zondag 3 april 2011

Lawando ruik ANGST

Jonges en meiskes, ruik ge het ook? Hou oew neus is in de lucht, want as ge een neus heb, kunde ge rieken, zeggen ze hier. Luitjes, Lawando ruik angst. Pure angst. Hedde de laaste saarlooswolfhondenweetjes gelezen? 

Amai,  wa is da vrouwke Lawanda bang da ze d’r hundjes af moet staan voor een koppeling met andere hundjes die Lawanda niet kent, wa! Het angstwater loopt heur as vanzelfs uut d’r  calsonneke. Tis gewoon komies as het niet zo superzielig was. Ziede gij al een NVSWH teef veur oe in ware liefde gekoppeld aan een AVLS reu en Lawanda steet d’r naast te wenen omdat er nu nog meer bagger komp in haar propere rasstandaard straatje. Wat een ellende veur da vrouwke. Het wor haar net as pupkeJos met zien 5 herplaatsers ffkes teveul.

Lawando zal U niet langer in ondraagelijke spanning houden .Lawanda in zwart Lawando in rood. Komtie.

donderdag 31 maart 2011

Blik op oneindig, verstand op nul bij de AVLS/De Raad

Bij de Raad nou ook al verstand op nul, Lawanda?
Nog een leuke over verwantschap.
Wist u dat eeneiige tweelingen bijna altijd van hetzelfde geslacht zijn?
Hoe kan het dan dat er puppen geboren zijn?
2 teefjes die samen puppen hebben of 2 reuen die samen puppen hebben?
Heeft Marianne Stoop hier al eens over nagedacht als genetica?
Lawanda schrijft : 2 teefjes die samen puppen hebben of 2 reuen die samen puppen hebben.  Lawanda heeft het nog niet helemaol deur met dat fokken, luitjes. Dat zou wel heel apart zijn. wa, en een genetica zou dat zekers wel opgevallen zijn? Tis nog nooit vertoondt 2 teefjes die saampkes pupkes hebben en 2 reuen die saamkes pupkes hebben. Da kriege zelfs onze jeanettekes van de schaduwafdeling niet veur mekaar.

Want laten we wel zijn, er is 1 populatie verdeeld in 2 subpopulaties.
1 subpopulatie van de NVSWH en 1 subpopulatie van de AVLS.
Lawanda,nou hedde gij altied gezegd dat het bagger is bij de AVLS. Straathonden van laag allooi, rotzooi en nou inene is het 1 populatie met 2 subpopulaties? Konsekwent blieve wijfke!!! Anders zijt ge niet meer geloofwaardig. Hoe vaak moet Lawando U dat nog zeggen!
Dan rijst bij mij de vraag:
Heeft Marianne Stoop contact opgenomen met de NVSWH om te vragen hoe het zit met deze subpopulatie?
Natuurlijk heeft zij dit gedaan, want anders kun je geen eigen mening hebben over de populatie van de NVSWH.
??? Tis toch erg hè Lawanda, die geneticaas nemen gewoon de gegevens over die openbaar zijn om hun conclusies op te baseren. Lawando weet het niet, effkes met Uwe Edele kletsen,?? De hele wereld moet steeds contact met de NVSWH van Lawanda opnemen. Vreemd dat ze dat niet doen.

En wat nog belangrijker is, dan kun je inderdaad een praatje houden over de populaties van de Saarlooswolfhond, nietwaar?

Nu is de bijeenkomst op 7 april in Lelystad alleen voor bestuursleden van rasverenigingen en leden die in een fokadvies commissie zitten, dus helaas, ik ben geen van beiden en ben dan ook niet welkom.
Dat is niet waar Lawanda, ook al maak dat voor U weinig uut. . De leden van de AVLS hebben allemaol een uutnodiging gehad. De leden van de NVSWH ook?

Vol=Vol wordt er geschreven op de site van de Vereniging voor zeldzame Huisdieren.
En het is al Vol dus niemand kan er nog naartoe.
Was Lawanda net te laat? Kom da effkes veur Uwe Majesteit goed uut.
Voor alle duidelijkheid:
Dit is helemaal geen aanval op de genetica die zich in de gelederen van de AVLS bevindt.
Bendegek , jongens en meiskes dit is gene aanval. Dit is een echte toenadering volges Lawanda. Of Marianneke effkes wil telefoneren met de NVSWH.

