zaterdag 12 maart 2011

Goudeerlijk

 Lawando's kon zenne ogen nie geleuven toen Lawando ietwa te ver was deurgezakt naar het zuuden naar Frankrijk. Een foto van een nieuw pupkse gelanseerd wa ge zekers in het Frans moet benaderen wilde gij een bietje contact mee het beestje kriegen. Lawando kreeg bekant een flesbek.

Gelukkigs is het een èchte Saarloos volges de papieren dus dan zal het wel zo zijn. Maor dit Frans pupke hoef Lawando toch echt nie in huus. Erm huus en erme meubelkes.

Lawando is altied veur duidelijkhied en zou zo gère met een watte staafske  naar dat Frans pupke afreizen samen met  Lawanda's. Die wil d'r ook altied zo gère bij zijn als het geen zuuvere koffie is. 

Maar Lawando's weet nie zoveul als Stenka's. Als ze uutgebakerd is bij de kale proffessor  wil ze misschien haare Edele Alwetende Hoogeboren Kunde aan wenden om disse vragen op te lossen.  Lest gaf ze nog les  over franse pupkes. witte nog wel?

Maar nou efkes weer zere neus.

VALT U OOK WAT OP LUI? WEER NIKS OVER HET DOOIE PUPSKE VAN LAWANDA OP SAARLOOSWOLFHONDENWEETJES. LAWANDA WIL GRAAG ANTWOORDEN OP VRAGEN. MAAR ZELF ANTWOORD GEVEN IS D’R NIET BIJ. KOMP GOED LUI, WACHT MAAR AF.

Zien beste vriendin Stenka schreef overs pupkeJos dat het  hum allemaal te veel werd. Nu moesen anderen het maar van de middelman overnemen en of we pupke een bietje met rust wilden laten. Om wat te bekomen van alle bemoeienissen met al die 5 teven uut Zwitserland. Stopt gij Pupke nog effkes warm toe as hij naor bedje geet, Stenka? Da heef dat menneke wel verdient.

Want pupke was d'r maar druk mee. Hij haalde er van alles bij ,  gooide het op ene groten hoop ,   husselde alles door elkanders en dan maar aan de endjes  trekken die  hem  het   best passen.  En dees en gene kreeg nog effkes een trappeke in het poepgat wat vedders niks met die herplaatsers te maken had, maar dat gonk in ene moeite deur want dat word pupkeJos nooit te veel!!.

Pupke maakte er zoals altied zo'n doolhof van dat niemand d'r nog weg in wist. En toen moes pupke  volges Stenka steeds afspraken verzetten en iederene afbellen en zo. Ja, en toen wer het veur het pupke te veel om al die telefoonnummers uut elkaar te houden. . Pupke is middelman af en smaakvolle Natasja begint weer vrolijks van voren af aan en de mails moeten nou weer erges anders naar toe.

De Duutsers bemoeien zich er nu mee, dus dan komp het wel goed. De fokteefkes zijn aangekomen en de kontracten getekend. Binnen is binnen. die krijgde nooit meer terug!

Lawando geet vedders;

Op wolfhondenonline kunnen ze d'r maar geen genuug van kriege..Ja van dat wolfhondenonline kunde gij nog veul leren. En niet allenig van den hond.

Zo was d'r eerders ook al een akkefietje van pupkeJos wat hum op het laatst ook wat te veel werd. Weet gij daar van? Nee?

Nou dan moede gij die 128 blogs van saarlooswolfhondenweetjes is doorakkeren. Lawanda  stip het hier en daar een bietje aan. Niet te veel want het moest pupke allemaal niet te veel worre,. Da hele akkefietje was pas ech lachen vind Lawando.

PupkeJos zeg eers dat er niks van bekend mag worre van die nep saarlooswolfhond pupkes van hum   want hij weet nie zekers    wie of de vader is. Nee, ge stop een loopse teef bij een paar reuen in 1 hok en dan gaat ge zelf een bakske leut doen en dan weet ge niet wie de vader is!! . Da snap Lawandoos tante ook. Ja me neus. Op een autoped.

Maar goed, die pups die konnen ook gerust nog van  die cirkushond van hum zijn zegt pupke en dat mag zekers niet bekent worre, want  dan zijn het  bijkans  halve wolvenwelpkes   en  die  worre in Duitsland afgemaakt!!!!.   

Jahaaa, wiste gij dat niet? Geleuf pupke maar lui! Nou en vedders hoefde pupke helemaal niks te zeggen zegt hum want hij gong d’r toch zekers zelf over en niemand anders.

Maar zegt pupke , hij  had zekers te weten geen stambomen aangevraagd in Nederland..  Vanzelfs pupke want u woont in Duitsland wa!. Jazekers zeg het pupke, en dat hoef in Duitsland niet. Daar kunde gij gewoon een hond laten keuren en as den Duutser  vindt dat die hond genuugend op een saarloos lijk dan krijg hij papieren.

Ja lui,  Lawando vind dat ook een beetje vreemd, maar goed , as dat zo mag van die Duitse RaadvanBeheer  dan is dat  niet illegaal. Hoe hard Lawanda ook van  fraude roept wa!.

