vrijdag 25 februari 2011

Met een bietje help van oew vrienden

Leuk liedje was da,wa! Van de Bietels. Ja van oew vrienden moet gij het hebben. 

Nog effkes vooraf veurdat Lawando an een verse saarlooswolfhondenweetjes begint. Lawanda heb het altied overal over, over de echte waarheid en zo. En ze leest altied alles maar dit laat ze liggen. Geen woord erovers. Luitjes, zou Lawanda daar een reden voor hebben? 

Want hedde ’t ook gelezen, mensen? Dat pupkeJos kan niet allenig liegen en bedriegen as de beste, maar een ander d’r bij naaien geet hum ook heel goed af. 

De NVSWH wou van de professor in Zeeland af want ze kregen zon last van hum met al die PRA papieren en zo en dat hij dat zomaars aan iedereen liet zien.. Natuurlijk mag niemand die papieren zien want het benne allemaol leuges en daorum geet Lawanda ook met d´r hondjes naar het buutenland, maar daor komt Lawando zo nog op omdat Lawanda er straks over begint..

Nou leest Lawando op wolfhondenonline dat pupkeJos  dat kluske voor de NVSWH wel ffkes wilde opknappen om die prof d'r uut te sodemieteren. 

Tis nog gelukt ook!!  Toen pupke de munten van de uutkering binnen had, hadde toch  tied genoeg om stad en land af te reizen voor zoveul mogelijk handtekeningen onder een brief. Die prof is er dus bij de NVSWH  dankzij pupkeJos uit geknikkert. Hartstikke bedank Pupke!  Geen dank Pielekes. Als ter nog iemand anders uit moet dan hoort pupkeJos het wel hé. Altied tot oewe dienst. Ja, ja, en nou probeert hij zich er weer bij de professor in te slijmen.Een echt pupke.

Luitjes, Lawando wis dat helemaol niet! En dat kwam allemaal d'r uut omdat ze over Lawando op wolfhondenonline zaten te oudehoeren.  

Noeki probeert het tij nog een bietje te keren. Doe nou niet zo flouw Professor. We waren het er toch over eens dat Lawando zoon enorme  gijweetwel is en deftige Natasja neemt ook nog wel is wat in de mond en die vind het sop de kool niet waard,  

en ook nichtje Shadow die altied vind dat iedereen precies moet doen wat of ze zelfs willen en dat het nichtje zien eige daar zekers nooit tegenaan bemoeit, die vind het nou ook helemaal de verkeerde kant opgaan en zegt gaat is gezelligs een bakske doen met elkaar,  MAAR jonges en meiskes, die Prof heb het al die jaren niet vergeten!!! 

Neee! Want prof worre niet zomaar hé. Daar moet oe eige een goed geheugen veur hebben.

Dien Prof krijgt van mij dan ook dik respekt.  Unne echte Zeeuw recht deur zee en geen gezeur. As Lawando iets voor oe kan beteken Professor  laot t moar efkes weten. Weer lid worre van de NVSWH of zo. Eerherstel. Jazekers! 

Lawando zal zekers te weten ziene stinkende best veur oe doen. Maar niet meer vieze woorden als ouwe rukker gebruiken hé.. Natasja houdt het geerne netjes en smaakvol, witte nog wel?.Mooi daar komt Stenka alweer met de keukenrol.

Trouwes, Stenka vind het ook geen goeie aktie van de prof. Ze gaat een bakske bij hum doen.Op zwangerschapsbezoek.  Geerne een klontje suker en een wolkske melk d´r bij, professor. Het komt door ziene zwangerschapscomplicaties denk Stenka en daarom kwam ze bij de professor op de bank ffkes gezelligs bijkletsen.

Mooi, heb Lawando daar ook beeld van. De allerheugste eerlijkhied en alwetendheid ziede gij niet elke dag, wa. Bedankt nog professor!

Nou luikes, dan begint Lawando nou aan de weetjes. Lawanda in zwart en Lawando in rood. Komtie.

woensdag 23 februari 2011
Niet voor tere zieltjes Bendegek! Lawando is wel wat gewend hoor, kom maar binnen Lawanda
Er schijnen mensen te zijn die wel uitspraken betreffende mijn persoon mogen doen, maar ik zou niets terug mogen schrijven?
Nee, nee, zo werkt dat niet bij mij. Gij moogt altied terugschrijven maar kende gij uzelvers nie Lawanda? gij en niemand anders dan gij is altied haantje de voorste als ’t over  anderen gaat.

