zaterdag 21 mei 2011

Vrije lichaampjes

Luitjes, Lawando had een opperbest idee. De Enigste Oprechte Huichelaarster heef al de blikken erespeld, nou heef Lawando speciaal veur Hedonneke de plastic erespeld aangevraagd. Anders kriege die Zeeuwse tortelduifkes nog scheve oogkes daarovers en dat wil Lawando niet op zien geweten hebben.

Want Luitjes, tis weer fraai. D'r mocht helegaar niet gefokt worre met Kaatje. Zwitserse Fredy wou hut niet en had dat in zien contract gezet. En Stenka had d'r voor getekend, dus ze was hut d'r mee eens. Anders tekent ge niet, wa!  Dus ook nog contractbreuk in Zeelandia. Da verbaas Lawando nou niks. 

Dus ons pupke moes nou snel effeks een contract overtikken op wolfhondenonline met veul lucht d'r in om disse zaak weer recht te mannelijke geslachsdelen. En ge weet, daar draait pupkeJos zien hand niet veur om. 

Want ook al bent gij van de pot afgeruk, pupkeJos lieg en bedieg of hut zwart op wit staot gedruk. Da is een uitdrukking hier, lui. Da tegelke kunt gij bij Lawanda bestellen.

En toen werd het contract in ene d'r af gehaald door het alfa team op wolfondenonlijn, want beide partijen moessen toestemming geven, schreven ze d'r bij. Nou heef Fredy toestemming gegeven, want da zei madammeke Mitella uut Vlaanderenland, die da contract van Fredy d'r op zette. Dus de andere partij heef ginne toestemming gegeven.

En wie was die andere partij ook weer, lui? Witte da nog? Was da niet de blikken erespeld die al die drek op wolfhondenonlijn nie meer wou lezen? Had da vrouwke Fredys contract dan toch op wolfhondenonlijn gezien?  

Nou kreeg de Enige Oprechte Huichelaarster de gelegenheid om d'r naam te zuiveren, moes het d'r van heur af! Kon gij oew getekende contract effkes niet meer vinden, vrouwke? Ach luitjes, Lawando zeg maar zo :  iederene heef zien eigen waarheid en iederene meet hut liefs met zien eigen maat, wa!. Zo lui, en da is alles wat Lawando d'r nog over kwiet wil.

Efkes zien lui, waar waren we geblieve. Want we gaan weer over naar de antwoorden op saarlooswolfhondenweetjes, want daar heef Lawando toch zekers te weten de antwoorden op saarlooswolfhonden  voor opgerich . Dus terug naor Lawando's koor bis nis.


"Ik heb gelezen in de krant dat morgen (noot van lawando das nu vandaag dus) volgens een dominee, de wereld vergaat. Gauw nog maar een stukje schrijven, kan iedereen het nog lezen." Volgens Lawanda hebben we niet veul meer te gaan. nou is dit toch wel bekant de grootst misser want luitjes Lawando weet natuurlichs beter en jullie wit nu gelijks dat Lawanda onzin schrieft. Onthou da goe deze tip van Lawando. 


Maar Lawando gaat gewoon vedders mee twee vingers in de neus enne glimlag van hier tot ginders.


Storm in Zeeland. Nou, nou, Lawanda, daar hedde lang over moeten nadenken, wa!. Ieders weet toch dat Storm in Zeeland woont? En nou nog een watersnood d'r achteraan, niet? Weer een probleem opgelos.

Lawanda vind het fijn da die herplaatsers uut Zwitserland een dakske boven het heufd hebben gevonden. Ja, die konden bij de NVSWH niet onderdak, want hut waren 5 bastaarden op ene hoop. Veuls te veul  vanzelfs.

Da trek Lawanda niet met heur zuver mooie hundjes. En da snap Lawando ook wel, want ze hebben bij de NVSWH zoveul pupkes da ze die bekant niet aan de kasseien kwiet kunnen. Lawanda heef hut over de wandelgangen maar vrouwke, nu moede gij  Lawando toch is vertellen waar of die wandelgangen zijn, of bint het de roddelgangen soms!

Kaatje is niet gesteriliseerd, schrijf Lawanda. Nee, da 'is iederene nou onder de hand wel opgevallen, wa.! En de hundjes van de NVSWH bint zeer gewild, schrijf ze. Ja Lawanda, zo gewild dat ze d'r een epilepsie hond veur in willen zetten die geen epilepsie hond is volges Lawanda. 