Maar toen had pupke inene toch stambomen aangevraagd!! . Bij de RaadvanBeheer in Nederland . Maar toen ze d'r naar vroegen zei pupke meteen dat dat niet waar was en dat klopt dan weer want dat had zien zwager gedaan.

Ja want pupkeJos had gauw zien teef verkocht aan zien zwager in Nederland.  Slim wa! En zo liegt pupkeJos nooit, ziede gij wel!!  Nee makkelijk zat! Dat kunde gij gerus aan pupke overlaten.. Zo bleef hum zelf mooi buuten schot want ge bent slim of niet!

En ja als de Raad bloed wilde dan was de reu zogenaamt inene verdwenen  naar de noorderzon of gewoon dood of zoiets.  Dus niks aan te doen.  Nee lui ,dat hoefde gij  pupkeJos allemaal niet te leren want die heb dat van nature.  Aangeboren slimmigheid zo gezegt.

Nou lui , dus allemaal mondjes  dicht  zegt pukeJos want anders geet  meteen de  spuit d’r in bij die pupkes of komt d’r een grote stroomstoot deur  de kleine lieve kopkes totdat  ze hartstikke dood bint!  

 En dat mag never nooit  nie gebeuren, wa!!   Nee, pupkeJos, da snap iederene vanzelfs . Zelfs AVLS leden snappen da, ook al bent die nog zo dom volges Lawanda. En ja wij weten nou gelukkig helemaal precies hoe of dat zit met Oew nest. Nee sorrie, met dat nest van oew zwager. Want we moeten het wel precies nazeggen wa.!! Anders krijg gij problemen.

Hé wat nou?????,  

PupkeJos maakt het zelf op wolfhondenonline bekend! En nou gonk hij inene d’r zelf niet meer over maar het was allemaal in opdracht!!  .     

D’r was nog  ene  Rick  van Ikea die schreef dat d'r helemaal geen opdracht was maar dat Ikea Rick het zelf helemaal allenig had uutgedacht en dat pupkeJos het voor hum wilde  uutvoeren, en dat het nog een wonder was dat het niet op CNN was, want pupkeJos had zowat iederene op de hele wereld d'r over opgebeld.

Maar zoals met  iederene kreeg pupkeJos ook met Ikea  Rick ruzie want Ikea Rick  was de eigenaar van die fraude reu en pupke wilde toch ook zelf een stukje van de eer dat hij het toch ook wel een bietje gedaan had en nou gonk de hele eer helemaol naar Ikea Rick en da was ook weer niet de bedoeling van pupke.

Maar goed, dat erme pupkeJos  zei dat hum d’r zelf  niks aan kon doen. Hij deed het in opdracht  ,want pupke voert altied gère opdrachten van anderen uut, maar  die leugenaars hielden  nou  inene de mond nou pupke het zelf goudeerlijk bekend maak op wolfhondenonline en dat is niet eerlijk want nou lieten ze hem stikken en kon hij d’r allenig met zien goudeerlijke waarheid veur opdraaien terwel  hij gewoon   de enigste was  die hierin toevallig gewoon de enigste eerlijkste in was.. 

Ja pupke, dat wit  Lawando ook wel,  zo goudeerlijk als Uedele bint  d’ r maar weinig,  

Maar Lawando heb nog een vraag.  Gij hoefde dat toch helegaar niet bekend te maken ?.  Van niemand!!! Gij deed het uit  uzelfs. Uit eigen vrije wil MAAR gij  zette daarmee wel de leves van al die onschuldige  pupkes op het spel.

Op wolfhondenonline hadden ze dat effkes over het heufd gezien. Dus niemand die naor die dooie pupkes vruug.  Ze waren veuls te blij met die goudeerlijke opbiechting van pupke. Dus niemand dach daar aan.

Lawando wel. . Want pupkeJos, oew eige pupkes die moggen toch nooit nie worre afgemaakt?  Dat moch toch never nooit nie gebeuren? Mondje dicht!!! Da hadde gij toch zelf gezegd, pupke, op die vergadering tegen al die domme leden van de AVLS die Lawanda  steeds  alles veur moet vloeken. want anders snappen ze het niet. 

Wat??!! Niet afgemaakt zeg U??  Zijn die pupkes dus NIET   in beslag   genomen en NIET allemaal  DOOOD  gemaakt ??? Hoe kan dat nou weer!!

Jonges en meiskes, niet schrikken,  pupkeJos lieg en bedrieg zelfs  als hum alles goudeerlijk opbiech.  En da rijmt nie veur niks. Da is een spreekwoord hier. Da moes hij vruuger 100 keer op school overschrieve. PupkeJos lieg en bedrieg zelfs  als hum alles goudeerlijk opbiech. Da ‘is gewoon hetzelde veur hum dus daar draai us Joske  ziene hand niet veur um.

Dus al die puppekes leven nog!  en Gij heb ze gewoon verkocht???????? 

