vrijdag 13 mei 2011

Oew bek houwen

- Hedon.
- Ja, lief eerlijk en oprecht vrouwke.
- Kiekt is naost oe.
- Ja, vrouwke.
- Wa ziede gij!
- Keukenrollen?
- Nee, daarnaost!
- Tralies?
- Nee, naost die tralies!
- Storm?
- Precies!!!

Nou luitjes, waar zal Lawando beginnen? Lawando is er stillekes van, zoas iederene.

Lawando vroeg zien eige af:

Meugt gij dan geen grote bek hebben tegenover anderen?  Meugt gij dan niet iedereen verrot schelden die niet fokt zoas Uzelvers het geerne  wil?

Meugt gij dan niet iemand over de kling jagen die linksaf gaot as gij rechtsaf wil?? Meugt gij dan niet andere lui oew eige waarheid vertellen, zodanig dat ze nachtenlang de oogkes niet dicht kunnen doen?

Meugt gij dan niet steeds haantje de voorste wezen om te zeggen hoe eerlijk as Uzelf bent en hoe leugenachtig ieder ander?  Meugt gij dan niet zeggen dat iederene tegen oe is omdat U altied de enigste Oprechte bent?

Natuurlijk wel lui! Da was presies de reden dat Lawando da vrouwke steeds de Enigste Eerlijkste en Alwetende Oprechtigheid uut Zeeland noemde. Een eretitel!!! Jawel.

Want gottekes nog an toe. Da vrouwke was zo eerlijk, zo alwetend en zo oprecht en ook nog is een keer uut Zeeland, daar kon Onzelieveheer zelfs niet aan tippen!

Lawando begrijp HEUL GOEI da zo’n  eerlijk en oprecht mens geerne  pupkes wil. Nou lui, en da mag ook best van Lawando. Want iedereen mag pupkes hebben van Lawando!!! Zoveul as maar kan!

En Lawando begrijp ook heul goei da da Stenka vrouwke d’r zo geerne  bij wil  horen as fokker. Zo geerne  da zij  zelfs bereid waart een halfbroer aan een halfzus te paren wa!

En da is helegaar niet erg lui, want da moede gij helemaol zelf weten, vrouwke.

MAAR DAN MOEDE GIJ ZEKERS NIET OEW BEK HOUWEN AS ANDEREN VRAGEN HOE DAT ZIT, MONGOL.

Sorrie, Natas, nie zo smaakvol, en Lawando neemp hut nie geerne in de mond, maar zo zeggen ze da in Maaskantje.

Want wat laf, lui.  De bek nou niet open doen. Want hut is zogenaamd toch niet goed wat ze d’r over zegt.

Ho is effkes, lui. Is da diezelfde Stenka??? Die Stenka, die ALTIED as de kippen vooraan stond om anderen aan de schandpaal te nagelen. Stenka die verschrikkelijk tekeer gonk toen  De ENIGE ECHTE  een DM drager combinatie dee. Zonder da de ENIGE da wist!!

Stenka die d’r schande van spreek as een teef gedek wor die 22 maanden is, dus 2 maanden te vruug volges heur heilige fokregels.

Stenka die met wapperende haren met de kruitdampen nog in d’r reet uut de AVLS stap omdat een bestuurslid  een pup koch waor de ene ouder niet helemaol van getest was? Weer die ENIGE ECHTE en da madammeke uut Pajottenland die haar later dat kunstje met Jenko flikte!!

Is da diezelfde Stenka die die  kale rukker meenam die nog wat tierelierde over da hum nooit zoiets zou doen en zo. O, wat waren die 2 hut eens!!! Wat een verskrikkelijke bende was het buten hunnie zelf.  En nou?. Inteelt, da is heus zo erg nie, wa kale???

Waarum ginne reu uut deze inteeltcombinatie, ouwe rukker? Dat zal Lawando u zeggen prof!

Omda gij daor nie emee kunt fokken , wa!!! En elke pup is duuzend EURO weerd, wa! En da telt leuk op bij oew WAO, niet??? Zwart!! Kunt gij oew vriendje, da pupke in Duutsland mooi de hand schudden. Die wit daor ook alles vanaf.

Ja lui, elk princiep heef zien prijs.

HEEF LAWANDO AL IS EERDERS GESCHRIEVE OVER METEN MET 2 MATEN?

EN DA EERLIJKHEID VEUR UZELF HEUL WAT ANDERS IS AS EERLIJKHEID VEUR EEN ANDER?

Leerde dan helemaol niks hier, stelletje geiten? Want  zei diezelfde Stenka toen niet in de reakties van Lawando da hut allemaol haatdragend geblaat in de ruimte was? Kende gij oezelf zo slecht ,  wijfie! Hedde nog niet deur dat iederene, dus ook Uzelvers, vaak wat anders doet as  wa gij zelf zegt??

