woensdag 9 maart 2011

Het geet um de hond


Luitjes, Lawando heb het kruiske weer gehaald en kand’r weer een heel jaar tegen maar het is weer helemaal hommeles op de forums hé.

Lawando heb ook nog effkes op saarlooswolfhondenweetjes gekeken maar  't was de moeite niet weerd.

WANT GEEN WOORD OVER DAT DOOIE PUPSKE ! ! LAWANDA ZWIJG ALS HET GRAF EN LAWANDO WEET WAAROM. 

In plaats van fassoenlijk antwoord te geven heef Lawanda in d’r vakantie in Libië  een heel boekske van een  ministerie overgetikt. D‘r is in 23 jaar niks gebeurd!!!. Heb de NVSWH al die tijd zitten slapen? .  Noot van mij: Lawanda hadde gij daar nou zoveul woorden voor nodig ? In 1 woord kunde gij zeggen wat er met dat dooie pupske aan de hand was.

Lawando heb  nu  eindelijk ook  beeld van die Allereerlijkste Opperste Gerechtigheid uut Zeeland (bedank nog Alberto voor de fotos) en wat ziet Lawando ? Is Stenka in haar allerhoogste eerlijke heiligheid  op die AVLS wandeling!!      De AVLS?. 

Dat waren toch die luitjes van al die leuges en bedrog en van die oliedomme leden die niks moggen zeggen en die DM fokster en al die vriendjespolitiek waar Stenka  altied zo verskrikkelijk van moes kotsen???  En effkes later prikt ze gewoon een vorkske mee!

De volgende keer komt Lawanda misschien ook bij de AVLS op visite om zich op hun kosten vol te drinken?.

Nou zal Lawanda van saarlooswolfhondenweetjes strakskes wel weer kommentaar hebben dat de AVLS leden voor al die konsumpties van Stenka moeten opdraaien. en dat ze d’r zekers te weten vragen over moeten stellen op de ledenvergadering .   (want je moet ze alles voorvloeken, die leden, anders snappen ze het niet,)

Maar die zelfde Stenka  was toch met veel kabaal bij de AVSL opgestap?? Ze was het toch zo oneens met  de Enige Echte sjoemelaarster die stiekum een pupske had gekocht in Noorwegen?.   

En Stenka, die Enigste Gerechtigheid uut Zeeland,  schoot dat pupkske  zo erg  in d’r verkeerde maar goudeerlijke keelgat dat ze d’r verskrikkelijk van moes kotsen en toen kozen die domme leden de Enige Echte met d’r achterbakse kop ook nog in het bestuur en toen was het veur Stenka genuug.   

Toen vertrok  Stenka  met wapperende haren en klompengekletter vanweges  allenigs maar vriendjespolitiek van iederene met elkaar!  En de prof gong met haar  mee om zoveul rottigheid  maar hij  kreeg later een nest en dus werd hum weer gauw lid want dat was beter veur zien portemonnee. Ja een  prof moet ook goed  kunnen rekenen wa.. Prof worre niet zomaar.

Maar Stenka, eerlijk is eerlijk, gij zijt  een mooi voorbeeld van presies weten   hoe of  gij zelf in elkaar steek. Altied kritiek op uzelvers en nooit op een ander. Hadden  maar meer mensen dat.   Zo superzalig dat d’r nog zukke mensen bint. .   

Stenka, U geet  steeds op een  respectvolle wijze met iedereen om  zeg uzelvers. En van Lawanda van saarlooswolfhondenweetjes die altied zo strijd voor de vrijheid van meningsuiting  veur de AVLS  steek  Uedele eerlijkheid   nog  heel wat van op.  

En nee, nooit het ene zeggen en het andere doen, wa?.  Natuurlijk leest Lawando mee op saarlooswolfhondenonline. en lees daar het verhaal van die zwitserse herplaatsters . Nu weten we allemaal dat pupkeJos in een andere wereld leeft daar is het een pupke voor, maar zoveel mensen in spanning houden is bijna onmenselijk.