In herhaling vallen? Misschien wel, maar doet de prof. uit Zeeland niet hetzelfde?
Da’is waar, Lawanda. Potteke verwijt hier den ketel day oe zwart zie, nie?
Jawel en toch hoor je daar niemand over, dat is nou weer nie waar, we weten allemaal waar de Prof. graag over praat.
 want hij doet uitspraken gericht tegen de leden van de NVSWH en dat is toch leuk?
Is ook weer nie waar, Lawanda, de Prof kom altied weer bij PRA uut, ook al geet het over de gaten in de klompen van zien buurman, da witte gij ook wel.
Dat het redacteurtje van de AVLS zich bezighoudt met gal spuien richting de NVSWH is bekend en dan bedoel ik niet alleen het bestuur, ach dadde gij zich zo altied zo opwint over dat  redacteurtje, dat is toch die lieliputter in het cirkus van pupkeJos?  Hahahaha.
maar ook alle leden van de NVSWH worden door deze “fijne” meneer geschoffeerd, hoor en schrijft iemand daarover behalve ikzelf? Lawando heef heel goed  gezien in die 128 blogs dat Lawanda  het steeds over dat  redacteurtje het, Lawando denk daar bijkans het zijne van.
Natuurlijk niet, veel leden van de AVLS genieten ervan als de leden van de NVSWH tot op het bot toe worden beledigd. Ja die genieten met volle teugkes steeds maar weer hoe die leden van de NVSH beledigt worden. Fijn, hé Lawanda dat gij altied zo zekers weet wat anderen denken en dat ge zelvers steeds met de volste respect over anderen praat. Was d’r nie ene meer die ook altied met het volste respect met andere discusseert? Wie was dat ook alweer? Help Lawando is effkes.
Laat deze ‘fijne’ meneer eens de e-mails op zijn blog, waar ik al eerder over schreef, zetten in plaats van constant tegen de NVSWH leden aan te trappen. Wat mot Lawando met die emails, houd die mooi veur oe.

Dat ik door de mangel gehaald word is soms terecht en soms onterecht, maar uitspraken van mij verhalen op de NVSWH?
Nee en dan val ik nogmaals in herhaling, ik ben lid van de NVSHW maar ik ben niet de NVSWH. Wat ik schrijf komt dan ook geheel voor mijn eigen rekening. Toch lees Lawando op de site van de NVSWH wat er steeds is te lezen is op dat braakblog van Lawanda. Wie schrijf dat d’r dan op bij de NVSWH? ?

Er schijnt bij de AVLS nog een Johan B. rond te lopen, dat wist ik niet (er is altied nog wat te leren) daar ik geen ledenlijst van de AVLS heb. Die ledenlijst is alleen bestemd voor AVLS leden, zo het schijnt. Ja, en? De ledenlijst van de NVSWH is geheim las Lawando op wolfhondenonline van da vrowke me die lange tenen volges Lawanda, dat Koekie.

128 blogs van mijn hand nalezen is te veel werk. Klop
En toch als ik zo mijn lijst bekijk zijn er een heleboel mensen die ze wel nalezen en er zaken uithalen voor ‘privé’-doeleinden. Daar is mijn blog ook voor bedoeld, haal eruit wat je kunt gebruiken en ga vooral ook na of ik de waarheid schrijf. Lawando gaat daarmede aan de slag Uwe edele hooggeleerde. .