Want die reu is een NVSWH hond en die mankeren nooit wat. . En oew pupkes bint niet aan te slepen, wa! . Zekers Lawanda, nou er zoveul geboren worre en aan da dooie dwergpupke hedde ook niks meer.

In Utrecht bij de Universiteit hebben ze een apparaat, schrijf Lawanda . En daar komen de lichaampjes vrij, lui. As ge wilt weten waar die NVSWH pupkes blieve, nou jonges en meiskes,  hunnie lichaampjes zijn vrijgekomen in Utrecht, begrijp Lawando nou in ene. Daar is Lawanda vaak langs gewees dees jaar. Nou lui, vandaar dus die tsoenamie aan vrije lichaampjes.

Hoefde gij niet 3x in de week of meer bloed te gaon prikken bij de teef, schrijf ze . Ja lui,  tis crisis en de NVSWH moet natuurlich ook op de kleintjes  letten (noot van Lawando : de dwergjes). 

Stenka, die schijnt overal vanaf te weten en vooral alles van Saarloos wolfhonden weet ze af, meent Lawanda. Da klopte eers wel Lawanda, toen da vrouwke nog de enigste Eerlijkste Alwetende Oprechtigheid was, maar nou hedde gij da goei mis. Stenka heeft heur brevet nou onder de hand wel afgegeven. 

En volges Lawanda moede gij de pupkes nie te veul te eten geven , en nie te veel beweging en ga zo maar door. Ja vrouwke, Lawando ga heus wel door. Maar luitjes, mag Lawando U allen nog efkes in herinnering brengen :  as d'r ene is die het altied heef over die ribbekastjes op shows en da da zo erg is , dan is hut Lawanda wel.

Maar nou begrijp Lawando dat die hundje dus gewoon veul beweging kriegen en niet worre vetgemest vanweges een goeie behandeling veur HD. En da 'is mooi!

En Lawanda vind hut verskrikkelijk van die inteelt van Kaatje en Storm. Maar vrouwke, zal Lawando is oew eigen inteeltcombies doorakkeren? En de kale prof uut Zeelandia  is ook een liefhebber van inteeltproduktie. Geeft hum de hand!

Daarum is hum zekers eers bij uw clubske van de NVSWH  lid geworre. Dat hoef nu geluukigs nie meer want hum heef zien eige inteelt nou bij Stenka besteld. Een teefke vanzelfs want de kachel moet blieven branden toch? 

Luitjes, veur hut laatste nieuws moede gij op saarlooswolfhondenweetjes wezen. D'r is een knokpartij geweest tussen Shanti en Kaatje, schrijf Lawanda.  Da wis nog niemand niet.lui!!! En volges de kenners in Zeelandia duid da er op dat d'r pups inzitten . 

Lawanda wil nou weten hoe of ze daarbij komen.  Nou Lawanda, die vrije lichaampjes uut Utrecht had ons Kaatje helegaar niet neudig. Ze hebben pupkes gezien die zaten d'r gewoon in zonder vrije lichaampjes , dus da klopt!

Maar nou moet van Lawanda ons Hedonneke tussen Shanti en Kaatje steeds de toiletspray paraat hebben. Bint ze in Zeeland effkes blij met die tip!. Rap naar de Makro,  lui, veur de weekaanbieding. Dus Hedon, hou de toiletspray maar bij de hand, kunt gij die kijvende wijven mooi uut elkaar sprayen . Ruik het ook meteen fris as oew vrouwke weer van de pot wor afgerukt, wa!

Maar de mooiste tip van Lawanda was da herplaatsers binnen 14 dagen loops worre. Want da wis noch niemand, lui! Eerlijk zeggen hé . Dus pas op, as ge 14 dagen met vakantie gaot, da ge da eers aan oew teefkes  verteld da het een vakantie is en niet een herplaatsing, da ze dus nie per ongeluks  loops worre op de camping!! 

Lawanda vind hut een goeie opmerking van Dribbels “Respect voor elkaar mening, ook ben je het er niet mee eens”. Laot nou  iedere da  zeggen in de Saarlose Nepwolven wereld.  Hedde toch nog wat geleerd, vrouwke. Maar tussen zeggen en doen ligt een heule wereld, heef Lawando al is opgemekrt. Daar kunde zelf dus ook wat van leren Lawanda en die Joostmarga op the hills van oew clubke ook. Derhalve! 

Nou lui en vedders was hut allemaol weer de schuld van Pernault en C.z. (criminele zaken) Polonin uut Tsjechenland. Die erme hundjes, die witten helegaar nie dat ze van Lawanda steeds van alles de schuld kriege! Wit gij wie verantwoordelijk is veur die tsoenamie in Japan . Nee? Nou lui, Pernault en zien criminele maatje C.z. 