En hebben ze gelederen bij de AVLS? Da wis Lawando niet, oppassen jonges en meiskes. Veur ge het weet zit U in de gelederen.

Ik ben alleen van mening, dat je goed moet weten waar je over praat en schrijft,
Das altied het beste, vind Lawando ook.
 als je zoiets onzinnigs oppert en de vergelijking trekt met eeneiige tweelingen die genetisch identiek zijn. Misschien is het ietskes minder onzinnig Lawanda? Ge moet er wel voor openstaan wa! Of wat ze tegenwoordigs toch leren op die universiteiten!! Is da ook al bagger volges Lawanda? 
En dat iemand dan ook nog zo dom is om te schrijven dat eeneiige tweelingen vrijwel identiek zijn, wat weer tegen de bewering in gaat van degene die in de leerstoelgroep zit bij Wageningen. (zie mijn vorig stuk)
 kan Lawanda effkes aan Wageningen schrijven dat die lui daor allemaol dom bint? Da is geen universiteit da'is een zwak zinnigen gesticht.
In het blad van de AVLS wordt ook nog geschreven dat er in theorie op dit moment zo’n 1000 (duizend) potentiële ouderdieren zijn.
 
In theorie, want uiteraard zijn lang niet alle duizend dieren beschikbaar voor de fokkerij.
Nu wil ik wel graag weten waar de AVLS het getal 1000 vandaan heeft?
Die AVLS heef in de luch gekeken en : duuzend kwam d’r uutvallen. Vraag  dat Marianneke van de AVLS is op de koffie, die heef dat uutgerekend.

Is dit een totaal aantal?  Lawando weet het niet, Lawanda. Vraag het is aan Marianneke.Zijn dit in theorie alle Saarlooswolfhonden over de hele wereld? Lawando weet het niet, Lawanda. Vraag het is aan Marianneke.

Weer zo’n onduidelijk geschrijf, in mijn ogen.
Nog meer vragen van saarlooswolfhondenweetjes  aan Marianneke in Wageningen want Lawando kan Lawanda hier niet helpen. Heef Lawanda in de volgende saarlooswolfhondenweetjes de antwoorden?

Hoe meer ik het blad van de AVLS lees hoe meer ik vreemde zaken tegenkom.
Er wordt geschreven in het stukje over de ideale fokcombinaties, u weet wel:
“Selecteren op erfelijke gebreken, dwz alleen ouderdieren gebruiken die vrij zijn van erfelijke gebreken, is het kind met het badwater weggooien omdat de betreffende honden een heleboel uniek ‘gezond’ DNA hebben wat dan verloren gaat voor de populatie”.
Ook met een betere en ‘strengere’ fokkerij bij de AVLS raken ze niet van de erfelijke gebreken af.
Maar er wordt dan geschreven:
“Bovendien zou in dat geval de vereniging bepalen welke combinatie de fokkers moeten gebruiken. Dit is niet in overeenstemming met de filosofie van de AVLS, want we willen aan niemand de fokkerij dwingend opleggen. De fokker beslist immers altijd zelf”
U, beste lezers, begrijpt dit schrijfsel toch wel? Zekers wel.
 
In mijn ogen kan de AVLS wel een helpende hand aanreiken door te stellen dat een bepaalde combinatie niet wenselijk is en waarom niet.
Nu is het zo dat er gefokt wordt voor het fokken O? en dat er weer dragers van het DM en Dwerggroei bijkomen.
Waar ben je dan mee bezig, vraag ik mezelf af.

Die AVLS club is bezig is om de ziektes eruut te kriegen, dat heeft  Lawando opgemerkt. De NVSWH club van Lawanda is nerges mee bezig. Dat heeft Lawando ook opgemerkt. Lawanda stelt alleen maar vragen die ze beter aan de NVSWH club kan vragen . Waarum doet jullie van de NVSWH club niks?  En zuuk d’r dan goeie geneticaas bij want de geneticaas van de AVLS   bint van die domme lui  die wieten d'r helegaar niks van.

