donderdag 17 februari 2011

Lang verwacht en toch gekomen

Zekers, maar lang verwacht en nie gekregen doet den gek in vreugde leven, zeggen ze hier bij ons. . Tjongejongejonge die Lawandaklub heb er wel efkes over gedaan hé. Maar goed  ze zen met z’n allen nu uitvergaderd. Kan de Raadvanbeheer weer in paniek bij elkaar komen. Komt ook goed uit vedders  want Lawando had d’r echt weer zin in. De Lawanda is  in zwart. Lawando weer in rood. Komtie.

Lang ver/gewacht en toch gekomen. Heb ik niet ooit een keertje geschreven over het niet eens zijn met de AVLS en dat je kop vooral niet boven het maaiveld dient uit te komen bij de AVLS, want dan wordt je zogezegd: geknipt en geschoren? Altied makkelijk gratis knippen en skeren in tijden van crisis, hé.

En jawel hoor, er is nu iemand opgestaan die het nodig vindt tegen zowel niet-leden als leden van de AVLS te schoppen. Komt de ware aard van dit lid van de AVLS nu pas naar boven? Lijkt er wel op. He he eindelijk heb Lawanda  Lawando opgemerk. Mag Lawando nu weer als volger terugs op saarlooswolfhondenweetjes??? Uedele had eers Lawando er af geknikkerd, witte nog wel? Ach astublief Lawanda . Lawando wil zo gere. U heb toch niks te verberge.???

Dit is geen goede reclame voor de AVLS want dit lid spreekt voor veel, zo niet alle leden blijkt uit zijn reactie: Ach, dat valt wel mee, ze vinden het een beetje zielig allemaal.  Zielig zekers. Nee, Lawando is lid van de Eppo en de Donald Duck!. Geen goeie reklame veur de AVLS?? Maakt Lawanda zich daar druk om dan? Sorrie, Lawando weet datte Gij niet graag kritiek hoort, maar t is nu eenmaal zo en gij zijt toch altijd zo van de waarheid en zo?... Nou Hou euch vast, d'r komt nog veel meer waarheid aan.

Toch staan er wel een paar reacties/antwoorden in het eerste stukje die mijn wenkbrauwen deden fronsen. Ik wist wel dadde Gij kwaad werd. As ik ’t nie dacht

Hij (ik neem aan dat het een hij is) geeft een reactie op het aankeuren van Tala Lawanda weet al zekers dat Lawando een man is? Knap hoor. Daarvoor moet Lawando telkes eers efkes in iemands broekske of bloeske kieken.  Maar ja, Lawanda heb wel meer helderziende gaven, weten wij niet?.
 

Ik schrijf:Heeft het bestuur u, als lid van de AVLS, al verteld dat ze inderdaad een brief naar de Raad heeft gestuurd inzake het aankeuren van Tala? (Mithera x Adess) Vast wel, dat heb ik dan gemist.
Zijn reactie (want een antwoord is het niet): Raar dat u iets mist! Dat ben ik niet van u gewend. Waarom zou het bestuur zich bemoeien met een nest van een andere fokker buiten de AVLS? Maak het voor het antwoord wat  uit of Lawando lid is van de AVLS of niet? Daggut nie. 

Het verbaast mij in die zin, dat dit nest geboren is op 29 maart 2008 bij mede-oprichter van de AVLS JosdB. JosdB, was ten tijde van dit nest lid van de AVLS. Dus hoe komt Lawando er nu bij dat dit nest van een andere fokker buiten de AVLS is? Is 't alweer zolange geleden? Drie jaar alweer? En nog steeds niet uitgemekkerd d'r over? Ten tijde van de batavieren werd er nog veel op de rivieren gekanoot. Zou Lawando nou niet meer durven. Veuls te gevaarlijk. . Soms verandert er wel is wat om oe hene, Lawanda. Is oe dat nooit opgevallen??  en  dat gij niet alles weet  word nu wel duidelijk. maar dat is ook nie erg. Gij kunt gewoon toch nie alles weten? D’r is er maar ene die alles weet en da  weet Lawanda ook wel.  