Dat leden van de NVSHW de honden niet laten controleren door een ECVO arts is natuurlijk onzin. Fijn.
Maar ik (let wel: ik) ( ja, rustig maar Lawando let ech wel) wil de naam van mijn hond niet op een openbare gezondheidslijst terug zien (waarom nie?) en ik ga daarom ook naar het buitenland om daar de ogen van mijn hond te laten controleren. Mogen ze in het buitenland dan wel weten van oew honden met PRA Lawanda?
Hetzij België (hé Katrienke) , hetzij Duitsland.(hé PupkeJos!!)
Dat leden van de AVLS daar problemen mee hebben is hun zaak, als zij hun honden door een Nederlandse ECVO-arts willen laten controleren en dat de naam van hun hond openbaar wordt gemaakt moeten zij echt voor zichzelf uitmaken. Fijn dat Lawanda da goed vind.
Maar het moet niet zo zijn dat leden van de AVLS gaan bepalen waar ik mijn hond laat controleren alleen maar om de uitslag te kunnen krijgen en openbaar te maken. Nee waar Lawanda haar honden laat keuren dat bepaald Lawanda helemaal zelf. Zo is ’t maar net . Maar bij Lawando is het buutenland dichbij naast de deur. Ik hoop maar voor Lawada ook!

DM is geen 1+1=2 wordt er geschreven.
Nee, jammer genoeg is dat waar. Dat wil dus zeggen dat een Vrije hond helemaal niet Vrij hoeft te zijn. De DM test kan aantonen dat een hond Lijder c.q. Drager is van het DM gen, maar levert geen bewijs dat Vrij dus Vrij is.
Dat iemand dat niet begrijpt vind ik sneu voor die persoon. Lawando snap dit niet uwe edelheid of uwe edelheid snap het nie of gij wilt het nie snappen. Laot die Mandigers ook is naar de NVSWH gaon om ’t allemaol uut te leggen. Bij de AVLS hebben ze zien telefoonnummer. Kunde zo opvragen Lawanda.

Een litteken op het oog van een hond, uitslag Voorlopig Niet Vrij voor PRA.
De dierenarts die dit hondje voor de tweede keer onderzocht heeft dat litteken nooit gezien, anders had zij kunnen nagaan dat dit niets met PRA te maken heeft. Op de lijst van de Raad is terug te vinden dat dit geconstateerd is door dr. Verbruggen uit Rotterdam dus een zij. En gene hij?
Nu moet de prof. toch naar de ECVO panel avond om de hond alsnog Vrij te krijgen.
De Raad van Beheer kan hier niets aan veranderen. De RaadvanBeheer kan weinig, dus Lawanda da klopt weer met wat oe eerders schreef over de RVB. Die kan niks en die doet niks!

Wajo, de eerste keer Vrij, de 2e keer Voorlopig Niet Vrij en de derde keer Vrij. Maar helaas de slechtste uitslag blijft staan.
Het beste is natuurlijk het ERG Narfstrom onderzoek, want om met de woorden van de prof. te spreken, dan heb je pas echt zekerheid.
Doet u dit denken aan een andere hond?  Zekers te weten wel. De 1e keer niet vrij, de 2e keer niet vrij, de 3e keer niet vrij, de 4e keer niet vrij, de 5e keer niet vrij. Witte wat, we gaon is mee dat teefke fokken in de NVSWH!. Vraag het  maar is aan die prof. Die weet daar alles van. Want prof worre niet zomaar hé Lawanda. Da witte gij ook wel! Ge moet hard studeren op al die PRA papieren. Dat doet Lawanda toch ook? Nou rekens maar dat de Prof dat ook heef gedaan. Uedele heb bewust met een PRA lijder gefokt!!!. Hadde gij nog geen PRA dragers genoeg in de NVSWH?
 

Mij wel, de 1e keer Voorlopig Niet Vrij, de 2e keer Voorlopig Niet Vrij omdat het een Saarlooswolfhond betrof, anders had hij Vrij gekregen. De 3e keer Voorlopig Niet Vrij, maar toestemming om te fokken gekregen omdat het beeld totaal niet veranderd was.
De 4e en 5e keer Vrij, omdat het beeld totaal niets met PRA te maken had.
ECVO artsen op 1 lijn, laat me niet lachen.
ECVO protocol, ook hier: Laat me niet lachen. Hedde gij iets beters? Oh ja, het buutenland! Die geven veul betere uitslagen. Hahaha.
Sun Gifu Decembre heeft wel Vrij gekregen met de aantekening Litteken op netvlies.

