zondag 10 juli 2011

Un fijn gesprek

Ja luitjes, het is gelukt. Lawando wer opgetelefoneerd door ome John van de Raadvan Beheertjes die Lawando vertelde wie of d'r bij dat gesprek zouwen zijn. En of Lawando dat goei vond.

Nou jonges, allemaal lui van de hoogste soort. Ome John vroeg of Lawando d'r bezwaar teges had as dokter Winderig , de bolleboos van de school van geneticaas d'r ook bij was. Nou Lawando vond hut allemaol prima de lux. Veel hogerder dan een dokter kunde gij niet komen wa? Ja een prof, zekers te weten, maar die was d'r dan weer niet bij.

En of da een kinologiesch medewerkster d'r ook bij mog wezen. Want da vrouwke moes nog ingewerkt worre. Die was nieuw zei ome John. Nou had Lawando wel un bietje moeite om zien eige goei op da gesprek voor te bereiden, want Lawando heef wel ervaring met nieuwe vrouwkes die nog ingewerkt moeten worre!

Daor kom later veul ellende van,  dasse gaon klagen dasse  nog een keerke ingewerkt wille worre, want hut gonk zo fijn de eerste keer, maar Lawando kan niet aan de gang blieve, lui!. Want as ze 1 keer ingewerkt bent dan is hut wel genuug.

Want met steeds maar weer dezelfde vrouwkes inwerken, daar heef Lawando geen goesting in . Ome John snapte nut helemaal. lui! Dus vooruit, het moes voor de goeie zaak en Lawando is de beroerdste niet. Rust roest zee da vrouwke, dus die wis meteen van wanten.

En wat hut fijnst was, lui, da was dat Lawanda en heur man Fritsie Pielemitsie d'r ook bij waren. Die waren gelukkigs niet nieuw dus die heufde Lawando niet in te werken. Maar da was in ene bij mekaar hut hele voorzittersechtpaar.

Lawando kon zien geluk niet op. En de voorzitter van de NVSWH Jan van Beek die zou d'r ook wezen. Hut kon niet beter. Een echte Belg d´r bij. Maar die mog niks zeggen van Fritsie en zien Lawanda maar da von Jan niet erg, dus da was ook weer geregeld

Hut wer nog een heul clubje bij mekaar want hut secretarisechtpaar van de AVLS was d'r ook. Jazekers, die waren dan niet van zo heul hoge adel as hut voorzittersechtpaar van de NVSWH, maar Lawando zeg altied maar zo: verschil moet d'r wezen. Toch?

Want verschil is altied goed. lui. As hut allemaal op elkaar geet lijken dan krijg gij problemen en daar gonk nou juis het gesprek overs. En lui, de Enige Echte was d'r ook bij. Jazekers. En luitjes, wat is die enige echte ECHT in hut echt. Nog nooit heeft Lawando iemand gezeen die zo echt in hut echt is.

Lawando kneep d'r efkes in en ja hoor, hut was een echte.

En de penningmeester was d'r ook. Die van die schorsing. Maar meneer Fritsie met zien  pielemuis brak hut ijs door te zeggen dat hut hum speet. Jazekers. Hij vond hut helemaal niet zo erg dat die penningmeester van de AVLS ook penningmeester erges ander was.  Hut was meer om de AVLS te pesten dat hum dat gedaan had.

Maar dat was vruuger, en toen was alles anders. En zo is hut maar krek.

Nou lui, was dat even een mooi gebaar! En neefje Dirk Jan was d´r ook bij. Jazekers, die kende gij misscheen niet? Da is de voorzitter van de AVLS. Nou, veul hogerder kunde gij niet komen, dus daar had Lawando ook helegaar gin bezwaar teges.

En dan was d'r nog ene meneer met Peper in zien reet. En da von Lawando dan weer niet zo smaakvol, maar Lawando wilde hut feest niet bederven. En bij een feest hoort een bietje peper. Zegde nou zelluf. Maar om da nou in een reet mee te nemen. Nee, Lawando heef d'r niet van genomen.

Nou lui en wat nog hut allermooiste was. Lawanda had een presentje meegenomen veur da secretarisvrouwke. Een telraam. Da ze d'r mee moes tellen. Dus da vrouwke begon meteen 1+1+1+1+1= 6 pupkes.

