied weer 'de grote fokkers'  en hun  'stromannetjes' die dit tegenwerken. Da moedde gij allemaol niet vergeten!!!!En zo komt Corries toch nog effkes om de hoek.

En toe gonk het inene over MSM.

PupkeJoske wil graag weten wat of er betaald word veur zone dwergpup. Da pupke ziet altied een gat in de markt, hoe dwergachtig klein ook.

Cera schrijf dat het opvangen een logisch gevolg was van 'een en ander' Lekker duiddelijk. Een en ander???. Van welk '1 en ander' wil Lawando nog effkes weten, maar daor geet Cera vanzelfs niet op in. Het is helemaal niet om interressant te zijn, zeg ze.

Maar Cerameiske da had toch ook niemand gezeg???  Maar gelukkig werre er nog wat dwergen geboren.omdat de fokkers nog niet testen, schreef Cera. . Dus da was mooi veur de wetenschap in Utrecht.

En veur de dwergpupkes werd niet betaald want die waren toch onverkoopbaar. ....en aan onverkoopbare pupkes hedde gij niks , wa!  Da hoefde gij ome Ton nie te zeggen Cera,

maar dat is veur mejuffrouw Audry dan weer niet zo want zij schrijf effkes later dat ze  wel 100 keer heur eige dwerghond had kunnen verkopen veur nog unne veul hogere prijs as normaal. Kijk, nou wor ome Ton opeens weer wakker.

En dan schrijf Cera weer dat een dwergpup eigelijks een gewone pup is. Dus het is logisch as we Cera soms niet goed kunnen volgen, wa! Maar as Cera met veul moeite haar eige Poolse dwerg in leve moet houden dan laot ze dieje dwerg toch maar liever  in Utrecht dood maken.

Nou snap Lawando het helemaol niet meer. Maar da hoef ook niet want  het is gelukkig een persoonlijke keuze volges Cera. En d'r moet ook met dragers worre gefok anders is het over met de Tsjech.Wat een ellende lui. Gelukkig krijg Lawando elke week de Donald Duck en de Eppo.

En Malle Jogi die kende Lawando nog nie, maar die is het d'r helemaal mee eens want d'r bint volges Jogi  allenigs maar dragers van ziektes. ook van ziektes die d'r nog nie eens niet bint.

En ik schrijf dat Lawando het nou inene wèl  helemaal snap. en dat Cera inderdaad niet erg belangrijk is. Da moet ik effkes schrijve voordat dat vrouwke kapsones krijg. want die bent d'r al genuug hier op wolfhondenonline.

Noekie is nog helegaar niet aan de beurt gewees en da vind da meiske nie eerlijk. want ze is egoïsties genuug . schrijf ze. ja die kijk net as Stenka ook wel is in de spiegel om te schrikken.

En mejuffrouw Audry schrijf dat ze gewoon domme pech had met d'r  dwergpup en dat ze zekers niet naar Polen of Tsjechenland zou gaon om daor unne dwerg op te halen. Veuls te ver as je ze ook zelf kan fokken.

Maar aan unne dooie dwerg hedde gij meer as aan unne levende dwerg, volges mejuffrouw Audry . En ze wil graag vertellen wat die dwerg haar heb gekost ,  maar da doet  ze dan weer niet om konsekwent te blijven  maar ze had hum wel 100 keer voor meer dan de gewone prijs kunnen verkopen.maar voor hoeveel zeg ze ook al niet, en zo heef Lawando d'r niks aan juffrouw Audry!!!! En ome Ton ook niet.

Volges de schaduwnicht is onderzoek gewoon helemaal overbodigs en hij geet dat nog is een keer een stukske beter tegen  Utrecht en de Stichting Dooie Dwerghonden zeggen. Die snappen dat nog niet volges hum.

En Ajanga heef het nou over d'r eige dwerg. Oh nee, da ' is geen dwerg, da ' is weer unne andere afwijking. Maar da geef nie op een forum waar iederene door elkaar kwaak, en misschien weet Malle Jogi welke afwijking da is want d'r bent alleen maar honden met afwijkingen volges Jogi.

En volges Stenka hedde gij  niks aan alle artsen. Behalve as gij  heul hard tegen ze doordramt zoals de Kale Rukker da heef gedaan en dwerggenTanja. Want zonder de kale prof was PRA niet ontdekt en zonder dwerggenTanja was de dwerg niet ontdekt en zonder juffrouw Audry was er geen dwerg gefokt behalve dan in Polen en dan was d'r ook nog DM maar daar komt Stenka ffkes nie op wie of da ontdek heef.

En zonder Stenka zelf was d'r helemaal geen ..... nou gewoon..........nou eh.............eh............. ja nou heb Stenka het, helemaal geen ervaring met alles. Want Stenka heb daar vanzelfs zelf al heel veul ervaring mee samen met een 'grote groep mensen' dus met die Kale Rukker voorop en mejuffrouw Audry en da vrouwke dwerggenTanja. Nou jonges en meiskes , da is zekers te weten een grote groep artsen, wa.

En Ajanga heb het dan nog unne keer over d'r eigen hond die dus ginne dwerg is. Da 'is dan weer jammer, want daor geet het nou niet overs.

En toen gingen de dames en de nichten allemaal naar bed met een nachtcrèmepje op dat dermatologisch in de viviesektie was getest op zielige proefhondjes en konijntjes van de Hema en de Nivea en de Kloosterbalsem. Voor de revatiliserende werking  getest op dieren voor een humane toepassing.

Lawando denk dat Lawanda dat best hypokriet vind.

Gelukkig maar dat da dwergke van de NVSWH al dood was na 2 dagen anders was da pupke nog op de operatietafel in Utrecht terech gekomen om as wandelende hypofyse alsnog te worre dood gemaak.


LAWANDO ZAL OOK IS EFFKES DOORDRAMMEN!!!!.

LAWANDO IS IN BLIJDE VERWACHTING VAN HET ANTWOORD VAN LAWANDA OP DA DOOIE DWERGPUPSKE VAN DE NVSWH. 

MAAR VRAGEN STELLEN IS VEUL MAKKELIJKER AS ANTWOORDEN GEVEN, 
WA !!!!!!!!!!!

Potje bier d'r bij en groetekes weer van het onafhankelijkste  blog

Uw aller Lawando.