zaterdag 7 mei 2011

Hou hut smaakvol

Ach, ach, dat erme Oprechte Eerlijke en Alwetende vrouwke uut Zeeland en heur eigenste Shanti, dat Hedon menneke, bint  zo oprecht verbaasd!!

Ze hadden het toch eerlijk  tegen PupkeJos gezegt, we willen  da teefke Kaatje veur de fok.

De Alwetende kende de moeder van Kaatje  en tuurlijks ook de vader  en  dus was het  in ene belangrijk  veur het ras.

Lawando heef efkes in da  databeeske van de AVLS gekoekeloert en de vader van da  Zwitserse Kaatje heef 15 kinderkes en de moeder 18!!  Maar da wit de enigste Alwetende natuurlijk ook. Net as de vader van Zwitserse Kaatje epilepsie heef. Da geef niks, maar Lawando snap niet waarom dat Kaatje dan zo belangrijk is veur de  fok.  Allenig omdat PupkeJos da zeg? Of moes da vrouwke in Zeeland zo neudig fokken. Kost wat kost?

Lawando geleuf eerders dat ze daor in Zeeland bekant d’r eigen ras fokken, met natuurlijk d'r eigen regels veur hunnie zelf. En as het een paar tientjes kost van de Raad dan komp Stenka d’r ook wel overheen, schreef ze. Dus as het niet teveul kost, dan mag ge wel een bietje sjoemelen van de Eerlijkste.

En lui, as het zo uutkomp, mag gij fokken met een teefske wa niet is getest, allenig as de enige Eerlijkheid uut Zeeland da  goei  vind. Het maak ook niks uut hoe lang of het teefke bij oe is. Die Saarloose Nepwolven bint  makkelijk zat, da weet iederene,  dus  14 daagkes is meer as  genuug.

En wee oew  gebeente as de luitjes die da  reutje hebben, nee durfen zeggen, dan  krijgde gij klapkes van de enige Alwetende. Het maak in ene ook helegaar niet uut da de Alwetende dat reutje Jenko vruuger nooit zag zitten.. Da kan gebeuren, jongens en meiskes, da ge veranderd van mening, daar heuf gij vedders nie over te blieve zeveren en  zaniken.

Maar die Jenko was ook nog is een vals hundje,  volges de prof. want die had hum gebeten een keer en da was vanzelfs want dat hundje kwaamp bij Corrie vandaan en nou lui, dan witten ze het in Zeeland wel, wa!

En Jenko is ook nog uut niet geteste ouders en ge wit dat  daor de enige Alwetende toen geen enkel bezwaar tegen had, wa! Want iederene zien eigen mening, da'is het belangrijkste,  vond toen de Eerlijkste. En altied met het volste  respect veur een ander, niet! Luitjes, wat was Stenka blij dat die dekking met Jenko niet deur gonk, wa!.

Maar die Belgische dame die was nou in ene een onbetrouwbaar sujet. Die had Stenka een vals truukse geflikt, Ze mag nou nooit meer op de koffie in Zeeland. 

Nog efkkes overs dat knokken, vrouwkes en mennekes. As gij meerdere teefkes heb, komp het wel is  voor da ze gaon knokken, wa! Da is ook helegaar nie erg, maar as hut blèf moet ene d’r uut.  Anders worre de kosten te hoog. Nou da hoefde gij Stenka niet te vertellen.

Teminste, as het veur de eigen hundjes van de enigste Alwetende uut Zeeland is , want as het veur andere hundjes  geld , dan vind de enigste Eerlijkheid het weer nie goei. Da ge dat verschil wel blijf zien, luitjes!!!

Maar eerlijk is eerlijk, Lawando begrijp der helegaar niks meer  van. De enige altijd Eerlijke en Alwetende uut Zeeland, die altied wat over een ander te zeuren en te zeveren heef, doet nu in ene keer allus, maar dan ook ECH ALLUS wat of  ze zelvers altied afgekeurd heef,

en as d’r luitjes bint die d’r  wat van zegge, speult  het erme vrouwke de vermoorde onschuld. Ze gunnen heur ook helegaar niks, weent  ze d’r nog een bietje bij

Da schadulleke heef het ook deur, en het diplomatieke kutwijffie begrijp het ook allemaal. De teefkes hadden zonder dekking mischeen ook wel gevochten, schreef ze. Lawando zeg, mischeen wel diplomatiek kutwijfie, maar mischeen ook nie, da wit gij nie, wa! Want ge bint nie zo alwetend as de enigste Alwetendheid uut Zeeland.

