donderdag 10 februari 2011

Lawando peinst mee met Lawanda

Ik stond als volger bij saarlooswolfhondenweetjes. Lawanda heb me eraf gegooid. Toen gaf ik een reaktie op saarlooswolfhondenweetjes waarom ik er af was. Zal me benieuwen hoe lang of ze dat laat staan. Lawanda wil geen antwoorden maar jullie weten dat ze ze toch krijg. Ik geeft u garantie dat u alles hier mag volgen en dat ik er geen reactie afgooit. Was getekent Lawando.
Een louw babbeltje van Lawanda deze week, de RaadvanBeheer heeft het weer helemaal fout gedaan natuurlijk, keurmeesters doen het ook niet goed , de verkeerde hond is no.1 geworden en nog zo wat meer. Soms snap ik echt nie waar ze’t over heeft. Als gij weet  waar of Lawanda t over heef moet ge ‘t maar schrijven. Lawanda weer in zwart, antwoorden in rood. Da witte nu wel. Komtie.
woensdag 9 februari 2011
Gefeliciteerd met je bastaard is er op een forum te lezen.
Dit zal ongetwijfeld sarcastisch bedoeld zijn, maar er zit wel een kern van waarheid in.
Niet sarcastisch, Lawanda,dit is  gewoon gemeen!!! En daarom schrijf U het hier nog een keer op, dat is Lawandos  mening

De hond welke in Eindhoven nr. 1 is geworden is niets meer maar ook niets minder dan een bastaard of een kruisingsprodukt. Jammer voor U dus dat was ff slikken. Een bastaard word no. 1 volgens Lawanda, al een Lawandabriefje naar Eindjeshoven onderweg met de bewijzen zekers? dus als een nvsh hond no. 1 word is ‘t ook een bastaard?.. Is deze Saarlooswolfhond, want hij is als zodanig gekeurd, dan geworden tot een Duitse Herder? Lijkt me sterk, anders word ie niet n0. 1
Kijk nu eens naar de foto, welke foto?  ziet men die achterhand? Nee.
Is dit de achterhand van een Saarlooswolfhond of van een Duitse Herder? Ik zie helemaal geen foto
Deze hond deed mij denken aan Tango Timber, die stond ook zo. U weet wel, die hond die o.a. na de Winner tentoonstelling als een plumpudding in elkaar zakte, omdat hij niet eens normaal op zijn poten kon staan. Tangootje heeft meer bekers en kampioenschappen bij elkaar gelopen dan alle Lawanda hondjes bij elkaar! Dat staat ook in het boek van de RaadvanBeheer over de Hollandse rassen. Tango won het meeste. Gek, om een zo over een hond die telkes no.1 word te schrijven. Gewoon jaloers den ik. Dit is Helemaal lawanda.
Nu kan het ook de manier van voorbrengen zijn, maar een Saarlooswolfhond dient recht op de poten te staan en niet zoals deze hond, de linkerachterpoot ver achter de loodlijn vanuit het zitbeen. Een Saarloos moet ook niet van angst in de ring zun behoefte doen. Of zo schijtbang dat ie van angst over de grond kruip. Dat zagen we ook wel is, hé Lawanda.

Ik vraag me dan ook af waarom kan er niet gekeurd worden door een raskeurmeester, waarom een buitenlandse keurmeester die misschien ooit in zijn/haar leven 1 keer een Saarlooswolfhond op een foto heeft gezien?
Ik weet wel, een Nederlandse Raskeurmeester is te duur, maar tegenover de exposant ben je verplicht om je hond goed te laten keuren.
Als exposant betaal je een heleboel geld om je hond door een deskundig iemand te laten keuren.
Je maakt mee dat er op een show gekeurd wordt door iemand uit bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland.
Deze man zat met een honden-encyclopedie op tafel, want hij had nog nooit een Saarlooswolfhond gezien!!
Voor aanvang van de keuring nog even snel de rasstandaard door lezen en dan keuren, dat kan toch niet.
Jawel, dat kan dus wel en het gebeurt ook.
Briefje weer naar de RVB zekers.? Dit kan toch niet! Steek daar is u energie is in. Schandalig, zo kan mijn buurman het ook. maar als de keuringen goed uitvallen voor u honden blijf gij stillekes.