Stenka wil gewoon een SWH teef  uit Zwitserland .  Niet gecastreerd natuurlijk, want het geet haar  um de hond en  met een gecastreerde cattaractteef kunde gij  niet fokken, wa!.
Stenka heeft dus een gezonde teef besteld .  Fred wil ook een gezonde teef waor niet in is gesneden en pupkeJos  is zelf ook niet vies van een gezonde teef,

Dan is d'r nog een oude teef maar daar kan niemand wat mee, dus die geet terug naar de fokker. Toen was  d'r nog eentje over. Die gesteriliseerde cattaract teef .  D'r  bent altijd mensen te vinden waarbij het ECHT um de hond geet en die niet eers naar hun eigenbelang kijken.

Dus die mevrouw Tanzania stelt met een groot hart een heel  asiel beschikbaar . Probleem van pupkeJos is  nu opgelost.  Het geet um bij ons om de hond hé, vergeet dat niet, schreef hum.

Want hoe vaak Lawando dat niet gelezen heeft,  luitjes,! Dat het ech allenig om de hond ging!. Het hele forum buidelt over elkaar hene om te zeggen dat het bij hun ech allenig om de hond geet. En als het niet om de hond geet dan moes het er toch om gaon.

 Stenka kreeg dus een mooie fokteef van Joske maar dat haalde nichtje Shadow weer gauw  d'r af van wolfhondenonline want zo snel mocht het nog niet naar buten komen maar dat wist het nichtje toen nog niet. . 

Toch bedankt nicht Schadulleke  want Lawando had het net nog gelezen voor u het zo goudeerlijk weg moes halen van de middelman. En pupkeJos  is de enigste middelman dus die geet d’r allenig over.

En die Fred wil  geen gecasttreerde hond  want d’r mag van hum niet in geknipt worre als het niet neudig is… Dan is Fred nog liever blij met unne  dooie mus.  Komt dat ffkes goed uit.

Want  die verdomde Zwitser wil zien honden niet afgeven wa!  En zolang hij ze niet afgeef  bint ze niet van Fred en Stenka en pupkeJos. Nou had pupkeJos  al  die   saarlooswolfhonden net zo mooi verdeelt . is die  Zwitser  inene zo gehecht aan ziene honden. De slapbak. Mooi kloten. Stenka weer helemaal terug naar Zeeland zonder fokteef.

En wie betaalt al die reiskosten? O ja, de AVLS leden van  het Martina Mangel Fonds. maar de AVLS moest zich er helemaol niet tegen aan bemoeien.  Behalve dan met geld vanzelfs . Voor de onkosten hé. Daar mag de AVLS  pupke altied voor an de jas trekken.  Dag en nacht.Hedde gij nog geld neudig pupke?

Weten de AVLS leden al dat ze volges pupkeJos moeten opdraaien voor de kosten die hij en Stenka hebben gemaakt? Duzenden kilometers!!! En dan nog ene keer maor dan gelijk een hotelleke met diner en ontbijt erbij graag dank u!  Daar zal Lawanda op saarlooswolfhondweetjes dan mooi veur waarschuwen dat  al die domme leden dat door hun strottekes geduwd kregen zonder dat ze  het in de gaten hadden . Ja Lawanda Gij moet dieje lui ook alles voorvloeken, wa!

Maar de AVLS moch zich d'r helegaar niet mee bemoeien van PupkeMiddelman  want pupke wilde dit zelf tot een goed einde brengen, schreef hum. Dus maak de centen gauw  ffkes over voor een paar duzend kilometer en dan praten we nerges meer over.

Dibbes maakte toen een eind aan al dat gezwam, teminste nog iemand met gezond verstand!

Stenka geef onderdehand op  d’r eigen parenclub gratis een lesje hoe erg as iederene op moet passen.  Die heef heel veul van  saarlooswolfhondenweetjes opgestoken!!!. Dat moet iedereen toegeven.  Stenka in blauw. Lawando in rood.

Wil geen namen noemen, (waarom niet, Uwe openste en allereerlijkste dame???) maar merk dat grote kennelnamen (???) in Frankrijk behoorlijk aan de weg aan het timmeren zijn met pups (???) uitzetten.Weet ook dat wordt gedacht (???) dat je hierdoor ander bloed (???) binnenhaalt.En denk dat waarschuwing (???) hier wel op z'n plaats is.
Er wordt samengewerkt (???) met diverse fokkers (???) in andere landen (???) veel verschillende kennelnamen (???) dus. (dus!!!) Er worden leuke percentages (???) berekent, maar die gaan uit van maar 4 generaties.Ga je iets verder dan zie je dat het precies dezelfde honden zijn (???) die al bij onze honden (???) er vaak (???)  inzitten.En erger,sommige (???) zijn al overleden aan DM (???) Lijders dus. (???) en wordt er getest ? (???)  Nee natuurlijk niet,kost veel te veel geld. (???) 