Geleufde gij da nie? Nou, vraog hut dan maar aan Lawanda. Die kan oe de lijnen zo laten zien, en da dat een fluitje van een cent is om te bewijzen.

En dan graaf Lawanda nog een paar dooie koeien op van wat Stenka allemaol heef gezeg vruuger. En overs het fraude nest vanzelfs van Ikea Rick en PupkeJos.  En hut secretarisechpaar is op bezuuk gewees bij Corrie. En Skôn heef nie gedekt, maar een andere reu.  Zal ook wel Pernaul of C.z gewees zijn.

Ja , Lawanda, de eigen waarheid is altied anders as een andermans waarheid. Hedde da nou nog niet geleerd? Da geld ook veur oewzelvers, as ge soms dach da gij van een andere diersoort ben.Of schrief gij de naam van de reu d'r bij op oew website van de NVSWH? Nee hè! Teminste, da is Lawando dan weer opgevallen!!!! 

Lawanda vind hut ook jammer dat ieder lid van de AVLS het laot gebeuren dat er nog steeds dragers DM en Dwerggroei worre ingezet voor de fokkerij. Gelukkig maar, zeg Lawando. Gaot nou toch eindelijks is praoten met geneticaas , vrouwke! Ge snap hut nog steeds niet. Komp achter die computer van daan!!!!

Maar Lawanda meent da hut woord hypocrieten de meeste leden van de AVLS en ook daarbuiten typeert. Het zal oe maar gezeg worre , lui!! .

Lawanda vrouwke, as ge nou schrijf dat iederene hypocriet is, dus Uzelvers voorop , en dan Stenka en Hedon, en pupkeJos vanzelfs , en de smaakvolle Natasja, en Ikea Rick, en da dieplomatieke kutwijfie, en da vrouwke Tanzani@, en die Malle Babbe, en Mitella uut Vlaaderenland, en da redacteurke, en de schaduw nichtjes, en meneer Dribbels, en Mejuffrouw Audi, en het secretarusvrouwke, en de Stille Krach, en de Griezelbus, en die rukkende kale prof, en ons eigen Engeltje, en Dwergen Tanja, en de Frogo Panorama en ons zo as mens geslaagd Kartienke, en (jawel lui) zelfs, zelfssss  Lawando , ja dan kan Lawando daor wel in meegaan. 

Maar allenigs de AVLS leden en daarbuiten? Gaot is gauw 30 weesgegroetjes bidden. En U d'r niet rap van af maken hè, want dan telt hut niet , zeg ons meneer pastoor! En de Heilige Maagd heef hut heus wel deur as ge zit te  foetelen!

Gelukkig koop Lawanda geen jack van  de AVLS. Nou daar bint ze bij de AVLS erg blij mee, dach Lawando zo.  Hut is een woekerprijs, schrijf ze. Nou heeft Lawado al  eerders geschreven dat Lawanda de klok gelijk moet zetten, want die leef nog in 1853. Zo'n mooi jack veur 80 Euro da vind Lawando een heul mooie prijs. Lawando zou d'r bekant lid veur worre. 

En de kleur van de polo's heef de toelating van da vrouwke ook al nie.  Nou, da moede gij Lawando maar is uutleggen, vrouwke. As gij die polo's gaat onderschijten, ziede d'r niks van. Daar hebben die lui van de  AVLS juis rekening mee gehouwen. Met oew darmwerking. Dus die polo's kunde gij gerus bestellen, wa! Poepsimpel. Haha. 

Binnenkorts zal Lawando op speciaal verzoek is een dooske opendoen over da menneke pies Lawandoa met zien slappe imitatie. Ook al geft Lawandoa aan dat ie niemers dit jaar nog schrieft. De zonde kumt voor den berauw steet op de tegelkes volgens meneer pastoor en dat is een wijs mens en tegelke meent Lawando. Dan  is iederene gelijk van een hoop geouwehoer af op deez blog en de forums. Word hut allemaal weer wat gezelliger en weet ieders hoe hut presies zit mee deez meneerke .

Lawando trek zien I LOVE LAWANDO T-shirt  slechts veur 22,50 euro zonder verzendkosten weer aan. Tis mooi weer zat.

Potje bier d'r bij en een prettige voortzetting.

De allernederigste omega van het omegateam.

Uw eigen vrije lichaampje Lawando.