Staat er ook niet geschreven op de website van de AVLS? Wij komen op voor de belangen van alle Saarlooswolfhonden, ongeacht bij welke vereniging of bij welke fokker de hond is gefokt.
En alle Saarlooswolfhonden is bij mijn weten: het RAS Saarlooswolfhond. He, he, we zijn eruut. Lawanda zeg: alle Saarlooswolfhonden zijn Saarlooswolfhonden. Het gaatt den goeie kant op.  Maar dan nog snap Lawando nie waarom d’r zo nodig een briefke naar de RvB moest . De AVLS is toch nie de polisie van de RvB. Die kunnen da heus zellufs wel af. 

 Verder:Heeft het bestuur u, als lid van de AVLS, formeel op de hoogte gebracht dat dhr. JosdB. geroyeerd is?Vast wel, dit in het kader van de openheid. Komt het antwoord: Een bestuur neemt beslissingen, dat staat los van openheid.
Wat is het kenmerk van de AVLS? Samenwerking en openheid.
De AVLS wil een open en democratische vereniging zijn, waar iedereen lid kan worden, waar elk lid mag zeggen en schrijven wat hij wil en waar naar elk lid geluisterd wordt. Onze leden bedrijven in goede, onderlinge samenwerking een verantwoorde fokkerij. De AVLS gelooft sterk in de kracht van het gezamenlijk delen van kennis, kunde en ervaring. Daarnaast vinden we open, eerlijke en volledige informatie over het karakter en gedrag van de Saarlooswolfhond belangrijk. Die openheid streven we ook na in zaken tussen het bestuur en leden waarbij een goede communicatie onontbeerlijk is.
Zo stond het tenminste in 2009 en 2010 op de website van de AVLS.
Op 16 februari 2011 staat er:
De AVLS hecht veel waarde aan het gezamenlijk delen van kennis, kunde en ervaring. We willen een open en democratische vereniging zijn, waarvan iedereen lid kan worden en waar naar elk lid wordt geluisterd. Onze leden bedrijven in goede, onderlinge samenwerking een verantwoorde fokkerij.Daarnaast vinden we eerlijke en volledige informatie over het karakter en gedrag van de Saarlooswolfhond belangrijk. Die openheid streven we ook na in zaken tussen het bestuur en leden waarbij een goede communicatie onontbeerlijk is.Waar de NVSWH verweten wordt dat de leden niets te zeggen hebben, is klaarblijkelijk ook van toepassing op de AVLS want de zin: “Waar elk lid mag zeggen en schrijven wat hij wil” is verwijderd. Zou het redacteurtje dus nog steeds fan zijn van het regime in Iran? Het woordje gezondheid mis ik in deze context.
Dus die arme leden mogen niet meer zegge en schrijve wat ze willen  en er word ook nie naar ze geluusterd?? Het moet niet veel gekker worre Lawanda. Dat is Lawando helemaal met uwe heiligheid eens. Begint bijkans op de NVSWH te lijken, wa?  Monddood maken en zo. Houd Lawanda de website van de Raad van beheer ook zo bij om te zien wat of d’r van 2009  tot 2011 anders op staat??? En dieje van Albert hein ook? En van de Gamma??  Nou, veel plezier d'r mee.Ieder z'n hobbie. Uedele houd uzellfs wel bezig zo! Zuperzielig.  En wat er eerders op de AVLS website stont? . Moet dat tot 2073 hetzelfdes blijven?  misschien is d'r over 6 maanden weer wat anders. Dan ech goed opletten Lawanda. Ge weet maar nooit wat d'r dan weer stiekum is veranderd, wa!!. !! Op de NVSWH site moesten ze de stambomen van ALLE Saarlooswolfhonden erkennen, Ook buiten hun eigen  klub,  Witte dat nog wel??? Moest van de RaadvanBeheertjes. En was dat er niet  na 2 weekskes op kousevoetjes vanaf gehaald???? . Nou... Wa zeurde dan! Maar daar zeg Lawanda vedders niks van.