Lawando had d'r nog zo’n gerus hart over,  luitjes. Met de wisseling van de macht op wolfhondenonline en helegaar met een  blond kontje aan het stuur as scheidsrechter. Dat iederene nou blij en tevreden is , met smaakvolle diskussies waar ge nog wa van opsteek, en waar iederene met respekt wor behandelt, ook al zegde gij soms heul stomme dingen maar da geef niet want niet iederene is een prof.

Dus schreef Lawando, laat de smaakvolle diskussies vol liefde veur mekaar op wolfhondenonline maar komen. Lawando heef d'r een gerust hart overs en da is ook wat weerd.

Luitjes leerde gij nou nooit wat?

Hedonneke schrijf gewoon over vuile huichelaars en een stelletje lafbekken. Nou daar worre toch effkes stil van. Van zoveul inzicht in de mensheid. Da 'is best wat weerd, maar om da nou allemaal op te schrieve??? En zelfinzicht is ook wat weerd, zeg Lawando d'r maar efkes bij, veurdat Hedonneke dat weer vergeet!

De nicht is d’r zo van geschrokken dat dat Schadulleke meteen al zien bijdragen in 1 klap d’r af gesodemietert heef over die smaakvolle discussie over dat Zwitserse Kaatje waar iederene nog wat van kon leren met respect voor elkaar,

Hut diplomatieke kutwijfie vond dat niet prettig, schreef ze, want anders krieg je volges haar of kromme discussies, op discussies waarin alles gequote gaat worden. Heef da vrouwke nou niet in de gaten dat dit ginne erg smaakvolle discussies is? Da moede gij maar is bij oew collega Natas navragen, die wit precies wat smaakvol is, kutwijfie..

En dat klop dan weer luitjes, want toen iederene het gelezen had, werd het er deur de smaakvolle Natasja d'r afgehaald. Want dat gevluuk en gescheld van Hedon dat gonk eigelijks over HD,  loog ze.

Dus koppiepeest Lawando maar weer effkes wat Hedonneke precies gezegd heeft.  Komtie:

"ben maar niet bang hoor wij wisten dit van begin af aan
zoals ik het nu geschreven heb klopt het al die vuile huichelaars ten spijt sorry jongens ga maar info in winnen

doen jullie normaal ook
stelletje lafbekken

Shanti Gebruikshonden-klasse
Berichten: 132
Geregistreerd op: zo aug 13, 2006 1:43 pm
Woonplaats: Borssele "

Ja lui, dat gonk inderdaad over HD. Dat ziet iederene. Die Stenka kan wel een potke breken bij Natasja lui. Dat is wat Lawando meent.

- Goh,  Natas, wilde gij dat stukske over die lafbekken en huichelaars van mijn Shanti d'r effkes afhaolen.
- Maar vanzelfs , Uwe Eerlijkste en Alwetende. Deftige Natasja is altijd tot Uwe dienst bereid en de ene hand wast de andere, wa! Vergeet dat noooit.
- Nee Natas, ge weet dat ik als de Alwetende dat nooooit vergeet, anders was ik ook niet Alwetend, wa!

En nog veul meer geschrijf haalde de deftige Natas d'r af, want anders snappen wij hut niet meer, schreef ze. Nou dat maak Lawando zelf wel uut wat Lawando snap en wat niet. Daar heef Lawando de deftige Natasja helegaar niet veur neudig om met het gummetje te wrijven, wa!

Dus as ge wat schrijf en ge haalt het d'r later zelf weer af, dan haalt Natasja d'r nog veul meer af. Dadde gij dat weet as ge wat schrijf op wolfhondenonline.  Dat het een sneeuwbal word.  Tis een rare manier , zeg Lawando maar zo.

En heef Noekie d’r blonde kontje d’r niet bij de ridder van Ex Kaliber ingedraaid om moderator te worre zodat zij de discussies in goede banen kan  leiden? Streichelt oe dan maar oewzelf tot ge een onske weegt, vrouwke , en ook tot de maulkorb fertig is , maar aan de slag gaan as moderator? Ho maar.