Weer terug naar het fokkersoverleg.
“Uit de cijfers kwam naar voren dat er een plan moet komen om de populatie uit de gevarenzone te brengen, een plan voor de korte en de lange termijn. Voor de korte termijn kunnen we denken aan samenwerking met de NVSWH. Uit de berekeningen blijkt dat de NVSWH veel meer zogenaamde ‘ideale fokcombinaties’ kan maken met honden van de AVLS dan met honden uit de eigen populatie. Omgekeerd geldt hetzelfde, zij het in mindere mate, voor onze honden. Dat is niet zo vreemd, want beide populaties zijn al 30 jaar gescheiden. Beide populaties hebben elkaar nodig. In de loop der jaren zijn verschillende genetische gebreken aan beide kanten opgedoken. Alle in te zetten fokdieren moeten dus getest worden op deze erfelijke gebreken. Fokkers van de NVSWH zullen natuurlijk bereid moeten zijn om samen te werken. De Raad van Beheer is ervan overtuigd dat zo’n samenwerking noodzakelijk is en zal alle partijen dringend uitnodigen om de tafel te gaan zitten”.
Ja, lezers en leden van de NVSWH, daar ben u toch wel even stil van hè?
De ‘ideale fokcombinaties’ zijn de honden zonder erfelijke gebreken.

Dat leest Lawando nerges. Sorrie Lawanda. Lawando is dislekties maar begriepen wat er steet kan Lawando wel. Het was dom om ALLENIGS met honden ZONDER erfelijke gebreken te fokken. Dat is simpel. Dat snappen ook die AVLS leden.!!
Nu is al gebleken dat zo’n 70% van de honden van de AVLS behept is met het DM-gen,
Da lees Lawando ook nerges. . .maar toch kan de NVSWH meer van deze “ideale fokcombinaties” gebruik maken van deze honden dan van  honden in de eigen populatie.
Dat begrijpt u toch wel!!!  Zekers wel. Met dragers kunde gij heul goed fokken.

Tis erg, die AVLS, die geneticaas en ook nog de RaadvanBeheer spannen allemaol samen om de honden van de NVSWH te kapen  en ze hebben d’r ook nog is geen verstand van volges Lawanda.

En dan heb ik het nog niet eens over de honden van de AVLS die het Dwerggroei-gen bij zich dragen.  
En witte gij wat nou zo fijns is Lawanda? Die ziektes die kunde gij onderzuken bij ALLE hundjes!! Of ze nou van de NVSWH club bint of van de AVLS dat maok veur dat onderzuuk niks uut!! Ja echt waor! Da hebben die domme wetenschappers ontdekt! Diezelfde lui die de AVLS en NVSWH leden volges U voorliegen. 

Tis nie allenig die geneticas, de AVLS, de RaadvanBeheer, maar ook nog die prof. van dat dwerggroeigen die dat ontdekt heeft die lieg en bedrieg net as de rest. Toch? Ja Lawando moet ook nog wellis aan een dwergpupke denken as Lawanda het heef over voorliegen. Ge weet wel Lawanda, dat zielege pupske van de NVSWH dat zo allenig was geboren zogenaamd zonder broertjes en zusjes.  En Lawanda liegt nooit! Toch? 
Omgekeerd geldt hetzelfde, zij het in mindere mate, voor onze honden?
Met andere woorden, de NVSWH heeft de honden van de AVLS broodnodig, maar de AVLS heeft onze honden wel nodig, maar niet zo erg.

Ook dat begrijpt u toch wel!!!  
Zekers wel!!!. En bij de NVSWH  begrijpen ze het ook! En wit gij wat Lawando denkt? Dat de leden bij de NVSWH zekers wel kunnen nadenken!!  En tellen kunne ze ook! Net zoals iederene. Die clubleden van de NVSWH bint ook niet dom!

Beide populaties hebben elkaar nodig????
Hoe kan dat nu?
Er is toch gesteld dat alle Saarlooswolfhonden geboren tussen 2000 en 2010 genetisch identiek zijn?  
 Erme Lawanda, net as us pupkeJos verstrikt in d’r eige verzinsels, ja kom d’r dan nog maar is uut.

Hoe kunnen dan in vredesnaam de honden van leden van de NVSWH niet het DM en Dwerggroei-gen bij zich hebben?  