Lawando begrijp dat Gij dit zinneke: Komt het antwoord: Een bestuur neemt beslissingen, dat staat los van openheid. nodig heb om een heul epistel neer te pennen. maar nu het antwoord, Het is toch niet zo dat het bestuur van de NVSH voor elk scheeteke een ledenvergadering bijeenroep ??? niet erg praktiesch en bij jullie al helemaol niet van toepassing. Jullie leden hebben toch helemaal geen inspraak?  

Ik vind het jammer dat door de schrijfwijze van Lawando (dyslectisch?) een deel van de essentie van zijn blog verloren gaat. Dyslektiesch zekers en zelf voel ik mij ook nie erg lekker. 

Stel voor dat hij eerst de spellingscontrole toepast voor het plaatsen. Lawanda zet geerne anderen aan het werk, da witte nu allmaal wel. 

Dan nog een reactie op Anouk. Die gaat lekker tekeer, zou bijna denken dat zij ook lid is van de AVLS.
Misschien kan zij deze Lawanda eens vertellen waar zij (Lawanda) politieagent speelt in Saarlooswolfhondenland, haatdragend is en mensen beschuldigd en lastig valt zonder concrete bewijzen? Gaat zellufs ouderhoeren met die Anoek. Op oew eigen blog en niet hier. En als Lawanda niet zellf die haatdragende rotzooi van haar zellfs kan vinden dan heb ze pas echt stront in de ogen... en niet zoon klein bietje ook. Gek dat ieders dat kan vinden behalve vrouwke Lawanda zellf. Zo triestig. Snap Lawanda dat nou? Dat wij Uwe edele heiligheid die niks gene kwaads in de zin heef allemaal zo zielig vinden.

En dan vooral antwoord kan geven over lastig vallen zonder let wel zonder concrete bewijzen. Misschien kan zij ook vertellen welke leugens Christa over Corrie heeft geschreven en verteld? Ja klap hier ok es over Anouk! Lawando wil dat ook wel is weten. Ieders weet toch dat Christa nooit nie leuges verteld en al heulemaal nie over Corrie.  En gij weet dat zekers as geen ene andere!!!

Dan de website van de Louba Tar. Dan dit, dan dat..... Gij werk 't wel allemaal effisient af Lawanda. Overgenomen onder citaat: “Al meer dan 30 jaar is Cornelia Keizer actief in de kynologie als o.a. (bestuurs)lid van diverse rasverenigingen in Nederland en andere Europese landen, als fokker en als internationaal keurmeester. Hierdoor is zij onbetwist expert op het gebied van Tsjechoslowaakse Wolfhonden en Saarlooswolfhonden.  Is ook zo. 

Kennel de Louba-Tar selecteert met zorg op schoonheid, gezondheid en karakter, met als resultaat meer dan 100 nationale en internationale kampioenschappen”. Kende nog een puntje aan zuugen, wa!
Het woordje onbetwist doet het hem, nietwaar? Ja? 

Selecteert met zorg op gezondheid. Zijn we nu alle chiardia en coccidiose problemen al vergeten?  Dat heurde mij nie zeggen, die beestjes krijg je er maar niet uitgefok wa? Wit het vrouwke Lawanda ook hoeveel Chardiaria  en Coksiliconen in heel schone hondenpensions en asiel voorkomt. Nee? Gaat da eers maar is uitzoeken. Zal U edele nog verbazen.
Zijn we nu alle zieke hondjes al vergeten? Nee, natuurlijk niet  en misschien benne ze alweer wat opgeknapt
(allemaal te lezen en na te gaan op forums) Lawando heb wel wa anders te doen. 