Nee halvegare muizebol, zei Lawanda, ge kun echt niet tellen. En ze rukte da telraam uut de handen van da secretarisvrouwke en ze telde 1+1+1+1+1 = VIJF PUPKES!!

Ja, zei da secretarisvrouwke, maar ik telde efkes de pupkes van hut laatste nest en ik telde meteen da dooie pupke d'r ook bij. Want ook dooie pupkes tellen mee! En dat was Lawanda helemaal met heur eens, dus da was ook weer goei.

En ze vruugen ook nog naar de Enigste Echte Huichelaarster of die nog zo goei huichelde as eerders. En hoe gonk hut toch met pupkeJos en met zien leste aankoop van de Polarwolf. Nou met de firma Leuges & Bedrog gonk hut nog prima, maar vedders wissen ze van de AVLS d'r ook niet veul van want pupke was d'r uutgedonderd.

Nou lui,  en daar waren de Pielemuisjes en Jan Van Beek hut d'r helemaal mee eens. Dus de rest moes makkelijk gaan, niet?

Ome John vruug aan Lawando of Lawando hut goei von da da redacteurke d'r ook bij was, want d'r moes toch veur hunnie clubblad van de AVLS alles opgeschrieve worre. Nou en da vond Lawando goei, want Lawando schrief ook wel is wat op. Dus alles pais en vree.

En Lawanda vruug of da redacteurke haar een koppiepeest wilde geven dan kon zij hut ook afdrukken in hunnie blaike van de NVSWH en dan kon hut ook meteen op saarlooswolfhondenweetjes komen. En dan was den eersten stap met de samenwerking al genomen wa! Maar da von hut redacteurke niet goei en da drukte de stemming weer een bietje.

Ja lui, ge wit dat Lawando d'r afgegooid is op dat blog van da redacteurke omdat meneer nie geleuft da Lawando ech Lawando is en dat hum ginne anonieme reacties wol. Daor moet Lawando mee leren leven en hut een plekske geven zodanig dat Lawando weer door kan. Da zeiden ze bij slachtofferhulp.

Maar da Lawanda ech Lawanda heet, zei da redacteurke ,da geleufde hum ook niet. Ja lui, sommige mensen kunde gij niks wies maken, die bint zo geleerd en anderen weten weer niks.

En toen gooide die lilliputtert d'r nog een spreuk uut China tegenaan zo van, die chinezen die kunnen kezen en as ze niet konnen kezen dan zouwen hut gin chinezen wezen, en daor was iederene hut mee eens en toen konden we weer vedder varen. Want Lawando was intussen ook gereed gekomen met het inwerken van die kinologiesch medewerkster.

Nou lui, ome John zei dat hum verheugd was dat iederene aan tafel zat en dat samenwerken hut best was, want da was beter veur de fokkerij. Want anders gonk alles naar de vaantjes.

En nou konden ze over en weer mekaars hundjes mooi gebruuken en testen en de hundjes mooi uutwisselen met melkander, want mixen was goei. De multiculturele samenleving in wolfhondenland. En da was iederene met ome John eens en toen namen we met zien allen een potje bier.

En Lawanda zei nog da Tmoreeke 1ste was geworre in Parijs. Ja zei hut redacteurke, da kan wel kloppen  want in Parijs daar bent de gekken niet wijs. Da is een oud chinees spreekwoord, zei hum.

Maar gelukkigs komt d'r na de veteranenklasse een extra categorie, zei Lawanda. Jazekers,  de beste opgezette hond op wielekes, dus die Tmoreeke kan nog jaren mee. Nou lui en daar moessen ze allemaal om lachen.

En da kon ook best want Ceeske was d'r niet bij, want die namen ze toch niet zereneus. Die snap humor niet. En zonder een potje bier d'r bij lach hut leven oew niet toe, zei Lawando d'r nog achteraan.

Ja luitjes, zo simpel kan hut wezen as ge met melkanders wilt praten. En toen....... wer Lawando wakker.

Dussss. Potje bier d'r weer bij en een prettige voortzetting.

Uw eigen inwerkert Lawando.