Ho ho ho!!  Dat wit gij niet , Lawanda, de NVSWH club  laat de honden nooit onderzuken!!!!. Das het verschil hè! . Tis net wat gij zegt, het is een groot raadsel veur de NVSWH club en as ze nooit  wat onderzuukt blèf het  een  groot raadsel. En as ge het zekers weet, zoas met dat dwergpupke, dan d'r over zwijgen!!!. Hoe gaat Uwe Majesteit zich daaruut redden? Nog meer vulemulen?
Fokkers van de NVSWH zullen natuurlijk bereid moeten zijn om samen te werken.
Nu kent de NVSWH helemaal geen fokkers in de zin van fokkers. O?
 
Er zijn leden die incidenteel een nestje fokken. 
Dat bint dan toch fokkers?. Leent d’r anders gerus een paar van de AVLS as ge d'r  te weinig hebt!
En hier komt dan wel het woordje moeten in voor.
Ik dacht dat dit woord niet in de filosofie van de AVLS paste?

Lawanda , klein truken dooske van me , soms een woord niet willen lezen en dan weer een berg zout op de staart van een ander leggen, en wat verdraaien , en inene hopla, d’r is een heel ander verhaal, wa.!!  De fokkers van de NVSWH moeten bereid zijn tot samenwerking, anders word het niks. Maar die leden van de NVSWH die moeten helegaar niks. 

Denk gij dat de RaadvanBeheer of de AVLS ze een  pistool op de kop zet as ze niet meewerken? Tis geen oorlog zoas in Libië waar Uedele zo hard heef gestreden veur de vrijheid van meningsuiting van AVLS leden. Hut bint maar honden hé.
En als klap op de vuurpijl:
De Raad van Beheer is ervan overtuigd dat zo’n samenwerking noodzakelijk is.
De Raad die aan ieder willekeurig geboren nest stambomen verstrekt. 

O? Maar daarum kan een samenwerking nog wel noodzakelijk zijn, wa!  
De Raad die niets controleert en maar afgaat op de blauwe, groene, bruine ogen van de fokker?  

Maar oew eige NVSWH club controleert toch ook niks? Behalve  de honden die naar Moffenland gaan zodat ze in Nederland de uutslagen niet kunnen lezen as d’r wat aan de hand is. En gij plaatst de uutslagen niet? Bende gij bang Lawanda, dat bij een samenwerking de honden van de NVSWH onderzocht worden? Da gij zekerheid krijg over DM en Dwergen?? Ja ook vet! 
 
De Raad die een rasvereniging het predicaat Erkende Rasvereniging toekent terwijl die bestuurders op de hoogte waren van fraude die gepleegd is door een mede-oprichter/bestuurslid en dit niet gemeld hebben bij de Raad.

Die Raad was toch ook op de hoogte! De enige die d'r o zo geerne over door mekkert, en door mekkert, en door mekkert  is Lawanda. Had Lawanda dat AVLS bestuur nie eerders kunnen waarschuwen  ipv achteraf d'r 128 blogs over volschrieven.  Jonges pas op me dat pupke,. Da pupke lieg en bedrieg zoveul daar kunnen alle geneticaas en professors in Wageningen  nog wat van opsteken!Witte niet wat Lawanda weet?

Lawando vind het nog een hele kunst dat de AVLS al die tied de kaken op elkaar heef gehouden!  omdat anders die pupkes afgemaakt werre, logisch dat niemand de klep opendeed. Want niemand wil dooie pupkes op zien geweten hebben! Maar Lawando zevert d'r niet 128 blogs over deur zoas Lawanda.

En noggis wat. As Lawando’s  schoonbroer door de rooie lichten rijd gaat Lawando hem d’r ook niet bijlappen bij de gendarmkes. 

En noggis wat. Lawanda wit heul goed van dat dwergpupke. Maar Lawanda  verteld d’r niemand over!!. Nuumt Lawanda dat ook fraude? Lawando wel!!! Want dat dwergupke is dooi van de dwerggroei en dat moes opgegeven worre. Konsekwent blieve Lawanda!!! Hoe vaak moet Lawando Uedele dat nog veurvloeken!!!

Hebben we het over die Raad? Ja.
 
Alle partijen dringend uitnodigen? Ja dringend, dat steet er.Lawando kan heus wel lezen.
 
Is het dringend of dwingen tot samenwerking met de AVLS.
Lawando lees dringend uitnodigen , er steet niet ‘dwingen tot samenwerking met de AVLS’ , dat wil Lawanda er geerne van maken, want dat kump Lawanda veul beter uut.  Maar moet Lawando nou ech alles voorzeggen? We gaon de rollekes niet omdraaien hé!