Je maakt wat mee op tentoonstellingen, nu heb ik persoonlijk niets met tentoonstellingen, vind het wel leuk als toeschouwer maar met mijn eigen hond? Nee dus. Ik heb Uedele nog nooit langs de kant gezien, Lawanda. Hoe ziet U er uit? Zal ik de volgende keer opletten.Soms zie ik Saarlooswolfhonden die er ook niets aan vinden, maar soms zie ik Saarlooswolfhonden die staan in de ring met een houding van: “Kijk naar mij, ik sta hier een partijtje mooi te zijn”.
Vaak is het zo dat een ‘mindere’ hond door ervaring van de handler een U kan pakken, maar een prachtige hond kan door ervaring van de handler een G pakken. Voor alle duidelijkheid, in het laatste geval heeft de handler dus geen ervaring en maakt er zelf een potje van. Moet u ook een handler nemen met ervaring! word u ook in Eindjeshoven no 1!

Hoe wordt je nu in Nederland Raskeurmeester?
Wel als eerste dien je je KKI, KKII en E&B te halen. KKI is redelijk te doen, de meeste mensen halen dit wel in 1 keer, uitzonderingen daargelaten.
KKII is al moeilijker, daar wordt dieper op de materie ingegaan.
E&B tja, je moet er zin in hebben.
Maar als je slaagt kun je bij de Raad aankloppen om voor een bepaald ras examen te doen.
Voordat je zover bent zijn er vaak al 2 of 3 jaar verstreken.
Ja en…..?

Maar goed, je doet dan examen voor een bepaald ras. Voor de Nederlandse Herderrassen dien je altijd examen te doen, zo staat geschreven en gedrukt.
Dat zijn dus de Hollandse Herdershond, de Schapendoes en natuurlijk de Saarlooswolfhond.
Je kunt dus alleen groepskeurmeester worden als je ook in deze 3 rassen een examen hebt afgelegd. Waarom weet u dat allemaal. Gezakt?
Dat de Raad hier af en toe een andere draai aangeeft?
Navraag leert dat er namelijk 2 keurmeesters zijn die geen examen voor de Saarlooswolfhond hebben afgelegd, maar toch het keurmeesterschap voor dit ras als cadeautje hebben gekregen van de Raad.  Schande! Wie zijn dat lawanda? Namen en rugnummers! Kunnen we samen een aktie op touw zetten om ze te ontslaan.
Van het loopbaan-traject is (ook dit bestaat bij de Raad) is vooralsnog geen sprake.

Raad van Beheer Voor alle (ras)honden! Jee, krijgen we die regeltjes weer, hou euch vas, hou euch vas, hoal ’t peksken uut de kas… ja dat snappen ze alleen bij ons.
Uitvoeringsregels voor de organisatie en uitvoering van rasexamens en beoordeling van de kandidaten voor deze examens.
Paragraaf 4. Nederlandse rassen.
Artikel 39.
1. Voor Nederlandse rassen moet altijd een volledig of compact rasexamen worden gedaan.
2. Voor de Hollandse Smoushond en het Markiesje kan met betrekking tot benoeming voor het ras volstaan worden met het volgen van een Seminar, c.q. het stage lopen op een clubmatch of Jonge Hondendag van de betrokken rasvereniging.
Deze regel gold ook al in de vorige versie van dit reglement.

Ook een aankomend keurmeester voor een ras moet zich aan een bepaalde etiquette houden.
Zo moet de rasvereniging 6 maanden van te voren in kennis worden gesteld dat deze man of vrouw examen wil doen in het bepaalde ras.
Dat dit niet altijd gebeurt is bekend, ook bij de Raad en de VKK. VKK? Vereniging van Kansloze Kampioenen? Vereniging van Keurige Knapen? Vereniging van Kotsende Koks? Moet ik hier ook weer naar raden? Het is nooit perfekt en op alle slakken zoutleggen helpt niet maar bij U    kan de RVB tegenswoordigs niks meer goed doen. Waarom Lawanda?

Daarom heb ik de AVLS gewaarschuwd dat de uitgenodigde keurmeester helemaal geen raskeurmeester was voor de Saarlooswolfhond en derhalve (  derhalve pfffff) niet mocht kwalificeren op de clubmatch. Dat de secretaris van de AVLS dan verteld dat deze mevrouw wel een aspirant-keurmeester was voor de Saarlooswolfhond was dan ook uit een heel grote duim gezogen.
Gelukkig is het allemaal goed op de pootjes terecht gekomen en werd deze mevrouw gebombardeerd tot ringmeester en mevr. van Deyl tot keurmeester (want tenslotte is mevr. van Deyl raskeurmeester van de Saarlooswolfhond). Weer zo een onzin,die aspirant keurmeesters kunt u gewoon opvragen. Niet gedaan zekers? begrijp in ene waarom die meneer van de NVSW die als maar foto’s stond te nemen op de clubmatch was, om te controleren natuurlijk.

