vrijdag 6 mei 2011

Lang verwach en toch uutgekomen

Ge koop een pupke. Een teefke as ge d’r mee wil fokken. Mee een reu kunde ge ook fokken, maar as ge in de fokwereld veur vol wil worre aangezien gaat U fokken met een teefke. Dan telde gij mee!

Da fokken duurt wel effkes .   Da 'is nie van vandaag op mergen. Want jonge teefkes binnen nie meteen loops hè.  En bij de Saarlose wolfhond kan hut helemaol lang duren.. Soms wel 2 of drie jaor! Geduld is een schone zaak, jonges en meiskes. En sommige lui hebben da niet.

Dan komp er inene een teef uut Zwitserland uut de lucht vallen. Is da effkes een  meevaller. En die is nog direk  loops ook !!!!!!. Mooier kan hut niet. 

Dekken da kreng, en (g)auw!.

Maar Eerlijkste Oprechte Alwetendheid. Gij waart toch altied zo veur testen op al die ziektes. Jazekers Lawandrol, maar daor hebben we nou effkes geen tied veur.

Veurdat ge het weet is die loopsheid weer overs en dan vissen we met al onze Alwetendheid achter het net.Dus as we hut achteraf weten mee die uutslagen  is hut nog vruug genuug!

Ja luitjes, openheid en eerlijkheid over de fok. En dan geet het deurke inene open en ziede gij een paar dames in moddergevechten mee elkaar.  Sommige heren vinden da prettig opwindend. maar bij de vrouwkes is  alle vertrouwen weg. 't Is gedaan, wa!!!

Alles wor d'r uut gegooid! En met veul plezier. Kende ik oe nog erges raken, vrouwke?  Hier pak aan, rotwief!

Ach jonges en meiskes,  meten mee 2 maten.  Daar heuf Lawando het toch als is vaker  over gehad?  Leerde gij dan helegaar niks op Lawando??

Wat veur een ander geld , geld nooit veur Uzelf??

Nee, en dat heuf ook niet, lui! Want Uzelf bint toch zekers te weten  de Enigste Alwetende en Eerlijkste Oprechtigheid uut Zeeland. Die heuf de lat allenig langs een ander te leggen en nooit langs zichzelvers. Is da madammeke misscheen in de leer gewees bij Lawanda?

Witte wat het is met verwende kinderkes, luitjes? Die willen gewoon hullie zin. En die  Enigste Alwetende en Eerlijkste Oprechtigheid uut Zeeland die wol gewoon heur zin.

Alles wat ze altied zei overs gezondheid en zo  en  da ge secuur moet fokken en da iederene da moes doen want anders werd het een zooike, da maak nou  in ene niet meer uut!!!

 En iederene die in de weg stond kreeg een klap van de zweep uut Zeeland. Want aan al die uutspraken wor ze nie meer graag herinnert. Da was vruuger, lui,  en nou is hut vandaag, wa!

Hut geet um het geld,  luitjes, want Stenka de Enigste Alwetende en Eerlijkste Oprechtigheid uut Zeeland  zal ech nie die arme Fredy die zomaars in ene zonders zien maatjes zit  en nou eenzaam op de top van een zwitserse berg zit te edelwiessen een zakske mee geld opsturen als bedankske veur dat fijn afgetroggelde fokmateriaal.

Arme Shanti. Supertriestig.  Want die geet d’r uut, lui. Let op Lawando’s woorden!  Teveul an dierenartskosten om die wonden steeds weer op te lappen en met een steriel teefke kunde gij toch nie fokken, wa!.

Gelukkig bint d’r  lui zat in de wereld van de Saarlose Wolfshond die een armoedig gesterilizeerd teefke geerne willen helpen in de opvang. En dat wit de Enigste Oprechtigheid uut Zeeland maar al te goei. Daar hoefde gij helegaar nie eens Alwetend veur te wezen! ! Mischien iets veur da Tanzani@ vrouwke of ruilen mee Freds hundje? Kende dezze truukse nog ene keer flikken , Stenka's!!

En de prof wil  nu alvast een teefke veur de fok, heeft ie gemeent. Ook daor moet de kachel blijven branden. Nee, Lawando wit waar den echte verborgen broodfok zit. In Zeeland, luitjes.

En nou nog officieel wachten op de op alles vrije  reu, lui. Lawando denk da, ook daor het geduld van de Enigste Alwetende en Eerlijkste Oprechtigheid uut Zeeland effkes zuuk. waart!!!! Zekers te weten.
De tied zal het leren wie zien reu beschikbaar heef gesteld voor deez nobele doel. Duss.....

Verwende wichten willen meteen wat hunnie in de kop komp. Zo is hut maar krek.

Potje bier d’r  mooi weer bij en groetekes van het alleronafhankelijkste blog.

Uw Lawando.