100 nationale en internationale kampioenschappen moet Johan B. als een gruwel in de oren klinken, maar heb ik iets over deze website gelezen op zijn blog. Lawando zei al eerders dat hum wel wat anders te doen heef dan al die blogs afstruinen en zekers van dat meneerke. Ge bedoelt dat redacteurke, die zo prinsipieel is hahahaha. Daar zijn er veelen van, die zo eerlijk en prinsipeel zijn. Kijk maar naar uzelvers Edelachbare Heiligheid. denk Lawando. Trouwes Lawanda... witte wel dat er meer zijn die JohanB. heten in de AVLS. Nee? Dat moet vrouwke Lawanda maar is aan een dat ander vrouwke vragen. Precies, da vrouwke da alles weet.!
Trouwens op Marktplaats een oproep:
Onder citaat:
Gezocht: wie heeft er een wolfhond van louba-tar?? GEEN STAMBOOM?!
“Ik heb hem gekocht bij Corrie in Frankrijk, kennel de louba tar en nu zit ik nogsteets tewachten op zijn stamboom! vandaar dat ik bij deze een berichtje hierzo plaats. Ik wil graag met met mensen in contact komen die ook bij deze vrouw, zijn of haar Tjech of Saarloos heeft gekocht en ook nog op de stamboom zit tewachten of lange tijd op heeft gewacht !!”

Deze oproep gaat over Falcon. Falcon is helegaar nie deur Corries verkocht. Volges Lawando was da iemand gans anders die den eigenaar was van de pupkes.. Gij vat klakkeloos zonder wat te  sjeckken roddels over van MARKTPLAATS?  Falcon is een tjech, Lawanda neemt het nu niet alleen veur de lookalikes op door ze te erkennen maar ok van de Tjechen is ze niet vies. Un groot hart schuilt er achter dat blok gewapend beton gelijk Corrie maar dan anders. da'is wel duidelijk. Wil Lawanda niet die 5 herplaatsers uit Duitsland onderbrengen, waar niemand meer wa van heurt?? PupkeJos wil ze wel brengen. Dat is zeker en vast. En witte wa? Ge kunt er nog veul meer krijge.  Wedde? As gij maar wilt .

Er wordt geschreven door het lakeitje dat ik de hond die in Eindhoven nr. 1 en BOB werd heb afgebroken, ik neem tenminste aan dat hij mij bedoelt. Letterlijk schrijft hij namelijk (onder citaat):
“Nu door Lawandiny op het SWW tot op het bot afgebroken wordt”.
Wat heb ik geschreven?
“De hond welke in Eindhoven nr. 1 is geworden is niets meer maar ook niets minder dan een bastaard of een kruisingsprodukt.Is deze Saarlooswolfhond, want hij is als zodanig gekeurd, dan geworden tot een Duitse Herder? Is dit de achterhand van een Saarlooswolfhond of van een Duitse Herder?” Daar heb Lawando ’t al uitgebreid over gehad. Ik blijf nie aan de gang!  Maar re lees ouw eigen stukske nog es goei door.

Nu blijkt deze Anton op de stamboom van Frodo te staan en dus is het een Saarlooswolfhond.Anakin heeft ook een stamboom van een Saarlooswolfhond en dus is het een Saarlooswolfhond. Als Tala aangekeurd wordt en goedgekeurd wordt als Saarlooswolfhond is het een Saarlooswolfhond.
Ik denk da gij het lakeitje erg vreet maakt met dieje opmerkingen. Anton is ook een SWH! Hoera!!! LAWANDA HEB ´T ZELFS GEZEG. !!!       

Een zekere Robin doet nog een duit in het zakje door te schrijven:Citaat:“Petje af voor Corrie Keizer” Einde citaat. Anton Armor d’Emizioni Breizh is gefokt door Beatrice C. en is geboren op 4 jan. 2005. Vader: Tristan Yolt Zazi de Daimpre en Moeder: Ken Sighel’s Choowni Rouk. Aan beide kanten als overgrootouders: Senna en Sidhe Flann de Louba Tar.  Senna? Jawel, de hond die volgens zijn eigenaar nooit en te nimmer heeft gedekt. Hoe kan dat nou! Helemaal deur de war weer Lawanda. Niet dekken en toch een nakomeling op een show? Leest ´t handboek dekken d´r nog is op na. Dieje Anton gaot steeds vaker winnen van de NVSWH! 