U merkt wel dat als je als Raskeurmeester wilt optreden op tentoonstellingen je behoorlijk wat in je mars moet hebben.
En dan ga je naar een tentoonstelling waar iemand keurt die totaal geen begrip heeft van jouw ras. zeg Lawanda duzzzzz..! Nu kunt u natuurlijk zeggen, dan moet je maar niet inschrijven. En daar zit wat in. Zekers te weten. Schrijf is in als Corrie keurmeester is. Die heeft zekers te weten begrip van de Saarloos.
Maar zoals zo vaak, je schrijft wel in en vooral met de hoop dat er door de organisatie van die tentoonstelling toch wel een keurmeester is uitgenodigd die verstand van zaken heeft. Dan blijkt dat het tegenvalt. Als t voor u tegenvalt, Lawanda wil dat nie zeggen dat de keurmeesters   d’r geen verstand van hebben hé.

Ik pleit er dan ook voor dat voor Nederlandse Rassen, Nederlandse Raskeurmeesters worden uitgenodigd. Voor Engelse Rassen, Engelse Keurmeester enzovoort. Buitenlanders eruit? klinkt een beetje eng Lawanda. Wil je internationaal kampioen worden  moet je toch naar het buitenland. Vraag maar is aan die van Tmoreeke.
Of dat er door de Raad geen cadeaus meer worden weggegeven, maar dat er altijd examens in elk ras moeten worden afgelegd.
Nu zal dat niet altijd mogelijk kunnen zijn, maar dromen mag toch altijd? Nou zeg Lawanda zelf dat het niet altijd mogelijk is? En eerst zeg Lawanda dat het NOOIT moet kunnen. konsekwent? Drooom maar lekker, Lawanda.  Mag van mij.

Er zijn ook wel Raskeurmeesters die niet sterk in hun schoenen staan, deze mensen dienen (in mijn ogen) geen keurmeester te zijn. Lawanda kan het niet laten, oordelen over mensen!.
Bij de Saarlooswolfhond was er ooit een keurmeester die zich afvroeg of de crème-wittekleur wel een erkende kleur was.
Jawel, een Raskeurmeester. Die moeten volgens Lawanda toch heel veel in hun mars hebben? Toch geen Nederlandsen Raskeurmeester, Lawanda???? want dan klop u verhaal weer niet met wat u net schreef. Maar ja, over de doden niets dan goed is het gezegde en daar laat ik het dan maar bij. Over de doden niets dan goed, maar Lawanda geeft de dooden  nog een trap na en daar laat ik het dan maar bij. Vedders geen idee waar dit over gaat.

In Engeland is het zo dat indien een keurmeester zich niet zonder hulpmiddelen kan voortbewegen mag hij/zij niet meer keuren.
In Nederland is het nog niet zo ver, daar zie je oudere keurmeesters die wel een stok nodig hebben, maar dan wordt de stok tegen de tafel aangezet en wordt er gekeurd zonder stok. En zo hoort het ook.
Sommige rassen zijn er namelijk niet van gediend dat daar een keurmeester met stok komt aanwandelen.

Ik heb met belangstelling het stukje gelezen van dhr. Wilschut.  Dhr. Wildschut? Wie is dat nou weer?? Wat ik hier uit haal is dat de Raad van Beheer behoorlijk in de fout gaat. Natuurlijk, dat weet iedereen. De RVB die gaat bij Lawanda altijd in de fout hé.. Want het is toch zo dat indien je een nestje fokt en daarvoor stambomen aanvraagt meteen gebonden ben aan de regels van de Raad oftewel in de wandelgangen het KR? Pas maar op met het inschrijven van die 5 pupkes Lawanda, de RVB gaat zomaar in de fout, dat witte nu wel hé!
Dit is dus koppelverkoop en volgens deze jurist is dit verboden. Koppelverkoop? Koppelverkoop is al je gelijk 2 dingen moet kopen. Dat weet Lawanda ook wel !!
Nu weet iedereen dat een hond niets meer en niets minder is dan een wegwerpartikel. Bij mij niet. Misschien bij Lawanda? Net zoals een auto of wasmachine. Mijn auto en wasmachine ook niet, Lawanda die van u misschien daar kan ik niet over oordelen hé. Weggooiartikelen, gooi je na gebruik weg.Garantie tot aan de voordeur is een beetje te sterk uitgedrukt, meestal is de garantie 6 maanden of 1 jaar. Hooguit 2 jaar.
Bevalt het hondje niet of wordt hij/zij ziek, je kunt genoegdoening eisen.
Wat zeggen veel fokkers dan?
Brengt het hondje maar terug en kies maar een ander uit. Dat leste zal bij de nvswh moeilijk gaan hé.
Of je kunt in sommige gevallen een gedeelte van je puppengeld terugkrijgen, maar moet je wel je hondje inleveren bij de fokker.
Zo ben je als puppenkoper vaak de verliezende partij. Daarom een contract vantevoren doorlezen, Lawanda! Waar is het contract van de nvsw? Wat staat d’r in, of houden jullie dat ook  liever geheim???