Het lakeitje is ontzet dat hij genoemd wordt als zijnde iemand die een ander weblog de wereld in heeft geholpen.
Ik heb geschreven dat ik Lawanda heet en niet anders, (en Lawando heb geschreven dat Lawando Lawando heet en niet anders )dat het lakeitje en ook andere mensen van mening zijn dat ik mevr. Pielanen ben en ik daar met ontzetting op heb gereageerd, ach het zal sommigen onder u een worst wezen.
Een tip voor het lakeitje:
Trek je er niets van aan, als iemand iets de wereld in helpt moet je er vooral niet tegen ingaan, want dat helpt niets en echt, ik spreek uit ervaring.
Lawanda doet 128 blogs haar best om iets de wereld in te brengen en het help niks, ze spreek uit eigen ervaring. . Maar het klop dat dat lakeitje zich kapot is geschrokken. Hahaha. Hedde gij dat ook gelezen? Griezelmans had tot ziene grote ontzetting gelezen, schreef hij op zien blog of dat hij Lawando was. Maar hij wil d'r niks mee van doen hebben, schreef hij meteen d'r achteraan. . Ach wat willen ze allemaol toch geerne weten wie Lawando is. Maar d'r is ter maar ene die dat weet en dat is Lawando zelfs. En Lawando is echt Lawando, net als Lawanda echt Lawanda is.

Maar gelukkig is het IP adres gevonden van Lawando oei en nu kan men achterhalen waar die persoon zich bevindt. Jammer is alleen dat er ook internetcafés bestaan en dus kan men het IP adres niet aan een bepaald persoon koppelen. Klop. Lawando heb hier in het dorpscafé gevraag of Stefke ook internet had, en dat hadde, dus dat IP adres is van Stefke. Hahaha
Maar ja, ook hier geldt, voor sommigen mensen is het heel belangrijk om te weten wie Lawando is, maakt het iets uit? Nee niks
Natuurlijk maakt dit iets uit, O, ja dus toch wel dus mensen zijn van nature nieuwsgierig zo is ’t maar net en dus moet er boven water komen wie Lawando nu in werkelijkheid is.
Dat dezelfde mensen helemaal niet geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Saarlooswolfhond, moet je dan maar op de koop toe nemen. Nou daor trek Lawanda wel weer snel conklusies
Dat er zoveel gesjoemeld is bij de Saarlooswolfhond buiten de NVSWH en ik durf het woord fraude gerust te schrijven, ach dat is toch voor sommige mensen helemaal niet belangrijk. Klop, en voor anderen weer wel.
Nee, men wil weten wie Lawanda en Lawando zijn, dat is een halszaak geworden. Niet voor Lawando, die weet heel goed wie Lawando is Hahaha.

Dat website’s van verenigingen worden veranderd, vernieuwd is natuurlijk altijd een goede zaak. Mooi Maar dat het zinnetje: “Waar elk lid mag zeggen en schrijven wat hij wil” is verwijderd van de website van de AVLS geeft voor mij een aantasting van de vrije meningsuiting weer, vooral omdat deze zin stond onder Samenwerking en Openheid. Elk lid mag schrijven wat of hij wil. Lawando was het daor al helemaal over eens met Lawanda. En het is schandalig dat die leden van de AVLS nou ook al niks meer mogen zeggen en schrijven!
Dit geldt natuurlijk ook voor het besloten/gesloten forum. Mogen ze daar ook al niks meer schrijven? ?? Dat weet Lawando niet want dat is een besloten forum! Weet Lawanda dat zekers??
Daar mogen leden ook niet meer zeggen en schrijven wat ze willen, toch???? Tsjongejonge Het word steeds ergerderder.
In het Midden-Oosten komen ze nu massaal in opstand tegen deze “vrijheid van meningsuiting”! O,o,o,o nou komt het Midden-Oosten d'r ook albij! Bedoelde gij Lawanda, dat de leden allemaol naar het Plein van de Bastaarden moeten komen met kamelen en paarden en wolfhondjes en zo en dat die voorzitter met al zien onbetrouwbare handlangers moeten aftreden en naar hun vakantie villa'ss aan de dooie zee
moeten ophoepelen met een verenigingshelikopter ?