Nu heeft de vriendin van mevr. Corrie, Anton geshowd, dus waar komt mevr. Corrie nu in beeld? Natuurlijk, de hond staat op haar naam, met jawel adres in Frankrijk.
Hebben we het over dezelfde Corrie die in Luxemburg als keurmeester optrad en waar niemand had ingeschreven?Hebben we het over dezelfde Corrie die ook jaren geleden bij KC Uden zou keuren en waar ook niemand inschreef, zelfs geen eigenaren met een door haar gefokte hond? Dat ’s nou raar, in Uden zijn altijd veel Saarlooswolfhondkes. Ge wit nog wel, dat de NVSW daar het Sluwe Schaduwke zo lekker te pakken hadden .Volges Lawando komt de NVSW prinsipieel nooit meer in Uden. 

Hebben we het over deze Corrie die wellicht dezelfde is als de fokster uit Frankrijk? Lawando denkt het wel.
Hebben we het dan over foto’s van honden die in de drek staan en geen schuilplaats hebben? Lawando denkt het wel. Tja nie overal in Frankrijk schijnt de zon en de honden hebben zekers wel een schuilplaats.
Hebben we het dan over dezelfde Corrie die volgens Johan B. niet op een bezemsteel rondvliegt? Lawando denkt het wel. Hebde gij dat dan gezien Lawanda? Want Lawanda ziet veul meer as een normale persoon!!  

Hebben we het dan over dezelfde Corrie die op Marktplaats gevraagd wordt om de stamboom van Falcon te sturen? Kunnen ze goe vragen. Misschien plaatst Lawando ook wel 'ne Zoekertje op Marktplaats of de NVSH de PRA gegeves van de hondekes aan Lawando wilt opsturen. Lawando wil ook wel is wat papieren hebben

 Hebben we het over dezelfde Corrie die op een tentoonstelling een zwaar ondervoede wolfhond (een Tsjech) aan een nieuwe eigenaar overhandigde? En dat zijn dan nog de showhondjes, kende nagaan. Hedde geen foto's?  Dan hadde daar meteen ter plekke wat van moetten zegge.
Kijk, als we het over dezelfde Corrie hebben, ben ik ook weer een stukje wijzer. Hieronder foto's van Anton Winner 2010: Voor de liefhebbers (deze foto's zijn niet bestemd voor de weekhartigen onder ons)Foto van Anton in Eindhoven is te bewonderen op Wolfhonden.online. Petje af, het hondje heeft eten gekregen.
Lawando wit wel dat Anton bijna Lawanda daar ook had verslagen. Maar kijk, dat bedoel Noekske nou met haatdragende ge-mannelijkgeslachsdeel. . Ge moet maar is aan oe eige hof fotograaf vragen die altijd zo fijn zit te fotosjoppen met al die fotos van lookalikes op oew eige website. Kande er zo een zielig ripske bijfotosjoppen. of den oogkes wat ronder en bruinerder maken. Ziet het er nog ergerder uit. Kijk es mensen wat een vullis buiten de NVSWH!!!! Allemaal in de fotosjop. dat zegde er niet bij. Mijn  tante het ook dikke tieten op de fotosjop. .

Dan nog een reactie op de prof. uit Zeeland. Niet iedereen weet wie Lawanda is, dat blijkt maar overduidelijk. Er ontstaat geen kortsluiting bij mij als ik het over de prof. heb.  Ik ben van mening dat hij zichzelf heel vaak tegenspreekt en dat maak ik openbaar. Als hij dat kortsluiting wil noemen, is dat zijn goed recht, alleen ik zie het anders
Enkele voorbeelden/uitspraken:Tican loopt nooit los.  Schrijft hij op Hondenforum dat Tican los loopt. Idorh had een ingezakte ruggenwervel. Schrijft hij dat Idorh DM had. Vraag ik waar het bewijs is?  Schrijft hij dat Idorh alle verschijnselen had van DM maar dat het geen DM hoefde te zijn. Al zijn honden hadden PRA en waren blind.  Waarom dan niet de ogen ingeleverd bij de universiteit van Bochum? Schrijft hij dat hij al genoeg gedaan heeft om PRA wereldkundig te maken. Hij heeft bewezen dat lichte hyperreflectie onder PRA valt. Waarmee heeft hij dat bewezen? Schrijft hij dat geroyeerd is omdat hij 4 blinden honden heeft, is dat helemaal niet waar. Hij is geroyeerd door en voor zijn gedrag tegenover leden van de NVSWH en dat weet hij zelf ook maar al te goed. Staat trouwens uitgebreid op Weetjes.Ja, dan is het zekers waar!!!
Hij schrijft dat hij alle stambomen van alle Saarlooswolfhonden en wolven (vanaf het begin) in zijn bezit heeft. Op de vraag om deze te publiceren? Geen antwoord want hij kan de stamboom van Gerard van Fransenum niet hebben.
Dieje prof het toevallig wel alle PRA shit van de NVSWH open en blood gelegd, en dat zint Lawanda's niet hè. En daarom werd ie eruit geknikkert bij de NVSWH, vanweges dat de leden er zoon last van kregen. Schei toch ut. Kritiek kan daar niet hé.  Zo superzielig. Lawanda's weet alles van wa er buiten haar eige klupske gebeurd , gek dadde gij het nooit nie over oew eigen klupske heb. Als ’t waar is wat de Prof prevelt doen ze daar net of d’r geen problemen met PRA zijn. En waarom kloppen leden van de NVSWH bij de AVLS aan als hun een hond met DM heb? Op die vraag heef Lawanda nog gene antwoord gegeven. Hoeft ook niet. Lawanda heb het al moeilijk zat!