Het had zo mooi kunnen zijn indien de Raad en de Dierenbescherming zich hadden ingespannen om honden/dieren en dus levende wezens niet als consumptieartikelen in het wetboek te laten voortbestaan. Hebben ze ook gedaan volges mij, maar ze gaan niet over het wetboek hé? Wist ik, Lawanda wist ’t ook!.
Helaas is er nog een lange weg te gaan voordat er werkelijk iets bereikt kan gaan worden.

Koppelverkoop is een trouwens een algemeen begrip in Nederland. Koppelverkoop is al je 2 dingen tegelijk moet kopen. Dus eerst lid worden van de nvswh en dan pas een pup kopen.
Koop een nieuwe auto, moet je naar een dealer van dat merk auto voor onderhoud, anders vervalt de garantie. Is geen koppleverkoop.
Wordt lid van een weekblad, krijg je een dekbedovertrek cadeau of korting op het abonnementsgeld. Is geen koppelverkoop
Wat raar dat dit dan niet aangepakt wordt of is het meten met verschillende maten? Is niet raar want t is geen koppelverkoop. nou snap ik t. je krijg een pupke kadeau of korting als je lid word bij de nvswh en dat is volges Lawanda koppelverkoop die mag. Nou dach ‘ t niet.

Zo las ik op de SWHZB weer dat er 5 Saarlooswolfhonden herplaatst moeten worden anders worden ze in beslag genomen en eindigen dan in het asiel. Ja, zielig. Voor honden en baasje.
Of er de mogelijkheid bestaat dat ze in het asiel afgemaakt zullen worden?
Weet het niet en hoop het ook niet. Hoop ’t ook niet. Doet U er ook wat aan vedders? Of alleen maar een beetje d’r over schrijven.
Gelukkig zijn er altijd mensen die tijd en ruimte hebben om een herplaatser op te vangen.
Misschien kan het Martina Mangel fonds van de AVLS bij springen, dat fonds is er voor o.a. herplaatsers. Klopt. De NVSW heeft die ook zo een fonds?? Kunnen jullie leden ook zo een hond uit Duitsland opvangen of mag dat niet, zou wel goed zijn nu ze zo weinig pupkes hebben bij jullie, heb je ook meteen vers bloed. Bastaardenbloed dan. Nee toch nie, u schrijf zelf dat ‘t  Saarlooswolfhonden Zijn. Hahahaha.
In ieder geval hoop ik dat alle hondjes een goed tehuis krijgen. Ik ook.

De Sophia-vereeniging had ten tijde van Zembla ook een perscommuniqué uitgegeven waar de honden met recht geen brood van lusten. Waar gaa t ditnou weer o ver?
Dat is in een ietwat genuanceerder vorm (humhum) verschenen op hun website.
Een fokverbod van Cavelier King Charles Spaniels? ? Ik hoop het niet.
Waar moet nog meer een fokverbod op?
Sharpei’s, Chow-chow, Chihuahua’s en ga zo maar door. ? Ik hoop het niet.
De Golden’s, de Labrador’s. ? Ik hoop het niet.
Zo zijn er tientallen rassen, wat te denken aan de Saarlooswolfhonden van de leden van de AVLS? Moet daar een fokverbod op?  Ik hoop het ZEKERS niet.
Hoeveel dragers zijn er inmiddels met het DM en/of Dwerggroei-gen? Waar. In de NVSWH? niemand weet dat hé. Zelfs Lawanda niet!
Hoeveel hebben er Distachiasis enz.? Moet er allemaal een fokverbod op Lawanda? Ook op PRA?. Dan kunde wel ophouwen bij jullie.

Over Zembla is al genoeg verschenen. Het is en was een gemiste kans, kun je alle wantoestanden in de rashondenwereld aan de kaak stellen, knip je er meer dan de helft uit, (   zat Lawanda  er bij toen het geknipd werd? ) geef je uitspraken niet volledig weer en dan kan iedereen wel zeggen en schrijven: Dat is televisie, dat klopt toch niet!
Had een documentaire gemaakt van 2 uur (of 4 uur, of een hele dag) of desnoods een vervolg, maar nee hoor. Zembla heeft t‘ook al niet goed gedaan duzzzz. Zo’n gemiste kans, maar misschien kan de goeroe van de AVLS, Zembla overhalen een vervolg te maken. Daar heb je Lawandas goeroe weer.  Komt zijn verhaaltje over Dwerggroei, waar hij wel wat over wist te vertellen, misschien ook aan de orde. Een verhaaltje van Lawandas goeroe over dwerggroei. Snapt dit ff niet.

