zondag 27 maart 2011

Altied bagaar

Jonges en Meiskes, bij ons zegge ze bagaar, bij jullie zeggen ze ruzie. Tis precies hetzelfde. Dees keer geet het op de antwoordenopsaarlooswolfhondenweetjes over ruzie.

Want Lawando geet het deez keer niet hebben over Lawanda van saarlooswolfhondenweetjes, want d'r was niks bizonders te beleven dan allenigs maar slappe zever in pakskes  en dat verhaal over dat DWERGpupke van de NVSWH komt Lawanda nog steeds niet open en eerlijk haar strottehoofd  uut.

Gelukkigs leest Lawando ook dat eindelijk de wet d'r weer een keer biegehaolt word as het over forums geet en wat daor wel en nie mag. Den Reidende Rechter zou zunne handekes vol hebben mee dees geraas tijdens de hoorzitting, Of zou het families diner meer kans maken? De hondjes zijn tenslotte eeneiige tweelingen volges Lawanda toch?

Mensen kiekt toch uut en denkt na. Voor ge het wit is er een neie oorlog tussen de Fransman en de Nederlander en dan komt België  pas echt in nood want daor zit ook nog unne club Saarlozen. Lawando zal daar ook is een keer op terug kommen.

En ja hoor natuurlijk hebben mensen die vlak naast die grote radiator in Zeeland wonen weer een aanknopings punt gevonden om met een stokske in de stront te roeren waar zij zelfs ook deel van uutmaken. Shandy.

O nee sorrie lui,  Lawando's vergist zich, Shandy is zo'n vrouwenbierke, maar Stenka wist dat natuurlijk al want da vrouwke  wit alles, Shanti bedoel Lawando , is ook hooggeleerd. Da merkt Lawando's gelijk aan zien taalgebruuk. Engels of iets wa d'r op lijk.

In ieders geval wil hij alweer veur de rechter staon . net as toen hij zo'n mooi mailke rondstuurde aan luitjes waarvan hij dacht dat die wel efkes mee zouwen doen met ene aktie tegen diejen heks uit het zuuden. Us  Corneliake.

Ook doar wilde hij al geerne veur de rechter staan. Nie alenigs vanzelfs, dat durft hum niet,  maar met een clubke of wat. En daarna natuurlijk de hondjes van Corrie opvangen en verdelen. Voor hun grote fokplan. Lawando denk dat ze daor maar is wat minder moeten gaon zweven en terugkeren van uut de sixties naar de realiteit.

Nou effkes een ander bagaarke..

Want wat heb pupkeJos aan de kap gelegen met Ikea Rick, wa! Op wolfhondenonline vanzelfs. Die Ikea Rick schreef  dat pupkeJos unne JR aan ziene arm had hangen. Lawando dacht eers nog dat het JR uut Dallas was, maar nee,  het was een Jack Russel.

Nou is zo'n Jack Russel een klein kuthondje. Noekie en de deftige Natasja schrieven dat misschien liever smaakvolder  met een sterretje d'r bij as een klein k*thondje, maar dan ' is het  gewoon een klein kuthondje met een sterretje d'r bij  en zo'n jack Russel blèf toch gewoon een klein kuthondje, daar veranderd een sterretje meer of minder  niet veul aan.

Net as k*twijven gewoon kutwijven zijn. vind Lawando.  Daar kunde gij ook wel een sterretje bij geven en ze hebben dan misschien een smaalvol sterretje d'r bij gekregen van Noekies en de deftige Nattasja en dan lijk het misschien wat smaakvolder maar het blieven toch gewoon kutwijven want ook daar veranderd een sterretje echt niet veul aan en ook ene keukenrol hellept dan niet Uwe edele Stenka , Kijk maar op geen smoesjes meer punt nl. maar nou is Lawando effkes de weg kwiet.

O ja, zo'n klein kuthondje van een Jack Russel dat kan pupkeJos toch gewoon van zich afschudden?  Toch? As gedragstherapeut veur honden.

Maar anders is het met wolven. Echte wolven! En die heef pupke ook. En nou is de truuk van pupkeJos, zeg Ikea,  om die wolven de bek zo vol met vlees te stoppen dat ze niet meer met hun bek in het vlees van pupkeJos kunnen happen. En toen Ikea Rick bij de wolven in de kooi was gooide pupkeJos ook vlees naar binnen in de hoop dat die wolven het verschil niet zagen. Nou  vrouwkes en mennekes, is dat pupkeJos slim of nie!

Het liep goed af want Ikea Rick leef nog, anders had hij dat allemaol niet op kunnen tikken.  En kinderkes moede gij helemaol niet bij de wolven laten vind Ikea Rick en dat doet pupke wel. En niet alleen kinderen  maar ook hondjes. Ook Saarloose hondjes.

Nou die wolven die lussen zo'n hondje rauw want die hoort niet bij die wolvenroedel wa! . En dat zou us Joske toch moeten weten! Saarlose nepwolven of Jack Russels of kindertjes dat maak voor wolven niks uut. Vlees is vlees!   En dat is pas echt dom. nee eigelijks niet verantwoord van pupkeJos, schrijft Ikea Rick.

Maar zo'n pupkeJos die weet dat niet. Hè Lawando, wa zegde gij nou? Weet pupkeJos dat NIET?? Nee jonges en meiskes, pupkeJos heef zien diploma gedragstherapeut veur honden nooit gehaald. Witte gij dat niet? Nee, dat klop da gij dat niet weet, want dat houd pupkeJos liever een bietje stillekes. Maar eerlijk is eerlijk. Hij heef helemaal geen papieren!

