maandag 9 mei 2011

D'r komp maar geen eind aan dooie koeien

Nou luitjes, ge heb hut zekers ook weer gelezen?  Lawanda heef op saarlooswolfhondenweetjes heur gevoeg in het publiek weer gedaan.

De dooie koeien vliegen ons  bijkans weer om de oren. Lawando heef besloten dit geleuter van een kleuter niet te koppiepeesten, want anders wor het hier ook veuls te vol met dooie koeien! En gij moede dat dan weer allemaol doorakkeren. Da'is niet plezant. Nee, lui, we houwen het fris hier.

Maar Lawanda heef bang, jonges en meiskes. Zekers te weten. Ze tril van angst da heur hundjes strakskes gemengt gaan worre met de Bastaardja hundjes van de natte droom van de stille kracht.

Lawando zeg Uedele, rustig maar wijfie, da hoefde gij toch helegaar nie!!! Gij hou gewoon oew eige natte droom over oew eige mooie hundjes. De Alwetende Enigste en Eerlijkste Oprechtigheid uut Zeeland heef trouwes nog keukenrollen zat! Die komp Uedele Majesteit geerne afdrogen.

Dus maak d'r oew eige toch nie zo druk overs. Die 1 of 2  hundjes van Lawanda maken toch vedders niks uut? En, het geet enorm goei met die tsoenamie van jonge hundjes en dat ene dooie dwergpupke in de NVSWH en dat is ook wat weerd. Dusssss!

Nou lui, en toen gonk het weer overs Lelystad. Ook weer niet goei, vanzelfs. En da ze d'r niet meer bij konnen vanweges al da krapuul van die AVLS. Maar luitjes, Lawando had toch goei gesnap dat die toegang kaartkes eers naar de bestuurderen gongen en naar die komissies en zo en dat later hut gewone volk ook mee mocht? 

Waar waren die bestuurderen van de NVSWH dan? Die waren d'r niet, schreef Lawanda. Maar waar zeurde gij dan over, wijfie!

Interressert die lui dat niet? Kan wezen, maar schrief d'r dan niet een hele pagina over vol over die dag en dat het verloren tied was en zo. Da weet gij dan helegaar niet, wa!!! Of had Lelystad ook eers moeten optelefoneren  en zich netjes moeten voorstellen en handje schudden zoas iederene altied van Lawanda moet?

Maar het was maar goed ook dat die bestuurderen van de NVSWH d'r niet bij waren , schreef Lawanda, want anders hadden die lui da vrouwke Marianneke van de AVLS  over de Saarlose Wolfshond nog het schaamrood naar de tanden kunnen sturen met allenigs maar goeie vragen over die stomme lezing van heur. 

Gelukkigs is da vrouwke verstandig en nimt geen eens de moeite om d'r op te reageren.Op dat dooie koeienblog van Lawanda.  D'r reageert daor slechts ene nog maar en jullie luitjes weten wie of da is, niet! . Maar Lawando wil toch wel Lawanda nog wat ekstra uutleggen in der dooie koeienoren.

Want nou kunde wel denken van Lawanda.da ge geleerd bent in de genetica, maar ge wit dan nog niks van wat al de bestuurderen van de NVSWH allemaal bij mekaar weten. Allenig, die  waren d'r niet bij en da is dan weer jammer, wa!!!

Ja jonges en meiskes, da vrouwke Marianneke gaf een lezing overs de Saarlose Wolfhond. Maar da had Lawanda al eerders geschreven. En da zint Lawanda helegaar niet. Maar dat had Lawanda ook al eerders geschreven.  want nieuwe dooie koeien kan Lawanda ook heul goed opgraven. ! 

Want ge kunt wel genetica wezen, maar met de Saarlose Wolfhond is dat heul anders zegt Lawanda, En daar mee moet gij eers 45 jaar ervaring mee hebben, voordat ge d'r wat zinnigs over kan zeggen. Maar die dooie koei had Lawanda derhalve ook al eerders opgegraven.

En derhalve haalt Lawanda nou   in ene d'r een zooitje stekelbaarsjes bij. Zijt gij zot geworre of zo , vrouwke??. Of hedde gij daar ook 45 jaar ervaring mee met die viskes op te graven?

Want Lawanda zeg altied maar zo, zalig is de wijsheid die door ...... 

Ja ja, Lawando gaat gij nou ook nie nog is dooie koeien uut de sloot opgraven hè! Nee sorrie, luitjes, ge hebt gelijk.  Lawando liet zich effkes gaon.

Maar goed. lui, da Marianneke heef ook nooit opgetelefoneerd naar Lawanda om zich eers effkes  netjes voor te stellen bij de heren bestuurderen van de NVSWH en hunnie een handje te komen schudden. Nou, dan kunde gij het vedders wel schudden bij Lawanda niet?.

Misscheen kan Lawanda d'r telefoonnummer de volgende keer  d'r bij opschrijven as d'r nog plaats over is tussen al die dooie koeien. Da maak het bellen misscheen een stukske makkelijker?

De cijfers kloppen nie, volges Lawanda, dus klop da verhaal ook nie. . En d'r bint bewijzen van, schreef ze. Zelfs uutspraken van het gerecht. Nou luitjes, veur Lawanda geld precies hutzelfde as veur pupkeJos met zien diploma as gedragsterapeut. 

Komp maar op met oew bewijzen en zet ze maar gerus op de foto. Want van slap gezever in pakskes daar hou Lawando niet van. Hedde gij trouwes da diploma van pupkeJos al is gezeen? Lawando nog nie, lui!

 En Lawanda, komp ook maar metene op de proppen met die DM en dwerggroei uutslagen van de NVSWH op de foto. Dan weet iederene zekers da dat niet d'r in zit in de NVSWH.   Want eers zeen, en dan geleuven zeg ons meneer pastoor altied. En zo is hut maar krek.

En Lawando wit niks nie van genetica, maar Lawando wit wel da as ge in dooie koeien blèf steken ge ginne steek vedders komp. Ge moet hut doen met de hundjes van nou en niet met de hundjes van 10 jaor geleden. 

En met dooie hundjes lukt het helegaar niet. Nou wit Lawando niet veul van genetica, maar daar hoef Lawando ginne 45 jaar ervaring mee te hebben om dat te snappen.

Nou lui en volges Lawanda zeg JohanB. d'r ook niks meer overs. Da redacteurke, wit gij wel? En toen heef Lawando zich effkes moed ingedronken en heef op kousevoetjes heul veurzichtig gekeken op da blog van da menneke. Ge wit nooit of ge d'r af gedonderd wor deur da meneerke. Maar luitje. Inderdaad, hum schreef dat hum hut d'r vedders niet meer over had.

Nou menneke, Lawando zeg U, dan kende gij de dooie koeien van Lawanda nog niet. Want al bint ze zo dooi as een pier, Lawanda wit ze wel op te graven. 

Dus of ge hut d'r nou over heb  of nie, da maak veur Lawanda helegaar niks uut. Het is namelijks nooit goei of het deugt niet. En zo is hut maar krek,

Ook superzielig luitjes, dat Lawanda op d'r eigen blog reageert. Is d'r teminste nog ene. 

Potje bier d'r weer bij en op weg naar de volgende dooie koei. Da wit Lawanda zeker en vast te weten. Prettige voortzetting.

Uw aller Lawando.