Trouwens alle stambomen van alle wolven? Tja, dat moet die prof zelfs maar antwoord op geven.  daar heeft Lawando geen verstand over. 

Miran. Weet je wat ik zielig vind? Dat jij je Saarlooswolfhondenreu ter beschikking van de Tamaskanpopulatie hebt gesteld en dat daar een lijder DM uit is geboren. Ja, dan denk jij natuurlijk aan de eerste plaats aan de honden en niet aan jezelf. Lawando heb  gelezen dat Miran da allemaol keurig heeft uitgelegt en toegegeven en gezegt dat het heul dom van haar was. Klaar. Niet ieders is zo eerlijk en perfekt als Lawanda's. Behalve  die ene natuurlijk, maar dat staat altijd al buiten kijf. 

Er zijn meer mensen niemand. Niemand van de AVLS heeft geweten van de fraude van Rick M., JosdB, Henk de G, Ester van Z en R.B.
Niemand van de AVLS heeft geweten dat er toch stambomen voor het nest Mithera x Adess zijn aangevraagd. Niemand van de AVLS heeft, na het bekend worden dat er toch stambomen waren aangevraagd voor dit nest, een poot uitgestoken om dit tegen te houden. Niemand van de AVLS heeft een brief geschreven naar de Raad. En toch….., Iedereen van de AVLS was op de hoogte, inclusief het bestuur.
PupkeJos en vrouwke (Donna!!! ) Lawanda, verstaat gij wel, kennen elkanders heeel goed. Lawando wil Lawanda niet haar plezanterietje afpakken om de volgende 37 jaar hierovers vedders te zeuren en te zaniken. Maar Lawanda, gij wit ook dat gij pupkes nie serieus moet  nemen en dit pupke al helemaol nie.. . die het hierover zoveul lopen liegen en bedriegen dat nou niemand meer weet hoe of wat dat allemaal in elkaar steek. En da is precies wat  't  Pupke wil. En eerlijk gezeg interresseert het Lawando gene ene malle moer.  Alles is wel gezegt over deze mafkees. Wie ruimt de poep en pies van Pupke efkes op? Hedde alweer wat gedaan pupke? Ja, daar in die hoek. Sorrie. Ach, geef nie pupke.  Mooi daar ziet Lawando  het alleswetende vrouwke al weer aan komen met de keukerol. Bedank Stenka! ..Pupkes gaan altijd voor bij oe hé.   StenkA weet trouwes ook alles af van die zooi van  pupkeJos met dat neske ,maar da 's logies want da vrouwke weet gewoon alles! Maar ’t geheugen van Pupke is net zo kort als ’t lontje van Stenka. Maar die heb dan wel weer een eerlijk lontje. En Noekie heb geen lontje maar een kontje en daar komt Lawando zo nog op.......

Nog even iets persoonlijks tegen Lawando. Oei.

