vrijdag 1 april 2011

Een April

Der zit unne kikker in oew bil  zeien wij vrugers of was het aan oew bil. Dat is meer veur schadullekes, wa! Die kniepen de billekes in de schaduw. Hahaha. Het is tied om weer is ff wat zere neus te worre luitjes. Daarum adviseert Lawando om met zien allen is te intersurfen naar; "de waarheid over saarlooswolfhondenweetjes". Un pas gemaakte website en gullie als trouwe lezers hebben de primeur. Jazekers!

En nog wat anders luitjes,  Lawando wit eindelijk wat dat is met die prof. dr. de Ouwe Rukker en zien lichte hyperreflectie.  As de pupkes de oogskes open doen  en ze die proffessor aankiekt ziet die prof gelijk die hyperreflectie. Nou wit Lawando hoe of dat kump.  Witte gij wat dat is? Nee luitjes? Stille maar,   Lawando zal het oew vertellen.  

Het is de professer zelfs! Jazekers!  Dieje glimmende kale knar spiegeld gelijk in de oogskes van die pupkes dus as ge as gezond pupke daor geen hyperrelectie van krijg, dan wit Lawando het ook niet meer.

Lawanda heef op saarlooswolfhondenweetjes dus  gelijk, jonges en meiskes . Dat is helegaar geen hyperreflectie, die doktoren hebben steeds de kale proffessor voorgelogen, het was gewoon die kale knar van de Ouwe Rukker.  Weer een miesterie opgelos!

Nou schrijf Lawanda dat d'r in dat ledenblaaike van de AVLS heef gestaan. “Behoud van een ras is het meest gebaat bij een enthousiaste vereniging die niet al te recht in de leer is”.

Hunnie secretaris heef dat op een congres opgeschreven van allemaal wetenschappers schrijf  saarlooswolfhondenweetjes. Mooi denk Lawando,  dat weet iederene dan ook weer.

Maar niet veur Lawanda, luitjes. Lawanda kon de wetenschappers in dat stukske niet terug vinden. Misschien kan Lawanda een klacht indienen bij de AVLS dat hunnie secretaris in het vervolg steeds  al die wetenschappers moet nuumen anders heef Lawanda d’r niks aan.

Maar as Lawanda die proffessor Windig kan goegelen en uutkomt op zwaluwen, dan moet het veur haar toch een koud kunsje wezen om deze  dag op te zuuken en te lezen wie of d’r allemaol waren, as ze dat  zo belangrijk vind? 

Zeveren en zeiken tot ge niet meer de grond kunt bereiken, zeggen ze hier.

En die Saarloose Wolfhond  is dus heel goed uut bij die AVLS luitjes, Jazekers. 

want die leden bint hartstikke dom omdat ze niet recht in de leer genuug bint volges Lawanda.  Want as ze d'r een maandje of zo naast zitten met een teef of een reu, dan is da geen ramp. 

En dat vind Lawanda van saarlooswolfhondenweetjes heul apart. Zoveul vrijheid, dat kan gewoon niet goed wezen. Dat hebben ze helegaar niet in de  NVSWH en die is de beste rasvereniging dus alles wat anders geet is verkeerd. volges de weetjes van Lawanda.

Da fokreglement van de AVLS is een papiertje, niets meer en niets minder, schrijf Lawanda.  Leden hoeven zich er niet aan te houden en nakijken hoe de combinaties met elkaar in verhouding staan, is al helemaal niet van belang bij de AVLS. Ja lui, dat heeft Lawando zo gekoppiepeest vanaf saarlooswolfhondenweetjes, dus het zal wel goed Nederlands wezen veur deze keer.

Nou heef Lawando toch echt geheurd dat ze bij de AVLS een programma hebben van de Wageningen universiteit die da allemaal veur elke combinatie uutrekent veur die AVLS fokkers.

Die Lawanda, lui, kent iemand van jullie die? Verkoop die wel meer van die slappe zever dat nerges op slaat?.

Het kwam wel effkes hard aan bij Lawanda, hé! Lawanda vond dit een heel enge en zeer verontruste (ahum) ontwikkeling bij de AVLS. Nou, nou, waor maak dat wijfie d'r eiges druk um. Tis toch allenigs  de fok van bastaarden, wa!

De honden van oew eige NVSWH worre toch nooit nie gekruist met die bastaarden van de AVLS?. Da hedde gij zelf gezegd. Nou, dan hoef gij de fokplannen van de AVLS toch zekers ook geen verontruste of heel enge ontwikkeling te vinden? Konsekwent blieve Lawanda! Dat heef Lawando U al is eerders veurgevloekt.

Maak ook niks uut wijfie, bij oezelfs geet vanzelfs het kaorske een keer uut.Witte wat jonges, wij van de NVSWH hebben nou genuug Saarlose wolfshonden. Dus we stoppen d'r voorlopigs mee. We willen  de markt niet overspoelen met pupkes, want ze bint allenig veur onze zeer beperkte groep van heul erg echte liefhebbers, wa!

Kent gij da spelletje in Nederland? Ik zie ik zie wat gij niet ziet en het is geen saarlose wolfshond pupke. Nou Lawanda, gij kent da spelletje wel, wa! Zekers en vast!

Maar Lawando ziet nog steeds da erme dwergpupske waor Lawanda helemaal niks over wil schrieven. Nou Lawanda, de volgede keer dat oe weer is vraag wat of de  andere fokkers doen om te weten waar hun pupke aan is dooi gegaan, dan wit gij het antwoord wel,. wa! Lawando zekers te weten wel!!!!


Potje bier d'r weer bij en groetekes,


Uw aller Lawando.