En da geef helegaar niks, vrouwke. Heus, Lawando snap dat. . Allenig, brand d’r een ander dan niet zo vreselijk mee af.

Want as ze op oew brandstapel liggen na te smeulen, kunde gij toch niet zeggen: sorrie lui, hut was nie zo gemeend, We doen het nog een keerke overs. OK?  Hedon, sproei effkes de  waterspuit d’r overheen en dan ziede gij d’r niks meer van.

Lawando heef het over da  vrouwke Stenka die furieus was over de aankoop van hundjes die Hare Majesteit niet aanstond. Da die hundjes werre gekocht door die stomme lui. Want die hundjes die waren nie goed genuug gekeurd. As d’r een hel was dan gongen die lui d’r nou in van Stenka!!! En wel subito!!

En al die lui die lieten ook nog is fier hun hundjes zien op internet. En Stenka gaf  een enorme predicatie tegen al die stomkoppen die lange nie zo eerlijk en oprecht en onkreukbaar waren as ZIJZELF!!!!! Wit gij da nog wijfie?

Lawando zeg tegen Stenka en da menneke van heur met die genezen epilepsie:  konsekwent blieve luitjes! Da’is het beste. Net as Lawanda. Niet de ene keer een bastaard zeggen en de andere keer da hut zoon mooi hundje is. Niet zeggen da ge variatie in de geenkes zooooo belangrijk vind en dan een potje gaon intelen!!! 

Wit gij waarom niet? Omdat de mensen U dan niet meer geleuven. En geef ze eens ongeliek. 

Altied zag U de splinter in het oog van een ander, maar nooit de Zeeuwse balk in Uw eigen oog.

Gaot is praoten met die lui die net hun hundje aan de epilepsie hebben dood gespoten. En gij pomp het d’r nou aan twee kanten weer in??? Zijde gij helegaar zot geworre of zo!!

En dan zeg gij, eerlijkste en oprechtste, dat  U een ervaren fokker bent?? Telt u effkes met Lawando mee??  2 zielige nestjes!!! Ene Solo die nou alweer dooi is en 2 pupkes die al meteen dooi waren!! Ge bent dus een ervaren fokster  in dooie pupkes! Maar da kon altied nog beter!!

En daarom nou een inteeltcombinatie d’r over heen??? Ja , as ervaren fokker neemt gij meer risico , schreef Uedele Eerlijkheid op oew eigen parenclub!!!  En zo was hut weer in evenwicht met onervaren fokkers. Moet Lawando U nog zere neus nemen?? En de eerste keus van oew reu veur Kaatje daar wis gij eigelijks niks van???  

WAARUM WAS HET DAN OEW EERSTE KEUS!!!!

Nee , hou de bek maar dicht. Het meurt Lawando al genuug ! En Lawando heuf oew miserabel gestuntel niet te horen dat gij hut niet uut kunt leggen want Lawando hoef oew lucht niet vedders op te snuiven, vrouwke!!

Ach, Lawando zeg altied maar Lawanda na: kostbaar is de wijsheid die deur ervaring wor verkrege.  En vedders : Luustert naar mien woorden, maar let niet op mien daden. Zo zegge ze dat hier. Knup dat goei in oew oren, komp altied van pas.

Gij wit net zo goei as Lawando da ge die inteeltpupkes best kwiet raak. Die mogen d’r van de natuur ook wezen , zeg Malle Jogi en dan is hut goed.  Want die zit in de gezondheidkommissie van de AVLS. Nou, met die Malle Babbelaarster zullen ze daar blij wezen, wa! Valt d’r nog wa recht te mannelijke geslachsdelen, lui?  Ja, vraog hut maar an Malle Jogi. Die kan da as ginne ander!

Gelukkig hersteld Kaatje goed van de wonden en de hechtingen bint d’r alweer uut. Dat gonk in ene moeite deur bij de DA en da ‘is ook wat weerd, lui!

Om positief af te sluiten.

Stenka is weg op de kakelclub van wolfhondenonline. Komp maar gerus hier, vrouwke. Lawando zal u wel een spiegelke voorhouden. En altied met het grootste respekt hè! Zoas gijzelvers ook het liefst praot met lui die het niet eens met Oe zijn. Want dan steek ge d’r pas wat van op. Witte nog wel?

Lawando zeg maar zo:

Ook al draag den aap een gouwen ring, het is en blèf een lelijk ding.
Daarom heef Lawando de blikken erespeld veur Stenka aangevraagd  bij de Raad van Beheertjes. Veur al oew bewezen diensten veur het ras, vrouwke. Da moet lukken, wa!

Potje bier d’r weer bij en prettige voortzetting.

Uw aller Lawando.