En noggis wat. As de NVSWH club van  Lawanda  hut zo goed voor elkaar heeft wat maakt het dan uut  veur Uwe Edele?

De AVLS die opgericht is omdat men het niet met het fokbeleid van de NVSWH eens was? 

De AVLS is d'r gekomee omdat er veur andere Saarloos liefhebber geen vereniging was. Want ze mochen bij de NVSWH club niet naar binnen!
 

De AVLS die het allemaal veel beter weet en het allemaal veel beter doet? Zekers!!!!!
 

Hebben de leden van de NVSWH dan helemaal niets meer te zeggen?
De leden van de NVSWH hebben tuurlijks ook wat te zeggen! Lawando heef nerges gelezen dat de AVLS het allemaol beter weet. Die halen de wetenschap d’r bij, omdat ze juis niet alles weten maar dan is het weer niet goed, want al die wetenschappers liegen volges Lawada. Dus het is niet goed of het deugd niet zeggen ze bij jullie , wa!

En zo gade maar deur! Lawanda kwaakt iederene alles voor, maar luusteren, ho maar. De leden van beide clubs willen gewoon samenwerken?? Kan ook hè, Lawanda!!

Lawando heef nog geen NVSWH lid gehoord. Lawando kent ze niet. Maar willen ze best wel? Of moet Lawando maar op de blauwe, gruune, oranje ogen van Lawanda vertrouwen.?  Konsekwent blieve Lawanda!!!!
 
Nee, die hebben bij de Raad helemaal niets te zeggen, O? want er moet en zal samenwerking met de AVLS door de strot van al die leden geduwd worden, koste wat het kost.
En nu ruik Lawando het zeker en vast . ANGST!! ,. De angst van Lawanda. Omgekeerde wereld in de democratie van en bij de Raad, maar ja, dat was toch al bekend.

Moet ik, als lid van de NVSWH mijn hond ter beschikking stellen voor een hond (=lees bastaard)van de AVLS?
Erme Lawanda, ´t is heul erg. Stelde gij oew eige veur dat daor pupkes van komen, Dat zou pas nen echte ramp zijn, wa!  Inene ook bastaarden en straathonden in de NVSWH club. Nou dan kende de tent wel opdoeken, wa!

Mijn hond die, volgens de AVLS (in casu de secretaris van de AVLS), erfelijke gebreken (jawel ook hier meervoud) vertoont beschikbaar stellen voor hun fokkerij?
 Honden met erfelijke gebreken die houde gij maar gewoon in oew eigen club. Die hoef de AVLS niet!
Mijn hond die volgens de AVLS helemaal volgens een verkeerd fokbeleid van de NVSWH is gefokt?
Lawando heef nerges een verkeerd fokbeleid van de NVSWH club gelezen!!! Lawando weet allenig dat de NVSWH niks onderzuukt.

Nooit en te nimmer.
Mien zuster heef een glimmer. Sorrie Natasja, Lawando probeert het smaakvol te houden, maar hut valt niet mee!

Trouwens hebben de leden van de AVLS wel iets te zeggen over de materie, vraag ik me af.
Nou Lawanda, ge zeg dat de leden van de AVLS alles deur hun strottekes geduwd kriegen, dus dat hoef Uedele zich niet af te vragen en nu kriege de leden van de NVSWH ook alles door hun strotteks geduwd dus dat schept zekers kameraadschap. Misschien kan Lawanda da effkes depanneren veur hut te laat is?

Weerom een grapje van de AVLS.
Ze hebben het over inkruisen van andere rassen, let wel meervoud, rassen.
Ja Lawando let wel,  meervoud is rassen..

Maar ja, er moet gelukkig wel een gedegen fokplan aan ten grondslag liggen.
He, gelukkig dat hebben ze wel in de gaten, de fokkers van de AVLS.
Toch nog geluk, Lawanda! Een fokplan. Dan moet gij dus opschrieve hoe of wat van alles. De NVSWH lig een bietje achter op hierin. 
U begrijpt beste lezers, dat ik helemaal niet begrijp waarom er een outcross gedaan moet worden en ik begrijp ook helemaal niet waarom er zo op gehamerd wordt door het bestuur in casu het secretarisechtpaar.
Lawanda zeg nou is eerlijk, da kom toch wel vaker veur? dat Gij het niet begrijp!
“Daarna hebben we een poging gedaan om punten uit het fokreglement van Francis in het door de Raad van Beheer voorgestelde Verenigings Fok Reglement over te zetten. Francis zal voor het volgende fokkersoverleg voorstellen doen voor tekstwijzigingen”.
 