Ik heb niet geweten dat men bij de Raad van Beheer ook mijn weblog leest, maar mocht dat zo zijn hoop ik dat ze iets van mijn weblog opsteken. Nou dat kan nooit geen kwaad Lawanda, want dat bende daor  toch een stelletje halve gare hotemetoten daar bij de RVB!! Dat hedde teminstes steeds zelvers geschreven.
Trouwens het zal iedereen opgevallen zijn dat op de website van die Raad opeens de 2 keurmeesters (die geen examen voor de Saarlooswolfhond hebben afgelegd) vermeld staan met een loopbaan-traject.
Tja en dan hoef je natuurlijk geen examen in de Nederlandse Hondenrassen te doen, die krijg je als cadeautje in je schoot geworpen.
En je mag ze zelfs keuren op een Tentoonstelling.
Vermelding staat onder de Fox Terrier Ruwhaar bij de laatst keurmeesterbenoemingen.
Bij mijn weten zijn er 2 variëteiten bij de Fox Terriers, de Gladhaar en de Draadhaar.
Ook bij de FCI staat de Fox Terrier vermeldt als Smooth en Wire, dus waar de Raad nu opeens de Ruwhaar vandaan haalt.
Een gevalletje van “Outcross”?
Misschien zijn ze in de war met de Hollandse Herder Ruwhaar oftewel bij de FCI wordt de Ruwhaar aangeduid als Rough-haired. Is ter nog iemand wakker?

Over het photo-shoppen:
Iedereen die op de Winner 2010 was heeft kunnen zien hoe Anton eruit zag. Maar aangezien ik niet in Eindhoven op de tentoonstelling aanwezig was kan het natuurlijk ook zijn dat Philippe volgens mij (volges mij,volges mij,  volges mij ) heef hij de foto’s gemaakt en op het wolfhonden forum geplaatst) de hond dikker heeft gemaakt dan hij in werkelijkheid was.
Aangezien leden van de AVLS aanwezig waren op de Winner in Amsterdam hebben zij, na het zien van Anton, meteen bij de gedelegeerde van de Raad een klacht ingediend.
Het mes snijdt aan 2 kanten.  Zekers als de NVSWH leden die daor ook aanwezig waren op de AVLS leden waren toegestapt en hadden gezeg: jonges wij gaan da is effkes samen doen. Dan snijd het mes inderdaad aan 2 kanten.

Jammer dat er over Senna niet verder wordt gesproken. Ge kunde wel aan de gang blieven Lawanda. Tis water naar de zee dragen, wa!
Want als Senna ergens in een stamboom tevoorschijn komt is er ergens een fout gemaakt.
Misschien kan dus de fokster van het nest Senna x Sidhe Flann, waaruit o.a. Zazi-Zen geboren is, hier haar licht over laten schijnen. Ja fokster, laat oew licht er maar is overgaan.
Al ben ik bang dat het licht bij haar uit is gegaan. Da kunde nooit zekers weten Lawanda. Misschien heb ze op tied d'r  electrische rekening betaald.
Maar waarom is het nu echt een probleem dat ik deze vreemde zaak aan het licht heb gebracht? Lawando ziet nog geen probleem.
Waarschijnlijk omdat er nu naar boven is gekomen dat de Raad een verschrikkelijke fout heeft gemaakt en weigert om deze fout te herstellen. Maar da is weer hetzelfde. De raad maakt steeds fouten.
Zal ook moeilijk gaan, want zowel Senna als Sidhe Flann zijn overleden en het bloed is vernietigd. Als de honden zijn overleden is het bloed ook overleden. Da gaat meestal samen hé.
Dus bewijsmateriaal is weg. Klop

Maar… ook hier geldt:
Misschien is de Raad wel genegen om dit dossier ter inzage beschikbaar te stellen. Net zoals alle andere dossiers die ze hebben ontvangen voor wat betreft het RAS Saarlooswolfhond.
Dit zou ze zeker sieren, maar aan de andere kant:
De Raad maakt geen fouten. Nee hier spreek Lawanda zichzelvers weer tegen. De Raad maakt volges Uedele steeds fouten!

Dan een uitspraak onder citaat:
“Dus wat jou betrefd mag iedereen zijn gang gaan, openlijk gewoon door gaan met erfelijk belaste dieren doorfokken en gewoon maar wat aanklooien dus?
Ja als je daar voor kiest, ook goed.
Heb alleen af en toe het idee, dat bij het ene geval ogen worden dicht gedaan en bij andere gevallen ineens wel een mening is is toegdaan.
Persoonlijk vind ik dat niet echt een standpunt kiezen, of eigenlijk wel, meer voor bepaalde mensen kiezen”.
Einde citaat.