Dan is er nog een punt dat er totaal niet gecontroleert wordt  (???) op ouderdieren. (???)  (Hier in nederland trouwens ook mondjesmaat door chippers hoor  (???)  en vele zijn vriendjes van. (???)  Chippers komen allemaal uit de Raad kliek,(raadkliek??) oftewel grote fokkers. (???)

Is dat vrouwke goed in de leer geweest bij Lawanda of niet!

Mijn advies is dus,zeker als je een hond wil voor de fok,zorg dat je precies weet waar je pup vandaan komt.( Zwitserland???) Ken de ouderdieren,zie met eigen ogen dat je pup bij moeder hoort en dan niet alleen als je mag ophalen met 7 weken,maar kijk eerder bij een nest .Een goeie fokker (???) verkoopt ook niet van een plaatje maar eist dat a.s pupkoper komt kijken bij het nest en zelf de pup uitzoekt.

Beetje vreemd (???)  ook op het moment dat er aanvragen komen via,via  (???)  uit het buitenland (???) voor een SWH (???) terwijl door heel Europa (???) de SWH te koop is.Heeft dus helemaal geen nut. (???)
Dus zorg dat je koper kent en ook je fokker. (huh allebei?)

Gr. Christa

Stenka, Edelachtbare Hoogst Eerlijke Gerechtigheid, Lawando is helemaal knok out door uw ongeleuflijke kennis van feiten! Behalves dan waor de vraagtekes staan. Kan Uedele eerlijke openheid daar nog effkes wat antwoorden geven?

Lawando wil u niet veur oew edele kop stoten maar als ge zo precies weet waar de rook is, wijs de brandweer dan effkes de weg.. Kleine moeite.  Want Stenka, Gij ziet ook ech  alles, wa!!!

En bij Stenka geet het altied allenig um de hond. Daarom haalt ze in d'r parenclub die oproep voor Estrella weg omdat de reactie van Corinne op wolfhondenonline  haar niet bevalt. Want het geet Stenka allenig maar um de hond! Dat die goed terech komt.

Stenka vrouwke, gaat Uw Edele Eerlijkheid nou is zelvers  in de spiegel bekijken, maar beloof gij Lawando dat gij  niet zult schrikken??? Dooske Donna zegt  d’r ook niks van.......nee, die kijk wel uit. , die haalt  nog  liever de jappen van Auswietz d’r bij dan Stenka de kast op te jagen.

Nou luitjes, het duurt nog een jaar voor de volgede vastelaovend maar d’r valt nog zat te lachen, wa! Potje bier dr bij.  De volgende keer vertelt Lawanda vast op saarlooswolfhondenweetjes over dat dooie pupske.

Updeet!!!; pupkeJos heef na een dag nadenken en mailen wolfhondenonline op de kniekes gekregen voor een  askruiske om die pekelzonde te vergeven en om ze d'r aan te herinneren dat ze dat nooit meer moeten doen, pupkeJos dwarszitten. Pupke  geeft aan dat hij nu tevreden is met zijn topic.

 PupkeJos  , zeg nou zelfs is. Zoude gijzelfs in zee gaan mee zo'n tiepeke als pupkeJos?

Gelukkigs heeft Noekies een truukske gevonden om vijanden te maken op wolfhondenonline . Ze leg het ffkes uit.  Zelfs Stenka, hare Edelachtbare Hoogst Eerlijke Gerechtigheid,  ziet dees optie wel zitten. Kijk ze strakskes tegen een heul leeg scherm aan. en  hoef ze allenig nog met zichzelvers te discusseren. Ideaal wa, Stenka?

Maar Lawando heef toch maar mooi zijn eigen elektries briefpapier waar niemand op kan gummen of de oogskes dicht kan doen voor de waarheid.


Potje bier d'r bij en groetekes weer van uw aller Lawando.