Gelukkig hebben de leden van de AVLS hier niets over te zeggen, die horen die tekstwijzigingen wel op de ledenvergadering, dan mogen/moeten ze daar hun goedkeuring aangeven.
Tis net wat gij zegt Lawanda, die leden bint  allenig klapvee, die komen allenigs opdraven as ze ffkes  ja moeten  knikken as ze wat deur de strot geduwd kriegen. Bint net mestganzen wa!
 

Een aantal aanwezigen bracht trouwens ook nog het drager DM x drager DM ter sprake.
Nu willen de fokkers van de AVLS deze regel toch uit het fokreglement geschrapt zien.
“Een zeer ruime meerderheid van de leden was vorig jaar voor het opnemen van deze regel. Uitgangspunt was dat elke fokker z’n eigen verantwoordelijkheid heeft en niemand zieke honden wil fokken, maar dat een rasvereniging ook de verantwoordelijkheid heeft voor het voortbestaan van het ras. Stoppen met de fokkerij is geen optie”.
U begrijpt ook dit schrijfsel wel!
Zekers wel!. Maar Lawando verwacht van Lawanda wel een bietje meer entoesiasme. Want dat DMxDM zat Lawanda toch zo dwars? Toch? En nu willen de fokkers het er uut?. Nou, prima toch!. Mag Lawanda best wel effkes veur aplaudiseren.
Het fokreglement van de AVLS is geen star beleid en het is mij dan ook een raadsel waarom deze regel geschrapt moet worden en/of waarom deze regel in eerste instantie is opgenomen.
“Niemand wil zieke honden fokken”.
 
Natuurlijk niet, maar het is wel gebeurd terwijl het niet nodig was.
Weer de Lawanda truuk, gewoon stukskes niet meenemen, bietje knippen , bietje plakken tot er steet wat Lawanda goed uut kom.
 
Maar in mijn optiek is het nog erger dat de fokster van die geboren lijders DM verteld dat de honden de ziekte DM niet hoeven te krijgen.
Da bint weer andere proffessors die dat zeggen, Lawanda. Met die profs  is hut allemaal hutzelfde , die liegen en bedriegen iederene en spreken zichzelfs en anderen teugen. Lawando kapiert  inene waarum Lawanda nooit wat met die onbetrouwbare sujetten te maken wil hebben.
 
Dus wat is nu het probleem? Ja, wat is nu het probleem?
Dan een stukje met een kleine onduidelijkheid voor mij.
Een kleine onduidelijkheid veur Lawanda?   Vraag maar wijfie. Lawando zal ziene stinkende best doen het Uedele uut te leggen.

Dit gaat over de kennel Cara mo Anam.  
Die kennel van Petra? Vraog maor vrouwke!!
 
Een keurmeester vertelde Petra over een nest geboren bij C.K. in Frankrijk.  
Die C.K. is Corrie zekers? Maar welke keurmeester bedoelde gij?
 
Wel heb ik ooit, een keurmeester die wist dat CK in Frankrijk woonde?  
Welke keurmeester?
 
En die keurmeester heeft dit niet aan de Raad van Beheer gemeld?  
Welke  keurmeester?  
Het zal toch niet die keurmeester zijn die voor het tuchtcollege heeft moeten verschijnen?  
Welke keurmeester?  
U weet wel,  
Nee Lawando weet ech wat Lawando weet en dit weet Lawando nie  
die keurmeester die de tentoonstelling zo'n 20 minuten stillegde omdat mevr. CK nog niet in de ring was verschenen met haar hond.
Welke keurmeester?