En nog wat anders.  Ze leven niet alenig,   puppekes worre groot. Met die puppekes  is allangs weer vedders gefokt.  Nee niet gewoon natuurlijk, dan kende gij pupkeJos nog nie,  INTEELTFOK. Zo doen alle grote fokkers dat. Ene  broer  x  zuster paring bij ome Ton! Maar toen dat uut kwam toen was dat inene weer een ongelukje…  .dus daar kon dus vedders niemand wat aan doen!  

 Want een ongelukske zit in een klein hoekske wa.  , dat weet pupkeJos als geen ander, die is zo slim!!!. Dus daar kon ons  Joske  als goudeerlijk mens gewoon helemaal niks aan doen. Want ongelukskes die heten nie veur niks ongelukskes.

En  EERLIJK  dat Stenka het allemaal vond!! Maar goed, d’r bint   ook altijd nog  mensen  die al die inteeltpupkes met hart en lever afwijkingen dan weer hartstikke zielig vinden.  En us pupkeJos die weet dat! En die relnichten in de schaduw ook. En nog wat anderen .

D'r zijn mensen die nemen   wat geerne  die erme pupkes met allerhande afwijkingen liefdevol op. Niet veur de hondjes zelfs  natuurlijk want die  worden d'r niet beter  van,   maar meer  om  zichzelfs  d'r beter van   te voelen. .  As goed geslaagd mens zo te zeggen met het hart op de goede plek. Zoiets as ons Katrienke  zich de hele dag vuult.

Want anders kwamen die pupkes op Marktplaats terecht of nog erger  in de vieviesektie.  En dat nooit van ons  leves nie hé!!  Kopen zulde  gij kreng!!! Help ze stonden inene al op Marktplaats. Van vriendje Ton.

Want dan weten ze zekers dat de hele wolfhondegemeenschap d'r niet overheen kijk, want die koekeloeren de hele dag op markplaats of d'r geen erme saarlooswolfhonden op staan. Nou lui, is ons Joske slim of niet! Ja Joske, zeg maar waar wij die doodzieke pupskes kunnen ophalen dan zorgen wij d’r graag veur.. Mooi, bij ome Ton.

O, moeten we d’r veur betalen ??.  Zo zo,dat is nog een heel bedrag voor een pupske met  allerhande levesgevaarlijke afwijkingen aan hart en lever!! . Maar net wat ge zegt Jos, de fokker heb ook kosten gehad en wij voelen ons voor  een paar rotcenten een stuk beters. . Geef niks.   

Met slimmigheid worre geboren mensen!  Ge heb het of ge heb het niet!! Neem dat maar van Lawando an.

En nou worre  die WOLFHYBRIDE   NEPSAARLOZEN  straks in Duitsland  aangekeurd als echte??  Nou Stenka, wat is dit allemaal weer  goudeerlijk geregeld van oew vriendje Jos, wa!  Ken oew fokker zeg Stenka altied. En da 'is niet veur niks.  Daar kan Corries nog wat van leren,   

En  wat blaat Lawando toch weer haatdragend in de ruimte, wa! 

En nichtje Shaduw , gaat maar ffkes zeggen dat iederene weer gezelligs  een bakske leut  met elkaar moet doen, omdat iederene mekaar best aardig vind, veurdat oew vriendje weer ruzie krieg met iederene over alles. oew vriendje pupkeJos die altied  zo goudeerlijk de  waarheid zegt.

Zeik er met zien allen maar is effkes goed over deur. En haal Stenka d’r effkes bij met een kontainer  voorraad keukenrollen van de Makro. Misschien kan dat ook betaald worre van het Martina Mangel Fonds want da heb dat  goudeerlijke puppenvriendje  van Stenka hard neudig.

En luitjes,   Lawanda die altied alles ook zo goudeerlijk vertelt,waar Stenka dan weer zoveul van opsteek voor d'r parenclub ,die weet op saarlooswolfhondenweetjes niet hoe snel ze de volgende  128  blogs  vol   moet   zeiken. Hoef Lawanda het ook niet over d’r eigen dooie DWERGpupske te hebben!  Is Lawanda niet blij mee maar nou witte gij dat ook meteen!! .  Dus koop allemaol maar vast ene hele grote papaplu !. Zeikproef. 

Hare Majesteit  Lawanda  ziet daar de gein wel van in, niet?  Knikske maken en achteruut de kamer uut. En anders Stenka wel met haar bekende gevoel veur humor.  Nou Lawandrol  lacht zich ook ene kriek as het niet zo verskrikkelijk om te wenen  was.

Lawando wil natuurlijk op den valreep nog wel efkes kwijt dat Lawando ondanks alles toch ook wel ietwat medeleven heeft mee al de eigenaars van de hundjes die weggevallen zien de laatste tijd. en de zieke hundjes. Het is net als ons Noeki al zei 't geet um de hond. Maor Lawandos roert zeer zeker mee de vinger in de zere plek als het nodig is.


Potje bier d'r bij. Lawando gaat is flink deurzakken van al dees ellende .

Groetekes weer. D'r komt nog veul meer.

Uw aller Lawando