En toch mag pupkeJos zich gedragstherapeut veur honden noemen.?!?!?!?

Ja jonges en meiskes, da'is de grote pupkeJos truuk: WANT DA GEEF NIKS!!! Gij  mag oew eige gewoon therapeut noemen, en een bordje op de deur hangen met gedragstherapeut veur honden  zonders dat gij daar de papieren voor heb.. Ideaal veur pupkeJos. Ja ge bent slim of niet!

Zo mag gij Uzelfs gewoon gedragstherapeutisch therapeut noemen, of therapeutisch gedragstherapeut,  of hydropneumatisch therapeut of aromatherapeut of homeopaties therapeut of unne AGVIDO, jazekers, dat ook!!! Een Autisties Gedragstherapeut veur Vrouwen In De Overgang .

Vraag da maar is aan Stenka, die heef altied opvliegers.  Maar grote fokkers willen dat allemaal  tegenhouden met hun stromannetjes. Maar goed luitjes, d'r is veur elk wat wils en  dat allemaol zonder dat gij d'r een officieel diploma veur neudig hebt ! Nou, is dat ffkes mooi of niet!

Maar gelukkig mag pupkeJos zich geen chirurg noemen, of mensendokter, want anders kunnen d'r dooien vallen. Maar zichzelfs een gedragstherapeut veur honden noemen da kan helemaol geen kwaad.

Ziede gij wel. Poepsimpel en zo is dat geregeld. Maar nou probeert pupkeJos wel vakers officiele papieren te versieren as dat niet mag dus het is altied oppassen geblazen mee dat menneke.

Maar goed. PupkeJos noemt zich dus  gedragtherapeut veur honden en dat mag best van Lawando. Tis onschuldig genuug en dan is da pupke ook terug efkkes aan het werk. Hij geet da heus niet aan zien uutkering in Nederland opgeven! Bendegek! Geen haan die d'r naar kraait. Ach, stille maar,  Lawando geet heus niet op alle staarten zout leggen, wa!

Zelfs het Miranmeiske en de schaduwnicht mogen zich gedragstherapeut veur honden noemen. En die schaduwnicht wil geerne Cesar Millan wel is een keerke over de vloer, want die kuthond van een  Jack Russel die is van hum en die bijt iederene dus ook pupkeJos en Cesar.

.En vedders  wil de nicht een veer in de reet van pupke steken. Nou daor bende mooi klaar mee, dach Lawando zo. Pupke, stroop oew calsonneke maar effkes naar beneden daar kom Schadullke aan met de veer... 

Anderen praten volges nichtje heel positief over pupke op het internet. Nou luitjes, Lawando was toch een bietje nieuwschierig en klikt op de link. maar hut was een echte deseptie. Die 'anderen' dat bleek d’r maar ene  te wezen, dus tellen kan het nichtje niet.

Het was een Duutser. Die noemt pupkeJos 1 van de grootste honden psychologen en wolven onderzoekers van deze tijd !! Die Duutser  was 1 middag op bezoek bij pupke en heef dat toen vasgesteld. Ja, zegt hum. Zelf gezien.  Pupke geet d’r zowat van naas ziene schoenen lopen, zo fier is hem.

Op zien website zegt dees Duutser dat anderen hum  nummer 1 noemen. Nou over oezelfs een veer in de reet steken hoef deze mof niet in de leer bij Schadulleke, wa!

Ja luitjes, zo kan Lawando het ook! Lawando is volges anderen nummer 1 en nichtje is volges anderen nummer 1 en Lawanda is volges anderen nummer 1 en Stenka is volges haarzelf nummer 1 enzo bint wij allemaol gelukkig nummer 1. Poepsimpel.

Maar de google vertaling zegt dat dit menneke een reiki meester  is. Nou dan wit gij het wel wa!  As ge de grens met Moffenland oversteek en gij heurt in de verte al de simbalen klinken dan bende gij de plek des onheils dicht genaderd.

En teves is hum goed in dierkommunicatie voor kinofobie (da bint honden die angst hebben veur de cinema) . As ge daar den oorlog mee moet winnen, dan witt Lawando het wel. Maar pupke is d’r zeer fier op en dat is veur pupke een grote troost.

Maar die  Rick van Ikea die vind dat maar niks. Al die  lui die geen papieren hebben en toch mogen mee kwaken dat ze d'r ook heus wat vanaf weten.

Misschien mag dat in Zweden niet? Dat weet Lawando niet.  In Nederland mag gij gewoon alles zeggen en overals over mee kwaken ook zonder officiele  papieren. En iederene mag zich een reikimeester noemen. Of een officieel gecertificeerde piskijker. Dus misschien weet Stenka da, want die is van heul veul  op de hoogte. En zo is de circul terug rond jonges en meiskes.

Laten we met zien allen nou hopen dat Lawanda niet alles stillekes houd en gewoon eerlijk en open alles verteld over dat dwergpupke van de NVSWH dat zo allenig na 2 dagen dood is gegaan.

Misschien is de hypofise van die dooie pup d'r nog uutgeplukt en gebruikt voor de wetenschap in Utrecht Lawanda? Kunde gij anders het best effkes aan dwerggenTanja vragen, die de opvang regelt in de stichting veur de verzorging van bijna nog niet niet dooie asieldwergen uut Polen en Tsjechenland, hoe of dat muut.

Kunnen wij d'r allemaol nog wat van leren, wa!

Lawando vat nog un potje bier d'rbij en steek een geurkaarske aan.. Eens zal het antwoord komen.

Groetekes weer van uw gecertificeerde reikimeester die volges anderen zekers te weten de nummer 1 is.

Uw aller Lawando