De keurmeester die de ringmeester erop uit stuurde om mevr. CK te zoeken?  
Welke keurmeester? 
De keurmeester die voor het tuchtcollege verklaarde dat hij mevr. CK niet persoonlijk kende?  
Mooi de helft valt nou af want de keurmeester is een ‘hij’ volges Lawanda. Maar welke keurmeester? 
Vast niet, het zal wel een andere keurmeester zijn. Vast niet? Een andere keurmeester? 
Nu komen we natuurlijk aan bij een heikel punt: O,o o een heikel punt. Pas op luitjes, Lawanda heef een heikel punt. 
Want zegt de Raad van Beheer niet dat CK in Nederland woont en daarom ook de honden ingeschreven worden in het NHSB?  
Geen idee. Lawando wit niet wat de Raad zegt.
 
Dit is foute boel, o,o,o,o nu alleen nog de naam van de keurmeester.  
Ja, dat vraagt Lawando ook al de hele tied, maar Lawanda zwijg weer as het graf!
Advies voor de Raad: Nee Lawanda, geef nou die naam van die keurmeester!!! Daor gonk het toch um??
 

Ga eens op bezoek bij deze kennel en vraag naar de naam van de keurmeester en dan kan de medewerkster/medewerker van de Raad dit melden aan het bestuur van diezelfde Raad
Dus nou heef Petra nog geen naam van Lawanda! Veul gepraot maar geen naam! Ja en dan?  Dan heef ‘die’ keurmeester effkes gewacht tot Corrie d’r ook was. En dan? Worre ge daarvoor veur een tuchtcollege in Nederland gesleept? Heef die niks anders te doen?

Let wel:, ja rustig maar vrouwke, Lawando let altied wel: dit is in 2003 want De Kaila de Louba Tar is geboren op 22 juni 2003 en heeft?
Inderdaad een NHSB nr. Mooi! Willekeurig door de Raad gegeven zekers? 
Dit was de eerste ‘Saarlooswolfhond’ in deze kennel. . Gefeliciteerd Petra, achteraf van Lawanda met oew eerste Saarloos Wolfhond. 
Inmiddels is haar roedel uitgebreid tot 4 stuks en jawel ze heeft 31 pups gefokt. Das mooi!En ja hoor, hoe kan het ook anders: (hoe kan het ook anders? )
Over de toekomst van het ras is ze kort en duidelijk. Das altied het beste kort en duidelijk,  Lawanda!! 
“Er moet iets tussen om het ras te redden. Een outcross. En wat dat moet zijn, dat weet ik niet. Het is wel goed dat daar nu onderzoek naar wordt gedaan”.
 
31 pups gefokt en toch moet er iets tussen om het ras te redden?  
 Ge bint toch niet jaloers Lawanda? 31 pups!!!, dat is zowat een bevolkingsexplosie in de NVSWH club wa!! Da geet as de keunkes daar in die Cara kennel. 
Met stelligheid weet deze mevrouw te melden dat er een outcross gedaan moet worden, maar wat weet ze niet. 
Verdulleme daar komp Lawanda aangezwummele. Toch weer die outcros. Daarum onderzuuk hé. Da zeg da vrouwke d'r ook bij , Lawanda! 
Wat weet deze mevrouw dan wel, vraag ik me af. 
Misschien wit dit vrouwke meer as Lawanda denk? Kan Petra ook is optelefoneren naor de NVSWH om te vertellen wat ze weet? Lawando kan niet alles zelf. . 
Hier begrijp ik dus werkelijk helemaal niets van. 
Lawando kan Lawanda niet helpen. Sorrie. 
Door het hoge inteeltpercentage zouden er toch minder puppen geboren moet zijn?  
Bij de NVSWH bint ze druk bezig dat in praktijk te brengen , wa!  
Door het hoge inteeltpercentage zouden de Saarlooswolfhonden toch niet 12, 13, 14 of zelfs nog ouder worden?
Dat moet gij die proffessors is vragen, maar pas op hé, ze liegen wat af tegeswoordigs!!

Door het hoge inteeltpercentage zouden de gebitten toch achteruit moeten gaan?
Die ook al? een kunsgebit dan? Lawando bied Lawanda niet nog un keerke aan om op cursus te gaan met pupkeJos. Het was een eenmalig aanbod.
 
Door het hoge inteeltpercentage zouden bij de NVSWH toch ook DM en Dwerggroei moeten voorkomen?
Dwerggroei komp ook voor in de NVSWH ook al zwijgt Lawanda d’r over as in het graf. Dwergroei en DM komen voor bij den Duutse herder. En de nepwolf Saarloos is gekruist uit? Of was dat anders bij de NVSWH? Heef die andere voorvaderen!