Maar tis ook weer waar dat Lawando het makkelijk heef. Lawando heef helegaar geen moderator neudig. Hier op Lawando's antwoorden op saarlooswolfhondenweetjes  mag iederene precies schrieve zoas hij hut zelf blieft. Lawando heef ginne gum.

En da vrouwke uut Tanzani@ die heef het dees keer heul goei deur, lui.  Die kapiert in ene dat disse lui op wolfhondenonline helegaar nooit geen normale discussie met mekaar kunnen voeren. Supertriestig.

Maar goed, da vrouwke is  maar een naieve muts, schrijf ze ,  die denkt dat je met normaal discussieren een heel eind komt. Zelfinzicht is een groot goei, zeg Lawando altied maar. Daar kan Hedonneke ook nog een bietje  van opsteken.

In Tanzani@ zeggen ze muts maar hier zeggen ze dooske, vrouwke Tanzani@, maar Lawando bedoel daar dan ech nie ons Rinneke mee, want anders heef Lawando daar weer een probleem en ons Corinneke die vind Lawando leuk! .En dat moet zo blieve!

En zekers te weten is hut jammer, vrouwke Tanzani@ dat Corrie d'r weer wor bijgehaald. Heeft er volges Lawandoos  inziens ook helegaar niets mee te maken.
Vrouwke Tanzani@ weet dat er veel haat en nijd zit in de rashondenwereld, schreef ze en ze  had gehoopt dat dit bij de Saarloos liefhebbers wat minder was, schreef ze d’r nog achteraan.

Nou vrouwke, hoop doet leven, niet? Maar ge moet wel grote hoop hebben. Lawando schreef al eerders over die keurmeester die zich nie had veurgesteld aan Lawanda en de NVSWH. Ze kreeg meteen met de mattenklop. Welkom in de gezellige wereld van de Saarlose wolfshond, keurmeesterke!.

En nou gij ook vrouwke Tanzani@. Kom d’r gezellig bij, neem een biertje en as het te errg wor, dan doede gij gewoon een Weesgegroetje veur iedereen want dat het kindeke Jezus gestorve is veur de leugenaars aan het kruis op wolfhondenonline da geleuft nou zelfs ons meneer pastoor nie meer.

Want as ge echte gezelligheid wil dan moede gij op saarlooswolfhondenweetjes van Lawanda zijn. Stenka denk misscheen da zijzelvers de Eerlijkste is maar die kan nog geen eens as een relnichtke in de Schaduw staan van die Almachtige Eerlijkste God in Saarlooswolfhonden land.

Lawando zeg maar zo, altied baas boven baas en kostbaar is de wijsheid die deur ervaring wor verkrege.

Lawando voorspel u allen. As Lawanda dooi gaat dan zal de hele Saarlose wereld is een heilige hemeltenopneming meemaken zoas  de hele Saarlose wereld nog nooit heef gezien. Lawanda wor inene door Onzelieveheer naast humzelvers gezet op de gouden troon aan de regenboog met allenig maar raszuivere eerders gestorve

Saarlose wolven en de Heilige Maagd Maria moet zekers te weten effkes een plaatske opschuiven naast het Lam Gods en het volk zal wenen en wenen om dit verskrikkelijke verlies op aarde en nog ver daarbuten in de sterrenhemel.

Want ook de sterrenhemel heef Onzelieveheer de vader geschapen met de Heilige Geest en het kindeke Jezus en daar wenen ze dan ook zekers te weten mee want ook in de sterrenhemel bint raszuivere Saarlose wolven.. Daar heef Onzelieveheer heus ginne uitzondering voor gemaak, dat weet Lawando zekers te weten, luitjes!

Dus geniet d'r nog maar effkes van zolange as het nog kan , want strakskes bint wij allemaal dooi. Net zoas da eenzaam gestorve pupke van de NVSWH waar Lawanda zo krampachtig de lipkes van op mekaar houd.

Maar Lawanda, ge weet dat iederene alles altied eerlijk aan meneer pastoor moet opbiechten en da geld ook veur U,  Lawanda!!. Want anders kunt ge oew plaatsje naost Onzelieveheer in de hemel mooi vergeten. Want ons meneer pastoor is wel goei maar niet gek!

Potje bier d'r weer bij.

Uw aller Lawando.