Laat ik het nu met deze uitspraak helemaal eens zijn, maar dat zal niemand verbazen. Uitspraak van wie??, Eens met wie?? Lawanda als u edele hooggeboren eerlijkheid   citeerd dan wel gère erbij van wie u citeerd want anders weet Lawando en al zien volgers niet waarover Lawanda het heef. Da is wel vakers zo, da Lawando niet weet waar Lawanda het over heef  maar gij moet het nie nog ingewikkleder maken dan het al is.

Verder wil ik nogmaals de tere zieltjes, die mijn weblog vol haat, onzin, smaad en laster vinden staan een raad geven?
Neem maatregelen en lees mijn weblog niet. Neem maatregelen en schrijf Uw blog niet. Nee Lawanda, zo gemakkelijk komde gij niet van Lawando en alle anderen af! En iedereen mag van Lawando denken wat of die vind!!! Dus as ze oew blog vol haat, onzin, smaad en laster vinden dat mag dat best van Lawando.
Scheelt een heleboel geschrijf op forums en andere weblogs. Geef niks. Lawando gaat gewoon door.
Of een andere en betere keus, ga eens na of wat ik schrijf inderdaad waar is.
Ook dat scheelt een heleboel geschrijf op forums en andere weblogs. Dus as Lawanda geschreven heef, dan moet iedereen zijn mond houden op alle blogs. Lawando wenst Lawanda nog veel sterkte hiermee.,

En volgende week geen weetjes, ik ga wederom op/met vakantie. Wederom naar Tanzania? Of nee hé, carnaval toch zekers? . Lawando gaat ook. Elk jaar. Gezellig. Gaan we samen disse keer?? . Lawando als Lawanda en Lawanda als Lawando. Snap helmaal niemand d'r ene reet meer van. Hahahaha. Sorrie Natasja, Lawando wou het zekers smaakvol houden. Het was eruut voordat Lawando d'r erg in had.
 

Wordt vervolgd. Fijns

P.s. mocht iemand in de gelegenheid zijn om met deze eerder genoemde Corrie in gesprek te komen, kan men wellicht vragen waarom zij een buisje bloed bij zich had ter controle ipv de fokster van het nest. Warum toch steeds  de ander aan het werk zetten Lawanda!!. Op den site van Corries staat alles wat of gij nodig heb om Corries te contacteren  mee telefoonnummers en emails en zo. Niks bizonders.
Kan men wellicht ook vragen waarom het koopcontract op naam van deze Corrie staat/stond ipv de fokster van het nest.
En natuurlijk openbaar maken. Precies! Dan kunde Uedele hooggeboren aanhangster van de  waarheid  het meteen zelvers openbaar maken. Dat gaat Lawanda anders ook heel goed af.

Nog effkes Lawanda. Uedele wil altied van alles weten. Da is heel goed. Ook van gestorven pupkes. Want van vragen is nog nooit iemand dom geworre.

Dus nou dat ons Lawanda toch effkes  op vakantie gaat en Lawanda  altied zo geerne van alles de waarheid vertelt  mag ze hier iederene uit de doekskes doen hoe dat nou zit mee dat gestorven pupke as ze terug is uut Tanzania of Libie of Tunesië of Egypte. 

Lawando bedoeld dat eenzaam geboren pupke zonder broertjes en  zusjes wat vorig jaar alenig was geboren in oktober  en toen een dag  of twee daarna is overleden. Zo superzielig. Ge wilt toch niet Lawanda, dat uwe Lawando hierover gaat klappen, niet?. 

Want Lawando wil wel is weten of dat Lawanda met hetzelfde verhaal kom als wat Lawando weet. Maar of dat Lawanda die echte waarheid durf te vertellen, dat denk Lawando dan weer van niet!


Potje bier erbij. Da gaat Lawando  met vastenaovond goed af. Lawando is er effkes weg van. Wel TV kijken of Lawando Lawanda erregens met vakantie ziet.


Geplaatst door lawanda op 06:32 0 reacties


Nog ginne reakties? Tis toch wa....