Nu wordt er natuurlijk meteen gezanikt over de weinig puppen die geboren zijn bij de NVSWH de afgelopen 3 jaar. Zo’n 48 stuks als ik het nog goed kan herinneren.
Dat is zot , Lawanda kent alle stambomen uit der blote hoofd en weet het nu ff  niet precies? Lawando zal effkes helpen.  34!! Ja Lawando is niet zot!! En vorig jaar 5 pupkes en 1 dooi dwergpupke, , het  jaar daarveur 9 pupkes. Makkelijk zat. Steet allemaal in de database van de RaadvanBeheer die willekeurig stambomen uutgeven dus ook aan de NVSWH die ze gewoon vertrouwen op hun groene en oranje ogen.
 
Tja, de leden van de NVSWH die uit liefhebberij een nestje fokken kunnen toch niet op tegen een fokster die sinds 2006 al 31 pups heeft gefokt, met 3 verschillende teven en elk jaar een nestje.
Da vind Lawando ook vreemd. Dat 1 fokker buiten de NVSWH ongeveer net zoveul fokt as een hele rasvereniging!! En ook uut liefhebberij! Toch?. Het is ook helegaar te zot veur woorden dat 1  fokkers ieder jaar een nesje fokt, da is goed dat Lawanda  aan zo’n  misstand aandacht besteed. En dat nog wel met 3 hondjes, en  6 pupkes  per jaar,. Wat een zotteklap .
 
Hoeveel van die puppen zouden drager DM en/of het Dwerggroei-gen zijn?
Kunde gij zo nazien in de database van de AVLS. Makkelijk hé! Die schrieve dat gewoon in het openbaars op.
En dat hoeft ook helemaal niet, wij leden van de NVSWH fokken voor het ras
?? Ge fokt wel maar d’r komen geen nesten! Supertriestig.. Is d’r toch wat aan de hand..

Saarlooswolfhond met de bedoeling dit te dienen door een zorgvuldig fokbeleid, (fokbeleid?)  met behoudt van de rastypische eigenschappen. Dit is ook de reden waarom wij een Saarlooswolfhond in ons hart hebben gesloten.
Das bes lastig  een hele hond in oew hart.  
Een gezonde Saarlooswolfhond zonder DM en Dwerggroei, want zoals eerder geschreven, wij hebben er geen Tsjech, Malamute en/of wolfhybride doorheen gekruist.
Da geef niks  Lawanda, maar d'r is nou wel veul inteelt in de NVSWH.
Het lijkt me dan ook maar beter dat de AVLS haar eigen weg gaat en haar bastaardras verder de vernieling in helpt, door de zogenaamde expertise die ze daar in huis hebben?
Bastaards bint bastaard. Een bastaardras bestaat niet. Zogenaamde expertise bestaat ook niet! Konsekwent blieve Lawanda. maar ja, de AVLS praat met al die geleerden , en daar houd  Lawanda niet van. De NVSWH praat met niemand. Toch?!
 
Daar kan ik spontaan van overgeven en waarschijnlijk nog meerdere mensen met mij, die het nieuwsblad van de AVLS hebben gelezen.
Ge heuft het niet te lezen as ge d'r van moet spouwen Zet d’r veur de zekerheid een emmerke naost anders wor meneerke Lawanda ook nog boos van al da geubbelen van vrouwke Lawanda.

Wordt vervolgd. Rustig maar weer wijfie.Elke dag is d'r ene hè!

P.s. voor de leden van de NVSWH, zondag is de ledenvergadering. Witten die leden da nog nie???
Tot zondag of anders tot ziens op de clubmatch gehouden 22 mei 2011 te Zaltbommel.
bedank veur de tip. Lawando zal er wezen op 22 mei in Zaltbommel.

Geplaatst door lawanda op 03:06 0 reacties

Potje bier d’r bij jonges en meiskes en  nog een fijne voortzetting , ook al hedde gij weer niet gehoord over het dwergpupke waar Lawanda opdracht voor heeft gekregen om d’r over te zwijgen as het graf.

D'r komen steeds meer volgers. Hedde dat ook gezien?

Uw aller Lawando.