Het lijkt wel of in Nederland en dan bedoel ik de Raad van Beheer het wiel opnieuw uitgevonden moet worden.
Waarom niet van alle fokdieren en alle puppen DNA opslag. Precies! Zou heel goed zijn! Eindelijk een goed idee. Zijn we ’t eens!!!!!
Meteen controleren of de ouderdieren inderdaad wel de ouderdieren zijn en dan pas de stambomen uitgeven. Ik staat paf!!!!! Helemaal goed, Lawanda. Nou weet ik dat de AVLS fokkers wel DNA opslaat maar de NVSH niet! Leg dat is uit! Waarom bij jullie niet???

We weten inmiddels dat er uit de Oostbloklanden karrenvrachten met puppen binnen de Nederlandse grenzen worden gebracht. Een kwaadwillende fokker heeft dan een nest van 4 puppen opeens een nest van 8 puppen. Doe daar ook is wat aan Lawanda!
En indien de ouderdieren kampioenshonden zijn kan er in veel gevallen meer geld gevraagd worden voor de puppen.
Daar zou de Sophia-Vereeniging en Zembla eens achteraan moeten gaan. Of Lawanda zelf. Maar Iedereen  moet weer van alles doen van Lawanda en zelf blijf ze liever op d’r luie krent zitten. Pak die fokkers en puppenfabrieken eens goed aan, maar ja wie ben ik om dat te opperen. U bent toch Lawanda! Voor je het weet heb je de hondenmaffia op je dak.  U wil onbekend blijven altijd anderen aan het werk zetten en zelf alleen achter de computer wat te zitten te schrijven. Dat is wel makkelijk hé. Heb U altijd anderen voor U edele laten werken?
Maar ach, er zijn altijd mensen die ook nog reklame maken voor zo'n kennel/puppenfabriek, of op hun site of blog. Dat zal best, dat hou je.

En ook als we allemaal eerlijk zijn, (allemaal eerlijk zijn????) het gebeurt allemaal dichterbij dan je denkt. Puppenkopers, die op goed advies van zogenaamde vrienden ergens een Saarlooswolfhond kopen en dan van een koude kermis thuis komen.
Stambomen die niet kloppen en wat doen de meeste mensen?
Wel ook de ogen sluiten voor deze wantoestanden. Nee dan Lawanda die doet er wat aan, die schrijft een stukkie op saarlooswolfhondenweetjes dat schiet lekker op.

Op de website van de Louba Tar kennel staat de brief met naam en toenaam vermeld van het DNA onderzoek van Senna en Sidhe Flann. Wat staat er nu toch duidelijk te lezen:
”De onderzochte pups kunnen volgende dieren als ouders hebben”.
En dat terwijl de eigenaar van Senna nooit bloed van zijn hond heeft afgestaan voor DNA en heeft verklaard dat zijn hond Senna nooit heeft gedekt.  Lawanda heeft overal kommentaar op behalve op zichzelf. Ik hou alleen u onzin bij,. ik kan wel aan de gang blijven.
Misschien zou de Raad dit dossier weer eens naar boven kunnen toveren en nog eens napluizen wat er nu toch allemaal fout is gegaan. Bij de RaadvanBeheer gaat alles verkeerd, heb U net zelf gezegd. Schiet dus niet op maar dat gaan ze zekers doen als ze deze saarlooswolfhondenweetjes hebben uitgelezen. Is er meteen overleg bij de RVB heren want ze hebben de nieuwe saarlooswolfhondenweetjes weer uit, weten ze weer wat ze moeten doen hé. Stuur is een brief aan de RVB en stuur is een brief aan de NVSWH dat ze ook  DNA moeten opslaan, dan ben u goed bezig Lawanda, misschien helpt t. Bij de NVSWH luisteren ze toch wel naar u? Op hun website hebben ze t over U,
Want dat er van alles fout is gegaan bij de Raad staat/is boven alle twijfel verheven.
Dat staat/is al heel lang bij Lawanda boven alle twijfel verheven.

Wordt vervolgd.
Geplaatst door lawanda op 03:37 0 reacties

Borreltje op en dan maar tikken tot diep in de nacht. . Weer laat geworden zie ik. Denk aan u nachtrust  en weer geen reacties hé.  Of gooid u er nu alles van af?
Wordt vervolgd, Lawando.