U schrijft dat uw antwoorden geeft op mijn vragen, helaas heb ik er maar een paar kunnen ontdekken, misschien als u tijd en vooral zin hebt kunt u misschien al mijn blogs (zijn er maar 128) eens nakijken en antwoorden geven op al mijn vragen die ik in de loop van de tijd gesteld hebt.  Alleen als u tijd of zin hebt hoor!  Denk Uwe hooggeboren heiligheid nou ech dat  Lawando door al die 128 blogs gaat baggeren op zoek naar vraagskes van Lawanda's??? Ik heb ze nog allemaal op een rijtje heurre!! Vraaghet is aan Stenka, die wit gewoon alles, en die wil het allemaal ook graag vertellen. En  Lawando moet ook werken voor de sentjes hé. Maarre ge mag ze gerust stellen hoor.

Anders blijven die vragen ook onbeantwoord en mijn lezers zullen ongetwijfeld benieuwd zijn naar uw antwoorden en uw kennis van zaken over de AVLS en over de Saarlooswolfhond. Bedankt voor oe vertrouwe. Niet zoveel eer. Ik wor d’r een bietje verleges van.

Heb wel moeten lachen om uw laatste bijdragen, het Brabants of Limburgs taaltje heeft toch wel zijn charme en zeker hoe het door u geschreven wordt. Waarschijnlijk bent u al in de sfeer van het carnaval? 'TIs hier altied carneval.  Lawando ging vorig jaar als look-a-like. Moest toen voor Lawanda's een makkie zijn om Lawando te herkennen. En humor hedde ze hier zekers te weten ook. Bij ons pissen ze in ene keer meer humor d'r uut dan Lawanda in d’r hele leven bij elkaar kan zeiken. 

Had toch al geschreven dat men humor moet hebben bij de AVLS zeker waar het de fokkerij betreft en laten we wel zijn, u heeft humor als lid van de AVLS. Dankewel, maar ikben lid van de Eppo. En humor.... dat is meer dan gij kunt zeggen van de NVSH. Dat zijn met toch een paar zuurpruimen bij elkaar. Die pissen eerders azijn dan humor. Gelukkig worden het er steeds minder. Maarre waar staat dat Lawando bij de AVLS zit?

U durft het zowaar tegen het redacteurtje van de AVLS op te nemen, nu maar hopen dat men de ledenlijst niet gaat uitpluizen en de naam Lawando tegenkomt, want dan??!! Ben bang dat u meteen geroyeerd wordt. Pas maar op, want straks komt de aap uit de mouw! Redacteurtje? Is dat een lieliputter ?? Hahahaha. Dan Kan hij zo het cirkus in met die cirkushond van pupkeJos.  Maar zere neus. Lawando neemt het voor en tegens iedereen op, da witte ook wel Lawanda. Behalve voor Stenka. Die wit alles toch al meer en beter en dan hoef Lawando niet te helpen toch??

Misschien krijgt u ook wel navolgers, tenslotte is er nu een blog van Lawanda, een blog van Lawando. Straks komt er een blog van Lawande, Lawandu en/of Lawandij enz. Veel succes met de cursus Nederlands en anders toch maar de Spellingcontrole? Lawando zal zien stinkende best doen, maar ieder is zo gebekt als hij geboren is toch?  ’t Is vedder met die blogs net als met die rasverenigingen. D'r komt geen eind an en  d’r kommen d'r steeds meer. Heef Lawandos zegen hoor! Mooi,  Lawando gooit maar weer is de kont tegen de krip en mischien ook nog wel de kont van Noekie d'r tegenaan, want daar raken de heerkes op wolfonline niet over uitgepraat. Hedde 't ook gelezen? Mense toch,  wat zijn ze d'r opgewonden van hé.  En Noeki zelfs ook trouwes. Maar de heerkes willen nu de fotos.

Het nichske van Lawando heb zich nu gemelt bij de parenclub van Stenka, en die zal Lawando vedders vertellen wat daar zoals geschreven word. Is Lawando weer helamaal op de hoogte voor de volgende keer. Bedank .

Potje bier d'rbij. Wordt vervolgd. Dus hou euch vas!!
Lawando.